Er was eens… Wat ik las 2022 De boeken van week 19 en 20

2022 De boeken van week 19 en 20

Meimaand, boekenmaand (-_-). Voor mij is mei net als andere maanden, een heerlijke tijd om te lezen. De dagen zijn lang, als ik vroeg opsta is het al licht. Maar deze keer is het een maand met real life boekenuitjes en dat is heel fijn na twee jaar van online events.

Week 19

Een fijne week. Ik rondde mijn eerste opdracht af voor het naluisteren bij Thinium. Ik heb mezelf daarvoor een plekje eigen gemaakt aan de eettafel, waar nu constant een grote laptop staat. Best handig eigenlijk, ook voor de leesclubs die ik begeleid, want er komen veel reacties binnen en zo kan ik het goed bijhouden.

Ik ga weer een uurtje naar de yoga en heb de eerste uurtjes in de bieb doorgebracht. Deze keer alleen een uitgebreide rondleiding. Het meeste kende ik wel, maar er kwam ook wat inside information bij kijken wat een andere blik geeft op de bieb. In week 20 ga ik een middag in een andere vestiging kijken. Het is best een lang inwerk traject. Er staat acht weken voor! Ben benieuwd wat er op me af gaat komen.

Er gingen deze week veel boeken uit, boeken waar ik al langer in bezig was en wat stagneerde. En de ene buzz is nog niet afgerond of de volgende is alweer begonnen. De paarse engel komt binnen met de post.
De bibliotheek heeft een reservering binnen: Ren Rose Ren, ik ben benieuwd.

Zaterdag is een boekenuitje dag. In Ermelo vind de uitreiking plaats van De Valentijnsprijs, voor het beste romantische boek. Ik las 17 boeken van de longlist als jury en was erg nieuwsgierig naar de winnaar. De middag was erg leuk, fijn om een hoop mensen te zien die ik alleen maar als online contact ken. Dus veel gekletst, boeken uitgewisselt en ook een leuke middag gehad met de uitreiking van de prijzen (Beste boek, schrijfwedstrijd en oevreprijs).

Week 20

De week begint in de tandartsstoel. Niets ergs, gewoon een halfjaarlijkse beurt bij de mondhygieniste. Alles was netjes, dus was ik snel weer klaar. 

Mijn leesclub loopt richting het einde. Een hele fijne leesclub, met veel interactie en ontploffende emalbox. Het is heel fijn als een club zo goed gaat, maar het maken van een verslag is dan wel weer een uitdaging, dus begin ik er vroeg mee.
De buzz die daarnaast liep is met het plaatsen van de recensies klaar. Ik maak tijd voor een verslag van de buzz, dan staat die vast klaar als ik over een paar dagen de leesclub sluit.

Op woensdag een fijne yogales. Het is mooi weer en de deuren van de yogastudio naar de tuin staan open. Vogeltjes fluiten, het is heerlijk ontspannen. In de middag heb ik een twee rondleiding bij een dependance van de bibliotheek. Het is een jeugdbieb, maar het is heel knus. Volgende week ga ik ‘echt’ starten met de inwerkperiode op de grote vestiging.

Zaterdag: Zin in Feelgood event in Amsterdam. Met Helma, Renate en Cisca afgesproken. De trein die Cisca en ik zouden nemen viel uit en de planning viel in de soep. Maar we haalden Amsterdam, liepen bijna in een keer goed, alleen hadden we een omweg naar het eetcafé waar we Helma en Renate troffen (eigenwijze navigatie). Heerlijk broodje gegeten en toen naar het event. Afgezien van het slechte geluid was het een heerlijke middag waar we veel schrijfsters hebben ontmoet. Met een volle tas vol handtekeningen en boeken weer naar huis. Ik was gesloopt en lag 22 uur al te slapen.

Het lezen wilde deze week niet zo heel erg vlotten. Geen idee waar het aan lag, de warmte misschien? Volgende week beter.

4b978d6898d42d2c010603efd839a095.jpg

Nieuwe aanwinsten

De paarse engel – Era Richmen (Hebban buzz)
#Ikdatethuis – Lily Frank
Meester in de liefde – Peggy Chai
De perfecte bruiloft – Kary Birchall (goodiebag-boek)
Welkom thuis in Love Heart Lane – Christie Barlos (gesigneerd)
Licht in het duister – Ellie Midwood (ebook aanbieding)

4b978d6898d42d2c010603efd839a095.jpg

Wat las en luisterde ik uit deze twee weken?

120. Het lot van de roos – 

Proefleesboek voor Hamley

121. Land van Echo’s – Mark Stokman

Een ebook dat ik vooruit mocht lezen voor FB Love to read. En voor het eerst dat het me niet lukte om de deadline te halen. Maar ik was niet de enige. Op de dag van uitkomen mochten we een alternatieve post doen op social media, de recensie mocht later. Die staat inmiddels online. Mooi boek, maar in het begin ook vrij heftig. Het speelt tijdens en burgeroorlog in Spanje, begin 20e eeuw en de jaren daarna onder Franco. Het ging er niet zachtzinnig aan toe. Maar toch was er ook het gewone leven, met liefde, trouwen en kinderen. Het is een mooi verhaal over vriendschap en liefde over een periode van zestig jaar vol lief en leed.

