Er was eens… Wat ik las 2022 De boeken van week 23 en 24

2022 De boeken van week 23 en 24

Alle goede voornemens ten spijt, het maken van deze blog is weer een klusje achteraf. Ik was echt van plan om bij te houden wat ik deed en wat ik las, maar toen ik de blog opende in week 24 om het ‘bij te werken’, bleek er nog helemaal niets in te staan. Tot zo ver de goede voornemens, die op meerdere fronten in de soep lopen, want ook het inschrijven op leuke projecten gaat gewoon door met alle gevolgen van dien.

Week 23

Deze week mag ik weer een ochtend in de bibliotheek aan het werk. Ik maak kennis met het computersysteem en ga op zoek naar boeken die zijn gereserveerd. Het is een leuke ochtend en moe en voldaan ga ik weer naar huis.

Op donderdag is er ‘De avond van het spannende boek’ in Utrecht in de bibliotheek op Het Neude. Met zes Hebbanista’s heb ik afgesproken op het station om eerst in het restaurant in de bieb wat te eten, drinken en heel veel te kletsen en lachen. De avond zelf is minstens zo leuk. Interviews, prijsuitreikingen en de Moordvrouwenquiz, (waarbij ik al mijn opgedane boekenkennis kan laten stromen en twee keer win en zo met drie nieuwe gesigneerde boeken weer naar huis kan). Ook heel leuk was het gesprek dat we hadden met Inge Ipenburg, die veel luisterboeken inspreekt.
De blind date met een bibliotheekboek was leuk, maar helaas trof ik in mijn mysterieuze zwarte zak een reeds gelezen thriller aan. Die heeft een reis meegemaakt naar Houten en is daar weer in de inleverbak terechtgekomen. Heeft het boek wat te vertellen als die later weer op de plank wordt gezet. Ik scoorde nog handtekeningen van Jeroen Windmeijer en Jens Vern en tot slot nog een fijne goodiebag.
Het was laat (veel te laat voor mijn doen) maar wel een hele fijne avond.

Op vrijdag vertrek ik voor een weekend naar Friesland. Oppassen op de katten van mijn zus en elke dag even langs mijn ouders.

Week 24

Het lijkt erop dat ik eindelijk weer alles kan doen wat ik wil. Zo loop ik zowel op maandag als op donderdag en zondag in de ochtend een rondje van 2 km. Driekwart rennen, een kwart wandelen. Langzaamaan opbouwen naar langere afstanden.

Ik ga weer naar de bieb, geniet verder van het mooie weer en ben druk met boeken. Er is veel te lezen en er komt steeds weer wat nieuws binnen. Mijn voornemen om minder in te schrijven op leuke projecten lukt niet echt. Ik mag meelezen met twee vooruitleesacties, er komt een proefleesboek binnen, ik ben ingeloot bij een leesclub van Thrillzone, ik heb buddyread afspraken, Netgalley keurt een aanvraag goed en stuurt twee emails met een directe link en dan heb ik ook nog boeken van de bieb en een naluisteropdracht. Maar het lukt, de planning is strak en ik geniet van alles.

Op zaterdag is er na twee jaar een rommelmarkt op het terrein naast waar mijn kinderen op de lagere school zaten. Het is in de ochtend al flink warm, en mensen willen wel van hun spullen af. Ik kies een paar boeken uit, Pauw, King en Harkness mogen mee naar huis.

4b978d6898d42d2c010603efd839a095.jpg

Nieuwe aanwinsten:

Verknipt – Sandra J Paul (proeflees)
Introweek – Anja Jansen
Slechtste plan ooit – Jane Fallon
De liefdeshypothese – Ali Hazelwood
Hunting November – Adriana Mather
Kindred – Rebecca Wragg Sykes
Mall American girl – Sarah Robinson
The forgotten Bookshop in Paris – Daisy Wood
Elodies library of second chances – Rebecca Raisin
De ontdekking van de hemel – Harry Mulisch (via weggeefhoek)
De geheimen van de kostschool – Lucinda Riley
Daglicht – Marion Pauw jubileum editie(rommelmarkt)
Mobiel – Stephen King (rommelmarkt)
Allerzielen – Deborah Harkness (rommelmarkt)
Verdwenen – Ingrid Oonincx
Gevaarlijk spel – Liesbeth van Kempen (gesigneerd)
Verpest – Liesbeth van Kempen (gesigneerd)De Vuurtoren  – Fran Dorricot (gesigneerd)

4b978d6898d42d2c010603efd839a095.jpg

Wat las en luisterde ik uit deze twee weken?

