Er was eens… Wat ik las Blog 2: De leeschallenge, de aftrap

Blog 2: De leeschallenge, de aftrap

Het is 2016, en de Challenge is begonnen: 85 boeken in 12 maanden.
Mijn eerste boek is uit, helemaal eerlijk is het niet, want ik ben er vlak voor oudjaar in begonnen, maar kreeg het nu pas uit. 

1. Een boek dat zich afspeelt op een ander continent.
het Vlindereffect”, van Margot Vanderstraeten.
 
Een bijzonder boek over een overlever van een terroristische aanslag in Mumbai en de gevolgen daarvan, inclusief een stukje filosofie. Omdat het ik het niet speciaal voor de challenge had uitgekozen, moest ik even kijken welke leescategorie ik ermee af kon vinken, maar een ander continent is wel passend. 

En wat verder deze week? 

2. Een boek met een hele lange titel
De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje” van Jonas Jonasson.

Opnieuw een prachtige verweven verhaal. Eerder “de 100-jarige man” gelezen en de keus voor een boek met een lange titel was dus niet zo moeilijk.Dit verhaal is weer zo knap in elkaar gezet. Het verhaal volgt Nombeko vanuit de sloppen van Soweto naar Zweden. Daarbij de verhalen van de 2 Holgers, Celestine, de Gravin, de bom en de ontmoetingen met diverse belangrijke personen. Het is allemaal nogal veel, op het einde was ik het een beetje zat. Maar over het algemeen, het was een leuk boek.

3. Een boek met een hele lange titel (2)
“De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry” van Rachel Joyce.
Deze stond al lang op mijn NTL lijstje. Het is een mooi verhaal, maar ik vond het te beknopt. In de omschrijving staat dat hij bijzondere mensen tegenkomt. De gesprekken hadden wel wat meer uitgediept mogen worden. Wat wel goed tot zijn recht komt, zijn de overdenkingen van Harold en zijn vrouw Maureen, waardoor ze eindelijk het verleden kunnen afsluiten en samen verder kunnen.
En dan welke categorie af te strepen? Ik noem het maar een bonus boek

4. Een schrijver met de initialen MS.
De vuurvliegjes achterna”, van Martin Simek.

Het boek van een schrijver met de initialen was snel gevonden. 
Een leuk boekje met korte verhalen over zijn jeugd in Tjechoslowakije, zijn vlucht naar Wenen en zijn studietijd in Nederland. Kwam me allemaal erg bekend voor, of ik heb het boek eerder gelezen, of ze zijn als colums gepubliceerd in een krant oid. 

5. Een boek dat is verfilmd
“Schone handen”, van Rene Appel

Deze kreeg ik toevallig afgelopen maand via een ebook abonnement. Niet verder zoeken dus voor deze categorie.Een boek met een verhaal vol potentie, wat helaas niet helemaal uit de verf kwam. Nergens echt spannend. Ik hoop dat de film beter is gelukt. 

6. Een verhalenbundel
“Nederland Leest de mooiste korte verhalen / Utrecht”
Was niet moeilijk kiezen, want deze had ik gekregen van de bieb.
Toch is het lezen van een verhalenbundel persoonlijk, de verhalen zijn gekozen door een ander, en het is niet altijd het genre wat ik graag lees. met als gevolg dat een aantal verhalen erg leuk waren, andere minder tot bijna onleesbaar. Blij dat het uit was..

conclusie: 6 boeken, 5 categorien.
Het gaat dus lekker met mijn challenge, maar een beetje inlopen kan geen kwaad. De komende 2 weken ben ik een stuk drukker en zal het lezen erbij in schieten.. helaas. Maar elke dag even vrij maken voor een stukje uit een boek moet toch vast wel lukken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post