Er was eens… Wat ik las Challenge 2016, week 37 en 38

Challenge 2016, week 37 en 38

Boeken boeken boeken, ik krijg er geen genoeg van.

Overal waar ik ga of sta, altijd heb ik een boek bij me (ereader). De tweepersoonsbank in huis is een eenpersoon plek (de mijne!), vol met boeken, aantekening boekjes, pennen, post-it’s, boekenleggers, bril, kopje thee, echt mijn plek.

Vanaf de bank kijk ik naar onze lage kast, en daar ligt vaak een stapeltje met ‘echte’ boeken. Ze liggen me uit te dagen tot ze eindelijk aan de beurt zijn, om zich dan in mijn handen te nestelen en zich laten koesteren tot de laatste bladzijde is omgeslagen en er aan alle kanten aantekening briefjes tussenuit steken. Nog even moeten ze het dan volhouden, een recensie of een blog-lang, daarna worden ze verlost van alle ballast en gaan ze een lang en lui leven tegemoet in de boekenkast. Tenminste als het de moeite waard was, anders is het linea recta naar de doos voor de boekenmarkt!

Deze weken waren er weer vele mooie boeken, echt en ebook, maar ik had ook een waardeloze die de doos van de boekenmarkt niet eens mocht halen. Lang leve de delete knop op de ereader.

mijn boekenoverzicht:

145-146 My guilty pleasure 2
Pretty Little Liars deel 1 Vriendschap en deel 2 Vertrouwen

Op hebban had een lezer die ik volg de serie van Pretty little liars gelezen en was aangenaam verrast door de boeken. Toen ik toch iets online kocht heb ik deze twee ebooks meebesteld. Het was niet helemaal wat ik verwachtte, maar het hoge tempo waarin alles (en dat is best veel) gebeurd, maakte het toch boeiend.
Een verhaal over 5 vriendinnen, populair, tot een verdwijnt en de groep uit elkaar valt. Na een paar jaar zijn ze weer op elkaar aangewezen als geheimen uit het verleden in dreigementen weer opduiken.
Leuke YA, voor even tussendoor, nog 6 delen te lezen, maar ik heb geen haast.

147 Onbekende schrijver
Ochtendkoorts-Péter Gárdos

Dit boek zag ik voorbij komen op Hebban in een leesclub. Hoewel het verhaal me wel aansprak had ik me toch niet ingeschreven. Maar toen het boek in mijn ebook abonnement verscheen was dat een mooie gelegenheid om het boek alsnog te lezen.
Het is het verhaal van een Poolse Jood, die na het concentratiekamp te hebben overleefd in Zweden mag herstellen, hij is echter ernstig ziek. Dat weerhoud hem er niet van om op zoek te gaan naar een vrouw. Door het sturen van brieven aan andere kamp overlevenden komt hij in contact met Lili en ze worden verliefd. De briefwisseling is de basis van het verhaal (de brieven zijn echt geschreven), maar het verhaal wordt voornamelijk beschreven na een inleidend stukje uit een brief. Ik had gehoopt op wat meer brieven om te lezen.

148 Detective
De Jacht – Jane Casey

Ook ebook abonnement. Een vijfde deel uit een serie over een politiekorps. Het nadeel van een vijfde deel zonder 1 tm 4 te hebben gelezen, is dat de karakters in andere delen al zijn uitgewerkt en het dus lastig kan zijn om de onderlinge verhoudingen te begrijpen.
Het afgeronde verhaal is verder goed te lezen zonder de voorgaande delen.
Het verhaal: Er worden politiemensen vermoord, en de angst zit er goed in bij het corps. De tijd dringt om de moordenaar te vinden, voor er meer slachtoffers vallen. Het verhaal zit goed in elkaar, het plot is goed en verrassend. Toch helaas wat ongeloofwaardige acties, maar best een geslaagde thriller.

149 Jeugdklassieker
Eric of het klein insectenboek – Godfried Bomans

Eindelijk weer eens een categorie voor de challenge in weten te vullen. Deze komt uit de stapel met boeken van “Nederland Leest” van de bieb. Al in 2013 op de plank beland, en nu gelezen op een bijzondere plek: Walibi. Dochterlief won een paar kaartjes (voor een concert in het park) en dus moeders mee. Moeders vervolgens lekker op een bankje in de zon, prima dagje!
Het boek zelf was leuk en tijdloos, het nodigde uit voor het maken van een blogspot en daar nog t meeste plezier aan beleefd.

https://www.hebban.nl/spot/er-was-eens/nieuws/jeugdklassieker-eric-of-het-klein-insectenboek

(voor de speurders onder ons: er zit een fout in het plaatje met de covers…)

150 Boek van 2016
De nieuwe erfgenaam – Sophie Hannah

Mijn grote vriend Poirot, daar heb ik pas nog een blog aan gewijd. En nu kreeg ik de kans om een ebook te kopen bij een dagaanbieding (en dat dus gedaan) om een dag later bericht te krijgen dat ik ook als ambassadeur van het boek mee mocht lezen en het boek thuisgestuurd zou krijgen.
Het boek was weer een heerlijke Poirot, met veel plezier gelezen.
https://www.hebban.nl/spot/er-was-eens/nieuws/de-nieuwe-erfgenaam-sophie-hannah

151 Miskleun
Oneindig eiland – Gamal Fouad

Het klonk zo mooi: een schrijver (die nooit iets heeft gepubliceerd) wordt op een tropisch eiland uitgenodigd om een schrijfcursus te geven en dat is het  begin van een reeks hilarische en ontroerende gebeurtenissen.
Ik heb ze niet kunnen ontdekken, het boek heb ik uitgelezen maar niet met plezier. Het was onsamenhangend, de personages niet interessant, de hele schrijfcursus een sof, weinig bijzonders aan het eiland. Raar boek, kan niet anders zeggen dan: Delete

Heb er wel een leuke nieuwe categorie aan over gehouden!

Het is jammer om met de miskleun te moeten eindigen. Ik heb zoveel leukere boeken onder ogen op dit moment, maar ja helaas, die waren nog niet uit.

Keep-on-reading!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post