Er was eens… Wat ik las Challenge 2016, week 41 en 42

Challenge 2016, week 41 en 42

Pff, dat was even schrikken, had ik de hele tekst voor mijn blog klaar en opgeslagen (dacht ik) “In the cloud”, open ik het op een andere locatie, ben ik alles kwijt!
Gelukkig thuis op de computer stond het bestandje nog open en heb ik alles nog.
Het waren weer goeie leesweken, (het huishouden schiet er bij in….).

Mijn gelezen boeken:

162 recensie boek, boek van 2016
Kwijt – Anja Feliers
Uitgeverij Lannoo bood 100 lezer de kans om Anja Feliers haar nieuwe boek als epub te lezen in ruil voor een recensie, en ik had het geluk om mee te mogen doen.

Het verhaal is van Sylvie, haar dochter Josje en Sylvie haar zus Xanne. Hun moeder heeft zelfmoord gepleegd (Verdronken), 24 jaar geleden. Maar het verleden laat hun niet los. Als er dan een anoniem telefoontje komt en ook een helderziende doet bijzondere uitspraken, dan blijkt het verleden niet te zijn zoals ze dachten.
Een goed opgebouwd verhaal, met spannende ontknoping, waarin alles anders is dan verwacht. Met plezier gelezen.
https://www.hebban.nl/spot/er-was-eens/nieuws/kwijt-anja-feliers

163 Boek met ongelukkig einde/Boek om te huilen
Voor jou – Jojo Moyes
Dit boek stond al een tijdje op mijn lijstje, er kwamen zoveel positieve berichten over dat ik het lezen niet langer uit kon stellen. En O wat heb ik daar GEEN spijt van. Wat een prachtig boek. Romantiek maar geen kleffe of zoetsappige toestanden. Gewoon een mooi verhaal, met een ongelukkig einde.

Lou komt voor zes maanden werken als verzorgster van de verlamde Will. Hebben ze in het begin niets met elkaar, langzaamaan leren ze elkaar respecteren en waarderen. Als Lou erachter komt waarom haar contract maar zes maanden telt, wil ze er alles aan doen om dat te veranderen.

Het boek heeft me weten te raken, en ik heb het niet droog kunnen houden, maar heb van het begin tot het einde genoten.

164 Leesclubboek/Boek van 2016
Zim – René van Rijckevorsel
Felix Wellenstein reist naar Zimbabwe voor een herdenkingsdienst, maar ook om de voormalige boerderij (Grootfontein) van zijn grootvader te bezoeken. Maar op Grootfontein is alles veranderd en Felix is er niet welkom. Er wordt alles aangedaan om het weg te houden, hij wordt opgejaagd en is zijn leven niet meer veilig. Maar hij krijgt hulp en die heeft hij hard nodig.

Een spannende roman, waarin de problematiek van Afrika en Zimbabwe een stem krijgen.

165 Boek om te huilen
Versplinterd – Dani Atkins
Deze zat bij mijn ebook abonnement. Ook dit boek had ik al een keer voorbij zien komen op Hebban en ondanks dat ik al in 3 of 4 andere boeken aan het lezen was, deed ik deze open op de ereader en dat deed me even alle andere boeken vergeten.

Rachel wordt wakker in een ziekenhuis. Dan blijkt dat haar herinneringen van de afgelopen vijf jaar niet kloppen met de werkelijke afgelopen vijf jaar. De grootste schrik is wel dat Jimmy, die vijf jaar geleden was omgekomen bij een ongeluk waar ook Rachel gewond is geraakt, gewoon levend en wel voor haar staat.
Het hele boek is een zoektocht naar haar geheugen, maar het einde is zo anders, zo bijzonder, dat ik mijn tranen niet kon tegenhouden. Er spreekt zoveel liefde uit dit boek, en het zindert nog steeds na in mijn hoofd. Prachtig.

166 Boek van 2016
de Fixer – Joseph Finder
Een moderne thriller, waarin Rick Hoffman, onderzoeksjournalist alles kwijtraakt, maar dan een enorme berg contanten vind in het huis van zijn vader. De onderzoeksjournalist in hem kan het niet laten, en hij wil uitzoeken waar het geld vandaan komt. 

Spannend, zit goed in elkaar en leest vlot door mede door de korte hoofdstukken.

167 Boek van 2016
Scorpio – Hilde Vandermeeren
En daar ging mijn zaterdag. Ik was op vrijdag avond begonnen met dit boek en ben zaterdag ochtend verder gegaan met lezen. Nog net tijd om een kopje thee te zetten en een boterhammetjes te smeren. Een half oog naar de computer om te kijken of er nog ‘belangrijke’ mail binnen kwam. Maar verder zat ik alleen maar met mijn neus in dit boek.

Een pageturner, spannend verhaal, goed geschreven, interessante personen, goede plotwisselingen, verrassend. Kortom zeer geslaagd.

168
Alan Bradley -de Smaak van Venijn
In de bieb, op de tafel met thrillers, lag de serie over Flavia de Luce 11 jaar, amateur detective. Het leek op een jeugdboek, maar lag toch echt tussen de thrillers voor volwassenen. Dus deel 1 mee naar huis. Een grappig verhaal, over een slim meisje dat met haar vader en twee oudere zussen in een landhuis in Engeland woont. Als ze een stervende man tussen de komkommers vind, is dat het begin van een speurtocht naar verdwenen postzegels en een oude moord, waarbij Flavia zelf in groot gevaar komt als ze de waarheid ontdekt.
Leuk voor een paar uurtjes leesplezier.

Feuilleton
En natuurlijk de proloog en deel 1 van “Het achtste leven (Voor Brilka”), een unieke leesclub met 80 leden en in een feuilletonvorm. Tot nu toe zeer boeiend en spraakmakend.

En weer genoeg op de leesplank om de komende tijd mezelf bezig te houden (en dan niet met huishouden, hoewel… toch maar een een was in de machine stoppen).

Keep on reading!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post