139. De Theekoepel – Karin Quint

Deel 1 vann Landgoed Rosaville had ik geluisterd via Bookchoice en die was goed bevallen. Bij het Zin in Feelgood event in Amsterdam was Karin Quint ook aanwezig om iets te vertellen over haar tweede boek. Renate en ik wilden het boek graag lezen en maakten er gelijk een buddyread van. Een fijne historische feelgoodroman, met als rode draad de fotografie aan het begin van de 20ste eeuw. Met plezier gelezen.

 • 336 pgn
 • Historische roman
 • Ebook
 • 4 sterren

140. Lentekriebels – divers

Voor het Valentijnsfestival was er een schrijfwedstrijd georganiseerd. Korte verhalen met als thema ‘Lentekriebels’. Anja Jansen won de wedstrijd. De veertien beste verhalen zijn opgenomen in deze bundel en te lezen via onlinebieb en andere aanbieders, of te koop. De opbrengst ervan gaat naar Villa Pardoes. 
De verhalen zijn zeer divers, zowel van lengte als van kwaliteit, maar over het algemeen zeer prettig om te lezen.

 • Verhalenbundel
 • 3 sterren

141. De geur van sterfelijkeheid – Simon Beckett

Lezen en luisteren tegelijk. Dit boek was een naluisteropdracht voor Thinium. Geen recent boek, maar wel een die ik kan verwijderen uit mijn boekenkast, want daar stond het boek nog ongelezen. Dit zit nu in mijn minibieb.
Het is een eerste deel van een serie over David Hunter een forensisch antropoloog. Zeer interessant en een sterke maag is niet overbodig. Het plot zit goed in elkaar en het was geen straf om dit boek te lees-luisteren.

 • Luisterboek en pdf
 • 352 pgn / 12 uur luisteren
 • Thriller

142. Het Kattencafé – Charlie Jones

Een boek met deze titel moest ik als kattenliefhebber lezen en ik kocht het bij een ebook aanbieding. Het begin was veelbelovend, personages werden uitgebreid geïntroduceerd en het leek een goed boek te worden. Helaas was dat niveau van het begin niet blijvend. toch een fijne roman, met een leuke kat. Na de eerste twee personages, komen er meerdere bij en ontstaat het kattencafé.  Er zijn liefdesperikelen en problemen. Voorspelbaarheid ligt op de loer en komt vervolgens op alle fronten ook uit. Toch met plezier gelezen.

 • 304 pgn
 • Feelgood roman
 • Ebook
 • 3 sterren
e7b4f0f82551cc16063708dfbd9020eb.jpg

143. De perfecte echtgenoot – Vi Keeland en Penelope Ward

Dit boek zag ik voorbijkomen op FB voor een leeslclub en het leek me niet echt iets voor mij. Ik schreef me niet in, maar ik zag het nog een paar keer langskomen en toen ook de online bieb het als luisterboek in het assortiment opnam, ben ik toch maar gaan luisteren. Het idee van het boek is leuk, maar niet bepaald uniek. Molly zoekt een vrouwelijke huistgenoot, maar vindt maar geen geschikt persoon. Tot Declan op de stoep staat, die voor zes maanden een kamer nodig heeft. Ze besluit uiteindelijk om hem de kamer te geven. Beide zijn ze verliefd op iemand die hun niet ziet staan en daarom bedenken Molly en Declan een plan om hen jaloers te maken, door te doen alsof ze een los-vaste relatie hebben. Het werkt, maar ze ontdekken dat ze elkaar leuker vinden dan de bedoeling was.
Geen verrassingen in dit boek, wel vlotte dialogen, humor en seks. Het leukste eraan is nogwel dat het lusiterboek is ingesproken door een vrouwelijk stem voor Molly (Nzinga Sordam) en een mannelijke stem voor Declan (Frans van Dijk), waardoor het een levendig luisterboek is geworden.

