Challenge 2016 200%

2016 ging ik in met een planning van 85 boeken op de leesplank, dat was een ruwe maar realistische schatting. Ik had echter geen rekening gehouden met de leuke acties en promoties van Hebban, en de positieve invloed van de “Hebban-maatjes”. Als vrij snel moest ik bekennen:

Ik ben Marieke en ik ben een Hebbanolic en Book-o-holic.

Mijn lust naar boeken werd aangewakkerd en het lezen werd een ‘way of living‘, lezen in de ochtend, lezen in de pauze, lezen tijdens het koken, lezen bij de tv, lezen voor het slapen. Geen wonder dat het aantal gelezen boeken halverwege 2016 geruisloos steeg tot boven de 100%.

Nu (oktober) staat de teller op de site op 196% en dat is bedrieglijk. 167 boeken volgens de Hebban site, maar 169 volgens mijn eigen telling. Er is dus iets mis. Via een overzicht in excell heb ik een vergelijk gemaakt tussen mijn eigen lijst en de gelezen lijst van Hebban, en daar kwamen de boosdoeners in zicht. Twee onwillige boeken: “Een schitterend ongeluk” en “Ze weten niet wat ze doen”, ze staan beide ‘wil ik lezen’ en weigeren op ‘gelezen’ te worden gezet. Het probleem ligt inmiddels bij de techniek, maar het maakt het extra spannend, want met welk boek zal ik de 200% halen?

Wordt het “Wie niet weg is” van Piet Baete, een recensie boek, of toch “de Columns van Linda”, waar ik elke dag een stuk of 2 a 3 uit lees. Een kanshebber is ook “Suiker” van Onno Wesseling, een prachtige roman over de zückerbacker. En dan de dikke “meidoorn en Grim“, maar daar ben ik pas in begonnen. Zelfs het boek dat ik net binnen heb “Witte zwanen, grijze zwanen” kan het worden. En wie weet open ik nog een spannende thriller die ik vervolgens niet meer weg kan leggen.

Dus ik haal 170 boeken op mijn lijstje (168 bij Hebban) en weet dan dat het 200% is, maar dat is dan niet te zien. Of ik lees 172 boeken (volgens Hebban dan 170) en tik dan de 200% aan. Eigenlijk haal ik het dus 2 x ! (^_^).

Is het belangrijk? Nee
Is het leuk? Ja dat wel
Het levert in ieder geval weer een blog op.
Op naar de 200%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post