Er was eens… Wat ik las Challenge 2016, week 19 en 20

Challenge 2016, week 19 en 20

Twee rustige leesweken, want er zijn andere dingen op het werk en thuis die prioriteit hebben.Wat ik deze weken gelezen heb: 

74. Boek uit 2016 (9) 
Voor wie ik heb liefgehad, Marcel Vaarmeijer 

Het vorige boek van Marcel Vaarmeijer heb ik gelezen; de Gloriedagen van Walter Gom, en vond dat erg leuk. Ook een interview op Hebban was leuk om te lezen, daar werd al een verwijzing gemaakt naar zijn nieuwste boek: “Voor wie ik heb lief gehad”, gebaseerd op het leven van zijn moeder. Dat maakte me nieuwsgierig en toen er een leesclub werd aangekondigd wilde ik graag meedoen.
De leesclub was erg gezellig en heb boek voldeed aan alle verwachtingen en meer.
Mooi geschreven, goed verhaal, humor en tragedie verteld aan de hand van oude dagboeken. Erg de moeite waard. 

75. Vrije keus (4) 
De nummers, Chantal van Mierlo 

Boek zat bij het lees abonnement van deze maand. Een jonge vrouw krijgt een ongeluk met haar auto in de Ardennen, ze wordt gered door een mysterieus persoon die samen met nog 2 mensen in de bossen verblijven. Het blijkt dat ze op de vlucht zijn. Waarvoor precies wordt in de loop van het verhaal duidelijk. Experimenten in opdracht van de overheid en een doorgeslagen onderzoeker, het maakt samen een spannend verhaal. Helaas nog wel wat losse eindjes als het uit is. 

76. Vrije keus (4) 
De laatste nacht op Tremore beach, Mikel Santiago 

Dit boek stond al een tijdje op mijn NTL lijstje, nadat ik er eens een artikel over had gelezen. De Ebieb had het in het assortiment, helaas was het “tijdelijk niet beschikbaar” (heeft met aantal downloads te maken). Maar ineens was het te lezen, en heb ik het boek in 2 dagen uitgelezen. Wat een spannend en mysterieus boek.
De hoofdrolspeler Peter Harper zit in een dip, en probeert er weer bovenop te komen door een eenzaam huis te huren aan Tremore Beach. Het weer is er nogal eens onstuimig, en zo wordt hij tijdens een storm geraakt door de bliksem. Zijn gave om visioenen te zien wordt aangewakkerd en hij ziet dingen die gaan komen zo levensecht, dat men twijfelt aan zijn verstand.
De buren en zijn vriendin blijken ook geheimen te hebben, en alles samen leidt tot een ontknoping waarbij je de nagels van je vingers wilt bijten. 

77.Boek uit 2016 (10)
De Weduwe, Fiona Barton 

Kadootje van Hebban, altijd leuk. 

Jean (Jeanie) is de vrouw van.
En dat is niet makkelijk, want het is haar man die wordt beschuldigt van o.a. kinderontvoering. Als haar man Glen overlijdt, is dat aanleiding voor de media en voor de politie om haar te proberen over te halen om te praten, zij zal toch weten wat er is gebeurd, of niet?
Het zit knap in elkaar en is goed geschreven, maar het is wel erg Amerikaans met de gehaaide pers die bivakkeert voor de deur. Het verhaal zelf is een beetje traag, soms langdradig, toch net genoeg uitdagend om door te lezen tot de ontknoping.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post