 • New Adult
 • Luisterboek
 • Online Bieb
 • 3 sterren

144. De perfecte engel – Eva Nagelkerke

Met de Gouden strop in mijn achterhoofd, nam ik dit boek mee van de bieb en liet het weer veel te lang liggen. Vlak voor het terug moest toch maar gelezen. Het las erg snel. Het verhaal zit goed in elkaar. Lisa haar relatie is verbroken en ze staat met haar dochtertje op straat. Ze neemt noodgedwongen een baantje als inwonende nanny aan. Maar in het huis is de sfeer beklemmend en er gebeuren vreemde dingen. Een spannend verhaal waarbij je als lezer op het verkeerde been wordt gezet.

 • Thriller
 • 302 pgn
 • Boek
 • Bibliotheek
 • 4 sterren

145. Ook dat nog – Anya Niewierra en Merel Godelieve

Ik was een van de 50 gelukkige lezers die deze roman vooruit mochten lezen. En het was de moeite waard. Anya Niewierra schreef deze dagboekroman samen met haar dochter en het resultaat is een verhaal van drie generaties vrouwen die te maken krijgen met relatiebreuken en verlies van werk midden in de coronaperiode. Oma Loes is een ‘kwetsbare oudere’, maar daar denkt ze zelf heel anders over. De band tussen moeder en dochter blijkt sterk, ook al zijn er veel wrijvingen. 
Het is een heerlijke roman.

 • Dagboekroman
 • 256 pgn
 • Ebook
 • Vooruitleesexemplaar
 • 4 sterren

146. en 147. Brightside cove deel 1 en 2 – Cathy Bramley

En ja hoor, daar hebben we er weer een, een roman die in stukken is gehakt en tot vier delen is omgezet. Ik zocht op de online bibliotheek naar een kort luisterboek, omdat ik een andere in delen luister voor een buddyread, en zo luistertijd over heb. ‘De eerste gasten in Brightside cove‘ leek me daarvoor wel geschikt. En dat was het ook. Het verhaal is eenvoudig, maar doeltreffend. Een actrice uit een populaire tv serie verklapt per ongeluk de uitkomst van een cliffhanger en wordt door haar agent ingeruld voor een jonger exemplaar met een invloedrijke pappie. Ze doet wat stoms en vlucht naar Brightside cove. Daar wentelt een oude vriend zich in verdriet  en schiet ze te hulp als blijkt dat er gasten komen in zijn vakantiehuisjes, die nog lang niet af zijn. Een leuk en lief verhaal, met veel nieuwe personages en op snelheid 1,5 luisteren schiet je er doorheen.

Deel een is geen afgerond verhaal, maar gaat gewoon verder in deel twee Het strandfeest in Brightside cove. Er is zelfs geen moeite gedaan om de nummering van de hoofdstukken aan te passen, die gaan gewoon door met 11, 12 enz. Maar goed. Deel twee ook geluisterd. Het leven gaat verder in Brightside cove, maar Nina gaat weer naar Londen om terug te keren in de serie. Een noodkreet laat haar echter direct weer omkeren naar Brightside cove, waar een beroemdheid een vrijgezellen feest wil laten organiseren. Opnieuw leuke personages, een hoop gedoe met (klein) verraad, zeemeerminstaarten en goede bedoelingen die verkeerd worden uitgelegd. 
Onmogelijk om nu te stoppen, door met deel 3 (wordt vervolgd).

