Er was eens… Overig Koningsdag 2022

Koningsdag 2022

Hoe bijzonder was het om na twee coronajaren nu weer een koningsdag te mogen vieren. Terwijl de koning en zijn familie naar Maastricht afreisde, legde ik mijn kleedje neer op het gras langs het fietspad. Geen yoga deze ochtend, maar mindfulness in de frisse lucht.

93169d52b35c4be250f7bda2078a549b.jpg

Het was vroeg. De wekker stond op 6 uur, maar was weereens overbodig omdat ik om half zes wakker werd. Gelijk eruit, wassen en aankleden, boterhammetje smeren, thermoskan thee vullen en daarna met een dikke jas aan, dozen en tassen verplaatsen van de woonkamer naar mijn plek op de vrijmarkt. We hebben het geluk dat die begint om de hoek, dus is het lopend te doen. Vier keer met een steekkarretje heen en weer en daarna kleumen op de klapstoel.

Een gezellig sfeer van medeverlopers, maar de toeloop van kopers liet nog te wensen over. Waar andere jaren de spullen bijna onder je neus vandaan werden gehaald bij het uitpakken, kwam het nu pas na 9 uur op gang. Ik had gelukkig mijn ereader mee, helaas met een boek dat na het weekend uit moet zijn en waar ik maar geen feeling mee krijg. Maar goed, elke pagina is er een.

Met kleine prijsjes een hoop verkocht en daar was ik blij mee. Zoon kwam nog even kijken en vertrok daarna voor een rondje markt. Dochter kwam langs en zo kon ik een sanitaire stop maken. Daarna verdween zij weer naar huis, want zij had kaartjes voor het Kingsland festival en was de hele dag weg. Man kwam als derde en zorgde voor verse thee, brood en gezelligheid. Ik kreeg de kans nu om zelf een (half) rondje te doen. Wij stonden niet op het drukste stuk, want op de kruising even verder op, was het dringen geblazen. Veel te druk voor mij. Ik scoorde snel twee boeken (een King en een Krauss) en vluchtte terug naar mijn veilige plek.

Rond twee uur de restanten opgeruimd en terug naar huis. Geen energie meer om het manifestatie terein nog te bezoeken, het was goed zo. Wel op internet nog even gekeken bij de nieuwsberichten om te zien dat het overal gemoedelijk en gezellig is verlopen. Iedereen was wel toe aan een dag als deze. Ik was vooral blij dat ik niet bij 538 was, want dat stond echt bommetje vol.

De dozen met meuk zijn terug naar zolder. De overgebleven boeken gaan om de beurt de minibieb in en en volgend jaar een nieuwe ronde en nieuwe kansen.

93169d52b35c4be250f7bda2078a549b.jpg

Hoe was jullie koningsdag?

56558c4a6f68d68f3d744ac5edea3409.jpg

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post