Er was eens… Lees anders,Overig Challenge 2019 XXL – the Battle

Challenge 2019 XXL – the Battle

Op 6 november maakte ik de balans op van mijn XXL challenge en leefde me uit in deze blog. Op dat moment was ik er nog van overtuigd (nou ja bijna overtuigd dan) dat ik de XXL challenge ging halen. Nu er nog tien dagen op de kalender van 2019 staan, moet ik toch realistisch zijn en ervan uitgaan dat het niet meer gaat lukken.

68e4dda3538a4eb20c1445f1e58540cc.jpg

Het was erg leuk om een blog te maken, waarbij visueel werd gemaakt wat er nog ontbrak. Een januari boek Lees een boek van een boektipper stond nog open en voor de landenchallenge Afrika. Die laatste is nu ingevuld met Het geheim van de krokodil, maar het januari boek ligt nog steeds ongelezen. 

Het echte probleem zit ‘m in de Crew challenge. Lees een van hun favorieten uit de top-25, die bleef verdacht leeg. Per ongeluk bleek ik toch een boek te hebben geluisterd dat een favoriet van Daphne was en bij het opnieuw bekijken van de lijstjes stond hetzelfde boek ook bij Lindy in de top 25. Het is het boek De acht bergen dat ik luisterde voor de luisterboekjuryIk kan dus eventueel twee vakje tegelijk invullen (maar dat wil ik niet). Inmiddels heb ik wel het vakje Martijn nu ingevuld met Hitchhikersguide to the Galaxy, waarvan ik het eerste deel heb gelezen.

Ik dacht dat ik er dus bijna was. Van Sander zijn lijstje koos ik een Tropper Ik rouw van jou en daar ben ik in gestart en die gaat nog wel uit dit jaar. Uit Debbie haar favorieten koos ik Het nachtcircus en ook daar ben ik al in begonnen. Het zijn niet hele dunne boeken, maar wel goed te lezen. En toen ontdekte ik dat ik van het lijstje van Soraya nog helemaal geen keuze had gemaakt. Al speurende vond ik 22-11-63 en Truman Capote In Koele Bloede, beide niet echt dunnetjes en ik moet nog kiezen. En dan is er ook nog een Lindy boek dat ik eigelijk zou gaan lezen Wees onzichtbaar (maar die staat al heel lang op het leeslijstje.

e9e577b670f8965286e432b2ebaab825.jpg

Het mag duidelijk zijn, met nog minimaal vijf boeken te gaan en nog tien dagen te lezen ga ik de XXL challenge niet redden. In theorie zou het moeten kunnen, maar ik ga er geen wedstrijd van maken. Wellicht denken jullie: O maar je leest toch zo veel? Dat klopt, maar het zijn dan ook niet enkel deze boeken die er nog liggen. Ik heb nog wat afspraken lopen en moet de tijd verdelen. En mijn familie wil mij ook weleens zien zonder boek op schoot.

Ben ik teleurgesteld dat het niet gaat lukken? Welnee, ik heb een hoop plezier gehad aan het schrijven van de blogs over de challenge. Eigenlijk maar goed dat ik het niet ga redden, heb ik weer een blog online (-_-). Creatief omdenken kan ik echt heel goed. Ik maak daarom ook maar gelijk gebruik van deze gelegenheid om jullie mijn kerstwensen over te brengen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post