Er was eens… Wat ik las Challenge 2016, week 15 en 16

Challenge 2016, week 15 en 16

Week 15 en 16 

57. Boek dat dit jaar uitkwam (5)
Een makkelijk kind van Mireille Geus
Was nieuw op de boekenplank van Mofibo en trok me aan vanwege de vrolijke kaft en korte inleiding. Het verhaal zelf was zeer verrassend, wat is waar en wat niet? De studentes komen in een rare situatie terecht als ze tijdens een huisoppas week ook op een kind moeten passen, wat vervolgens blijkt te zijn verdwenen. Tussen de twee hartsvriendinnen rommelt het, en deze week maakt alles anders. 

58. Ander continent
De jacht, Patricia Snel
Op de boekenplank van Ellys. Een verhaal over Congo, Olifanten en ivoor, en een journaliste die stuit op illegale handel en haar leven vervolgens niet meer zeker is.
Best spannend op het einde, veel informatie over Congo, en een brekend hart voor die arme Olifanten. En nog steeds actueel, recent in het nieuws “ivoorverbranding in strijd tegen stropers”. Helaas er is nog geen einde in zicht. 

59. Verhalenbundel (3)
Gulzig van Marion Pauw
Losse spannende verhalen, die allemaal net een beetje schuren. Heerlijk om te lezen. Snel uit. 

60. Verhalenbundel (4)
Waaitaal, Thomas Verbogt
Grappige losse kleine verhaaltjes, over taal en woorden.  

61 Poëzie, joker
Voor de liefste onbekende, Ingmar Heytze
Eens moet je er aan geloven: een bundel poëzie. Maar het ligt me niet. Zoals er geen cadans in een gedicht zit, snap ik het niet. Ik kan het niet goed lezen, ik snap niet waar het nou precies over gaat, ik lees wel, maar neem het niet op. 
De gedichten zullen heus prachtig zijn, maar aan mij is het niet besteed. 

62. Boek uit 2016 (6)
Kamer op Zee, Nicolas Dickner
Gekozen op kaft en daarna op samenvatting. Een erg leuk en origineel verhaal over jonge mensen die een manier bedenken om in een zeecontainer rond de wereld te reizen, en het andere verhaal van een jonge vrouw die werkt bij de afdeling haven fraude en die op jacht gaan naar een verdwijnende container. Met veel plezier gelezen. 

63. Ander continent (4)
De straat van Magdalena, Jorge Galán
“Het leven is geen sprookje”, zegt Magdalena. Het verhaal wordt verteld vanuit haar kleinzoon. Eerst dacht ik: “Mooi zuid Amerikaans sprookje”, maar het werd al snel onsamenhangend. Wie is wie? Uiteindelijk komt alles wel samen, maar het een worsteling. Het boek wordt vergeleken met Isabel Allende, maar haalt het er op lange na niet bij.  

64. Boek uit 2016 (7)
Maestra, LS Hilton

Wat een slimme marketing rondom dit boek. Het is zo in de markt gezet dat je het wel moet gaan lezen! “Boek van het jaar!” Dat had met moeten waarschuwen, “meisje in de trein” was het ook en ook dat was ook geen succes vond ik.Dit boek is een “zinderende thriller”. Thriller? Er worden nogal wat mensen vermoord, maar spanning is er niet. Zinderend? Ja er zijn flink wat pittige erotische scènes, maar je draait je even om en het is weer afgelopen. Verder kabbelt het voort als een bouquet reeks verhaal. Is Judith het ene moment zo naïef als een jong katje, even later draait ze haar hand niet om voor oplichting en moord, waarbij ze zo’n beetje alle mogelijk manieren van moord uitvoert en er nog mee wegkomt ook. Deel 1 van een serie? Ik vond het wel genoeg zo. 

65. Aanrader DWDD/ en Lees een wat anders in april
Het smelt, Liza Spit
Gelezen in het kader van “april 2016, lees een wat anders, op aanraden van Hebban”.
Het is mijn boek niet, dat ligt niet aan de wijze van schrijven, want het is goed te lezen, de personages komen goed tot leven voor me, ook het einde is goed en had ik niet verwacht.
Het verhaal is (na de helft) boeiend genoeg, maar het is meer de trage opbouw, het wel erg lang wachten op de een tipjes van de sluier die wordt opgelicht. En ik blijf met veel “waarom” vragen zitten. 

66. Romantiek door een mannelijke schrijver
De glimlach van Aurelie, Nicoal Barreau
Al in maart gelezen, maar niet meegenomen in blog week 11/12
De eerste twee hoofdstukken zijn even wennen, het wordt verteld vanuit afwisselend Aurelie en Andre, daarna loopt het verhaal wel. Het is wel verrassend om de hoofdstukken vanuit Andre te lezen, een liefdesverhaal door de man verteld, leuk verfrissend. Het verhaal zelf is leuk, maar niet heel bijzonder, man, vrouw, problemen en happy end, maar met een Frans sausje is het toch net even anders.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post