Er was eens… Wat ik las Challenge 2016, week 17 en 18

Challenge 2016, week 17 en 18

Na heel lang alleen op de Ereader te hebben gelezen, heb ik de laatste weken weer wat vaker een echt boek in handen. Het is weer even wennen, en niet altijd handig. Zo ging ik nog even lezen voor het slapen gaan. Helemaal geïnstalleerd, lampen uit, boek open…. En toen was er geen licht! Zo gewend aan de verlichting in de ereader, dat een gewoon boek toch echt licht van buitenaf nodig heeft. Boeken zijn dus voor op de bank, en de ereader mag mee naar bed.

Wat heb ik deze weken gelezen:

67. Boek uit 2016 (8) 
As in Tas, Jelle Brandt Corstius
Mooi verhaal van de zoon, die fietst van Amsterdam naar de Middelandse zee, om daar as uit te strooien. Een rit die tijd en gelegenheid geeft om te rouwen en herinneringen op te halen. 

68. Magisch boek (2), BUZZ boek
Magycker 1; De Klauw, Adrian Stone
Vanaf het eerste hoofdstuk word je als lezer meegezogen in een magisch verhaal met draken, spreuken en luchtschepen.Het boek is duidelijk een opmars naar deel 2 en 3. Er wordt kennis gemaakt met het land, de eilanden, de hoofdpersonen, de magie, de hiërarchie, de flora en fauna, en dat alles verpakt in een spannend verhaal dat aan het einde een twist heeft, waardoor verder te lezen in deel 2 een absolute must is! 

69. Boek uit 2016 (9)
Zand, Hugh Howey
Leesclub boek waar ik erg naar uit keer. De trilogie van Silo die ik eerder heb gelezen van deze schrijver vond ik er goed.
En ook Zand stelde me niet teleur. Prachtig beschreven, een nieuwe wereld, bijzondere personen, spannend, kortom heerlijk gelezen.

70. Boek uit 2016 (10)
Spiegelbeeld, Martine Kamphuis
Thriller van Nederlandse bodem, over mishandeling binnen huwelijk, pesterijen van een huurbaas, verdachte buurvrouw met psychose, onstabiele liefdesrelatie, jaloezie, vriendschap analyses. Nogal veel voor in een boek, maar best lekker voor een paar uurtjes lezen.

71. Vrije keuze (2)
De Glasblazer, Marina Fiorato
Verhaal over (leo)nora, die teruggaat naar haar geboorteplaats Venetië om glasblazer te worden. Dat lukt, maar een gebeurtenis van een overgrootvader uit een ver verleden beïnvloed haar leven in Venetië. Een agent uit Venetië helpt haar en ze krijgen een verhouding.
Het verhaal van de voorvader Corradino Manin wordt afwisselend beschreven met het verhaal van Leonora. Mooie beschrijvingen van Venetië, leuk luchtig verhaal.

72. Boek wat je in 1 avond uit hebt
Redt ons Maria Montinelli, Herman Koch
Een cynisch, kritisch, maar ook humoristisch boek over een puberende jongen op een school met een leersysteem waar hij niet in past. Als er een zwakbegaafde jongen op school komt, die constant de hand boven het hoofd wordt gehouden, is dat een aanzet tot een fataal ongeval met alle gevolgen van dien.

73. Vrije keuze (3)
Het smalle pad van de liefde, Vonne van der Meer
Een boek over rouw en over liefde, overspel, vriendschap, geloof en vergeving.
Af en toe vreemde schrijfstijl met een nogal afstandelijke verteller. Wel prima voor tussendoor.

xx. Feuilleton
Belgravia, Julian Fowles
Elke week een deel van het boek in de inbox. Nu 5 episodes gelezen, nog 6 te gaan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post