 • Feelgood
 • Luisterboek
 • Voorgelezen door Liz Walravens
 • Online bieb
 • 3 sterren

148. For you & no one else – Roni Loren

Ik hou wel van de boeken van Roni Loren, na de Long Acre serie, ontdekte ik op Netgalley het eerste boek uit de nieuwe Say-everything serie: Yes & I love you, inmiddels ook vertaald uitgegeven als Wat als jij het bent? Het tweede deel heb ik gemist, maar het derde deel was nu beschikbaar op Netgalley For you & no one else. De basis is weer het gebouw met units die te huur zijn als bedrijfsruimte. Het is Eliza, die als relatie therapeute werkt, die kennis maakt met haar nieuwe buurman Beck Carter. Eliza mag dat specialiste zijn in adviezen voor relaties die niet goed lopen, zelf is ze een ramp als het op daten aankomt. Beck helpt haar uit de brandt wanneer er een filmpje van Eliza online komt en een vriendschap ontstaat. Beck is geen relatie materiaal vanwege zijn verleden, dat langzaam wordt onthuld. Het einde zie je al vanaf het begin aankomen, maar er zijn genoeg hobbels en bobbels in de boek voordat je daar als lezer aankomt. Personages uit deel een en deel twee komen ook weer voorbij, maar die boeken hoef je niet te hebben gelezen voor deze. Fijne roman, goed uitgewerkte personages en plot.
Vrij lang over gedaan, maar met een hoofdstuk per dag schiet het ook niet heel erg op. (-_-)

 • New adult
 • 276 pgn
 • PDF
 • Netgalley/Engels
 • 4 sterren

149. Levenslef – Ingeborg van Beek

Het tweede boek van Ingeborg van Beek is het vervolg op haar autobiografische verhal uit Levenshaast. Deze auteur kreeg de diagnose hersenkanker, toen haar tweede kindje een paar maanden oud was. De prognose was niet best, anderhalf jaar, maar acht jaar later is ze er nog steeds. In Levenshaast schreef ze over de haast die ze maakt om zoveel mogelijk uit het leven te halen. In Levenslef komt ze tot rust en sluit ze vrede met haar lot. Ze schrijft eerlijk en puur over haar ervaringen, maar ook over haar keuzes op het gebied van relaties die niet altijd goed uitpakken. Haar band met haar moeder komt veel aan bod, net als die met haar kinderen en met haar ex-man en nieuwe partner. Indrukwekkend verhaal en toch prettig om te lezen.

 • Non Fictie
 • 305 pgn
 • Naluisterboek Thinium
 • Voorgelezen door Isa Hoes

150. Een streepje tegen – Wendy de Liefde

Ik heb wat met die bibliotheekboeken die te lang blijven liggen. Deze lag op de tafel met nieuwe boeken en herkende ik van Facebook. Door andere leesprojecten bleef het liggen, tot het bijna retour moest. Gelukkig las het vlot en was ik er in een paar uur doorheen. Het is het verhaal van Sarah die een grote kinderwens heeft. Helaas lukt het maar niet om zwanger te worden en ze gaan het medische circuit in. Het gaat te koste van haar relatie. 
Een mooi verhaal, met sterk thema, maar toch op een luchtige manier in een verhaal verwerkt. Een fijne feelgoodroman om te lezen.

 • 305 pgn
 • Roman
 • Boek
 • Bibliotheek
 • 4 sterren
4b30641bf86a6b9eda403de8c26affe5.jpg

Veel boeken tegelijk open, dat overkwam me deze weken weer. Afwisseling is leuk, maar soms is het net een beetje teveel. Gelukkig waren het prettige boeken om te lezen en ging er in week 24 de een na de andere uit. Fijn, dan is er weer ruimte voor nieuwe boeken, want het kiezen en dan kunnen beginnen in een nieuw verhaal is een van de fijnste dingen die ik kan bedenken.

Er kwamen weer genoeg nieuwe titels mijn huis binnen en ook bij de bibliotheek liggen weer twee nieuwe titels voor me klaar. Ik heb er weer veel zin in!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post