Er was eens… Review Marieke leest: 4 x Lily Frank

Marieke leest: 4 x Lily Frank

Het is voor mij elke dag weer een verrassing wat ik ga lezen. Een nieuw boek, of iets uit eigen kast, ik heb werkelijk keus genoeg.  Mijn bank, mijn e-reader en mijn Ipad staan vol half gelezen boeken (ik hou nu eenmaal van afwissling), maar ik ben altijd in voor weer wat nieuws. Dan is het leuk als er onverwacht een verzoekje komt of ik misschien zin heb om een paar verhalen/novelles te lezen. Ja! Dat kan er wat mij betreft nog wel bij.

Het berichtje kwam van Lily Frank. Zij is auteur van leuke vrolijke new adult verhalen. Ik maakte kennis met haar in 2017 toen ik net bij De Hebban club van 10 voor feelgood zat (inmiddels Fabulous Feelgood spot) en naar Amersfoort afreisde voor een romantic reads middag. Lily Frank is het pseudoniem van Marijke F Jansen waaronder ze New Adult verhalen schrijft. Voor de feelgood club heb ik haar ook al eens mogen interviewen

Lily Frank heeft vier verhalen/novellers opnieuw uitgegeven in eigen beheer. Brandend verlangenLiefde zonder kleerscheurenKriebels op glad ijs en Gonna Catch Pikachu. Die laatste heb ik als boek gesigneerd in de kast staan. De andere drie mocht ik nu gaan lezen

Liefde zonder kleerscheuren

Kan liefde, zelfs als kleding ontbreekt, wel zonder kleerscheuren verlopen?
Na een pijnlijk verbroken relatie is Robin wel toe aan een paar dagen vakantie. Ze laat zich door hartsvriendin Brenda meeslepen naar Frankrijk. Dat Brenda een naturistencamping heeft geboekt is verrassing 1. Dat ze op de camping Ned tegen het goddelijke (en vooral blote) lijf loopt, is verrassing 2. Robin heeft helemaal niets met nudisme. Maar misschien is Ned wel degene die haar kan overtuigen zich bloot te geven.

Mijn mening
Met een grote glimlach op mijn gezicht heb ik dit verhaal gelezen. Het idee dat je door een vriendin wordt meegesleept naar een camping in Frankrijk, om daar te ontdekken dat het een nudistencamping is. Het overkomt Robin die vervolgens bij het uitladen van de auto al gelijk een in een enorm gênante situatie terecht komt. Het is zo geschreven dat je je als lezer helemaal kan voorstellen hoe ongemakkelijk het allemaal is. Dan is er nog een hoop verwarring over het al dan niet hebben van een vriendin en wordt er een prachtig uitstapje gemaakt naar Parijs, waarbij je merkt dat de schrijfster daar is geweest en voilà, een heerlijke romantische NA/feelgood is compleet. Het is lekker vlot geschreven, met een hoop humor en misverstanden en natuurlijk ontbreken steamy scenes niet. Erg leuk om te lezen.

Brandend verlangen

Desiré is ten einde raad als ze zichzelf ’s nachts buitensluit in niets meer dan haar nachtjapon. Gelukkig rijdt op dat moment net een brandweerauto voorbij en een knappe brandweerman weet haar terug te brengen naar haar slaapkamer. Vanaf dat moment kan Desiré aan niemand anders meer denken. Huisgenote Cissy ziet maar één oplossing: Desiré moet haar brandweerman gaan zoeken. Maar dat blijkt nog niet zo’n gemakkelijke opgave met meerdere posten en verschillende ploegen in de stad.

Mijn mening:
Ook dit is een fijn verhaal waar je als lezer blij van wordt. Dit verhaal is van 2014 en is nu in een nieuw jasje opnieuw uitgegeven. Het heeft een originele setting en is vlot, vrolijk en leuk om te lezen. Desiré woont en werkt in Utrecht en gaat daar uit. (Leuk voor de herkenning als je Utrecht kent). Door een stom ongelukje maakt ze kennis met een knappe brandweerman wat het begin is van een zoektocht. En zo heeft ook dit boek weer een zeer originele setting en zijn er bezoekjes aan twee van de vier brandweerposten (kazernes). Het is een verhaal vol liefde en een groot misverstand, maar wel weer een heerlijk happy end waar de vonken vanaf vliegen. Bij deze novelle is nog een bonusvehaal toegevoegd waarin een bijpersonage uit Brandend verlangen nu de hoofdrol speelt, het is een extra verhaal vol diversiteit. Brandend verlangen is een heerlijk New Adult verhaal om te lezen met een bijzondere zoektocht waarbij de liefde wordt gevonden op een andere plek dan verwacht.