 • 408 pgn
 • Roman
 • Ebook
 • Vooruitleesexemplaar
 • 4 sterren

122. De Yogaclub van Orange Blossom house – Sophie Green

Het eerste boek van deze schrijfster (De leesclub aan het einde van de wereld) vond ik prachtig. Het tweede boek De zwemclub van Shelly bay, was het voor mij totaal niet. Derde boek, nieuwe kans en deze las weer heel prettig. Toch schoot het lezen maar niet op. Ik las het samen met Helma voor een buddyread, en de blogdatum hebben we al twee keer verschoven (maar staat online)
In week 19 ging het eindelijk uit. Mooi boek, leuke personages en de combinatie met yoga was helemaal in mijn straatje.

 • 384 pgn
 • Roman
 • Ebook
 • Buddyread exemplaar
 • 4 sterren

123.  Ben! – Koen van de Cruijsen

Een boek dat me werd toegestuurd door uitgeverij Elikser. Met de verwachting dat het een boek was over adoptie en het zoeken naar de biologische ouders, belandde ik een boek vol filosofische gesprekken. En dat was net een beetje teveel van hetzelfde.

 • 277 pgn
 • Roman
 • Boek
 • Recensie exemplaar
 • 2 sterren

124. De kluts kwijt – Vannessa Thuyns

Ik heb er een nieuwe favoriete feelgood schrijfster bij. Al eerder luisterde ik naar Wedden van wel? en nu via deze Bookchoice only (voorlopig).
Het gaat over Naomi die tobt met haar vader die aan dementie lijdt. Het gaat steeds verder bergafwaarts. Om ervoor te zorgen dat hij kan blijven wonen in het huis waar hij vertrouwd is, neemt ze een opdracht aan om een artikel te schrijven over een kok. Maar als ze achter vertrouwelijke informatie komt, zit ze in een spagaat. Moet ze publiceren of niet? Dan speelt er nog meer, met een ex, een koppige zus en zijn de liefdesperikelen ook volop aanwezig.
Zo mooi deze balans tussen humor, liefde en wat zwaardere onderwerpen, het is werkelijk een feelgood zoals die moet zijn.

 • 8 uur
 • Luisterboek
 • Voorlezer Donna Vrijhof
 • Feelgoodroman
 • Bookschoice
 • 4 sterren

125. Toevluchtsoord voor gebroken harten – Susan Ann Mason

Boek van de bieb wat bleef liggen en tegen de tijd dat het terug moest toch nog snel opgepakt en vlot uitgelezen. Het gaat over een schimmig stukje Canadese geschiedenis, waar jonge vrouwen die ongehuwd zwanger raakten, konden worden gearresteerd en in een heropvoedingsgesticht werden geplaatst. Daar was totaal geen controle en werden mensontwaardige experimenten uitgevoerd. Baby’s werden direct na geboorte weggehaald en ter adoptie weggegeven. Moeders hadden totaal geen rechten en kregen ook later geen inzicht in de adoptie gegevens.
Het is een boek met een flinke dosis christelijke denkwijze, maar daar is wel omheen te lezen voor wie er niet zo van houdt. Het verhaal waar het omdraait is mooi.

 • 398 pgn
 • Historische roman
 • Bibliotheek
 • Boek
 • 4 sterren

126. Het hoogste woord – Nanda Roep

Vooruitleesexemplaar voor een blogtour. Wordt vervolgd

 • 211 pgn
 • Roman
 • Vooruitlees pdf

127. De paarse engel – Era Richmen

Spannende actie thriller van Nederlandse bodem, maar zich grotendeels afspelend in Amerika. Buzz leesclub loopt nog. Met plezier gelezen.

323 pgn
Thriller
Boek
Hebban buzz
4 sterren

128. De Jasmijnzussen – Corina Bomann

Voor de Fabulous Feelgood meeleesmaand kozen we voor boeken van Corina Bomann. Deze stond nog in mijn kast – ongelezen -, maar kwam ook als ebook en luisterboek bij Bookchoice. Ik koos voor luisteren en liet me meevoeren naar Saigon, Hamburg en Berlijn. Een prachtig boek met twee verhaallijnen, een in het heden en een in het verleden. Het einde ging wat te snel, maar ik heb genoten van dit mooie verhaal.

 • Luisterboek
 • Voorlezer: Jeske van de Staak
 • Roman
 • Bookchoice
 • 4 sterren
c557ffde2aba58d9eae021ef25be87c4.jpg
fc4b63f7370510b582c4b2537eb60b46.jpg

Ook al wilde het lezen niet zo vlotten de laatste week, ik heb wel leuke boeken waarin ik bezig ben. De charmante schurk neemt me mee in de tijd van sufragettes en met Het huis Gucci zit ik met een bak popcorn te genieten van de ruzies en de schandalen. Mijn luisterboek ging gister uit, maar de vijfde cosy crime met Tante Poldi staat alweer klaar.

De komende week mag ik weer een nieuw boek naluisteren en ik ga een ochtend aan de slag in de bibliotheek. Op mijn werkkamer annex bibliotheek, ben ik de tassen met boeken aan het inventariseren, aangezien ik afgelopen week een enorme zoektocht moest ondernemen om een bepaald boek te vinden dat ik wilde laten signeren (is gelukt). Maar dat moet anders kunnen.

Genoeg te doen.

Weten jullie altijd alle boeken te vinden die ergens in je huis staan? Of ben je er ook weleens eentje kwijt?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post