Er was eens… Boekenuitjes Boekenuitjes Amsterdam

Boekenuitjes Amsterdam

Week 45 was weer een drukke week. Op dinsdag 5/11 mocht ik naar een lunch voor bloggers  met Tess Gerritsen en op zaterdag 9/11 naar het Zin in Feelgood event van Bookspot, beide in Amsterdam. Dat laatste was nog even spannend, want het verkrijgen van een kaartje ging niet vanzelf.

68e4dda3538a4eb20c1445f1e58540cc.jpg

Lunch met Tess Gerritsen

ded98f061eaa1143e0b2b1ecdd71bda9.jpg

Een uitje naar Amsterdam, midden in de week. The house of books organiseerde een lunch in het Ambassade hotel met een aantal bloggers. Van Hebban mochten Chantal en ik ernaar toe. Samen met drie mensen van The House of books Corina van Samen lezen is leuker, Danielle en Miriam van Thrillers and more en Connie van Connies boekenblog was het een gezellige club. Lekkere stokbrood-clubsandwiches en verse friet en een leuk gesprek met Tess en met elkaar leverde een geslaagde lunch. Het complete verslag staat op de spot van het thriller cafe: KLIK HIER

Zin in Feelgood event

Eindelijk een echt feelgoodevent voor feelgoodlezers! Ik keek er zo naar uit en had me direct ingeschreven. Het aantal kaartjes was beperkt, en het lot was me niet direct gunstig. Pas een paar dagen van te voren wist ik dat ik met Renate meekon! (tnx Renate). De reis naar Amsterdam liep voorspoedig, ware het niet dat voor vertrek moest kiezen tussen een paraplu of een extra boek in de tas en voor het boek koos en het vervolgens in Amsterdam keihard bleek te regenen….

Het event werd georganiseerd door Bookspot, in samenwerking met Uitgeverij Luijting-Sijthof, Trouw-vrouw en De postcodeloterij. De locatie was dan ook het duurzame pand van de Postcodeloterij, we keken onze ogen uit. Ontvangst beneden, daarna met z’n allen naar boven voor een kopje thee en vervolgens naar de zaal waar het event plaatsvond.

Met een kwis, een live geschreven feelgoodverhaal van Tamara Haagmans, een interiew door Janneke Siebelink met Jill Mansell en Jenny Colgan eneen lezing van Lisette Jonkman: (‘schrijven kreng’ over schrijftips en deadlines), was het een zeer afwisselend programma en alles werd aan elkaar gepraat door schrijfster en comedienne Cindy Pieterse. Daarna was er (beneden) veel tijd voor het laten signeren van boeken en het maken van foto’s. Een dag van te voren had ik de boeken opgezocht die ik wilde laten signeren en ik dacht dat ik me goed had voorbereid (Colgan, Mansell, Haagmans), om er vervolgens achter te komen dat het boek van Lisette Jonkman helaas nog thuis lag.

Het was een middag vol meetings met schrijfsters, want er liepen er naast de genodigden nog een aantal in het wild rond als bezoeker van het event. Zo heb ik nu eindelijk Saskia Oudshoorn gesproken (en mee op de foto), van wie ik al een aantal boeken heb gelezen. En Olga Hoekstra was er samen met Rian Sevenhuysen (Kate Paris) . May Harper was er helaas niet ivm ziekte, maar dankzij haar kaartje was Stefan Tetelepta er nu wel. En dat Marijke Vos er was zag ik pas later op Facebook, jammer die heb ik gemist. Volgende keer toch maar allemaal naamkaartjes op!

We vertrokken met de meest schattige kleine goodiebag die ik ooit heb gezien, met daarin o.a. het meest stoute boek (Bobbi’s Bedtime stories 1: Oneerbaar voorstel van Bobbi Eden) en een hoop andere leuke dingetjes. Het tasje werd thuis gelijk geconfisceerd door mijn dochter (die het wel zag zitten voor de toetsweken, waarin geen grote tassen mee mogen. Hier pas prima een rekenmachine en een pen in).

Thuis zat ik met de -niet eens zo heel erg zere- voeten languit op de bank, lekker na te genieten van een bijzondere middag.

9 schrijfsters en 1 schrijver in een week ontmoeten, wanneer gebeurt dat nou? Het was weer een blog waard en gelukkig heb ik de foto’s nog.

ed383ec4e02a40fd2d97adf237bd3f5e.jpg
105b6e878b70b741f114d5ee97bb490a.jpg
a4fb5a76a4317c1d73ad6d51a3963079.jpg
87851d58db04d2605d008fc7f2743502.jpg

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post