Kriebels op glad ijs

Zodra er kriebels in het spel zijn, begeef je je op glad ijs! Toen haar tweelingzus Ina het voorstelde klonk het zo leuk; een weekendje snowboarden met vriendinnen in Snowworld, Landgraaf. Maar wie had verwacht dat snowboarden zo verschrikkelijk moeilijk zou zijn? Als ze tijdens een angstig moment letterlijk en figuurlijk valt voor de koele snowboarder Fedde, lijkt het rampzalige weekend voor Isa eindelijk rooskleuriger te worden. Helaas is zijn beste vriend Kristan nog kouder dan een ijsklontje. Waarom heeft hij zo de pik op haar? Isa opent de jacht op de knappe Fedde. Lukt het haar om zijn hart te verwarmen en om dat van Kristan te ontdooien?

Mijn mening:
De derde novelle dit ik las en ook de meest serieuze met diepgaande gesprekken en dat was een onverwachte en aangename verrassing. Het begint gewoon vrolijk en gezellig als Isa met haar tweelingzus Ina en haar twee vriendinnen een weekendje Snowworld doen. Waar Ina vol zelfvertrouwen is en heel sportief, is Isa verlegen en totaal niet sportief, zij leest liever een boek. Niet zo gek dat ze met een snowboard onder haar voeten een paar jongens onderuit haalt. Met een van de jongens begint het contact nogal stroef, maar ze blijken goed met elkaar te kunnen praten, eindelijk is er iemand die Isa ziet zoals ze is. Dat maakt het een realistisch verhaal, niet enkel vrolijkheid, gezelligheid en vlinders, maar een verhaal met diepgang en toch op het einde een sexy sausje. Ik vond dit een hele fijne novelle om te lezen.

Gonna Gatch Pikachu

Jen wil het liefst diep wegkruipen onder een steen als een onbekende man in een Pikachu-pak haar vreselijk voor paal zet bij de man waar ze verliefd op is. Kort daarna haalt haar beste vriendin haar over om samen Pokémon Go te gaan spelen. Jen is niet meteen laaiend enthousiast, maar krijgt al snel de smaak te pakken. Bij een Pokéstop ontmoet ze Victor. Ze voelt een leuke klik met hem, maar helaas blijft het Pikachu-incident haar achtervolgen…
In het liefdesspel draait het niet om ‘Gonna catch ‘m all’. Daar gaat het erom alleen die ene juiste te vangen.

Mijn mening:
Dit verhaal is van 2016 toen de Pickachu app zijn hoogtepunt beleeft. Onderweg echte Pokemons kunnen vangen, wie wilde dat nu niet? (ik deed het ook!) Deze novelle kreeg ik in 2017 gesigneerd van Marijke en dat was de kennismaking met haar New Adults. Ik schreef er toen een klein stukje over in mijn leesoverzicht: Het verhaal heeft vaart en humor en pit. Leuk verhaal, lekker om te lezen. Wat ik me kan herinneren was dat het inderdaad heel prettig was om te lezen, maar dat ik wel rode oortjes kreeg door de sexy scenes. Tja, New adult was toen nog nieuw voor me (-_-). Maar ook Gonna catch Pikachu is net als de andere drie leuk, vlot, sexy en vol humor en romantiek.

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

Conclusie

De keuze van Lily Frank om haar vier novelles opnieuw uit te brengen met nieuwe covers pakt goed uit. Het zijn vier fijne verhalen met humor, leuke originele setting, bijzondere personages en een happy end met een vleugje romantische erotiek. De ideale manier om kennis te maken met New Adult. Het combineren van deze vier verhalen in een boek zou ik aanmoedigen, maar dat is aan de schrijfster.

Ik heb me in ieder geval uitstekend vermaakt met het lezen van deze verhalen. Ideaal om te lezen als je even iets anders wilt en geen energie hebt om een heel boek op te pakken. Dit zijn novelles met glimlach garantie en een happy end.

Loading

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post