Er was eens… Review,Wat ik las Review: Zomer in Carrick park

Review: Zomer in Carrick park

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik met mijn blog Er was eens.. mee wilde doen met een blogtour. Ik vind dat zo leuk, het lezen van een boek en er over mogen schrijven en dan over hetzelfde boek lezen op andere blogs om te kijken wat zij er van vonden. Ik zei dus direct Ja en kreeg Zomer in Carrick Park in de brievenbus.

6862a60c7272e0ce866db7b2287a5f62.jpg

Korte samenvatting

Een zomerse trouwerij. Vijftig cupcakes. En een man die ze nooit meer zou zien, dacht ze…
Als Joel Leicester het hotel binnenloopt waar Rosa Tempest werkt, kan ze haar ogen bijna niet geloven. Van alle hotels in heel noordelijk Yorkshire, moet juist de man die haar hart heeft gebroken, Carrick Park binnen wandelen.
De laatste keer dat Rosa Joel zag, was toen ze na een doldwaze vakantie voor zijn voordeur stonden en werden begroet door een vrouw die beweerde zijn verloofde te zijn. Rosa is toen niet blijven hangen om Joels kant van het verhaal te horen. En nu, zes jaar later, heeft het lot dus een onaangename verrassing voor haar in petto. Want de toch al desastreuze trouwerij op Carrick Park kan namelijk alleen worden gered als Rosa en Joel met elkaar samenwerken.

Zomer in Carrick Park

Eerste indruk

Bij binnenkomst valt me op dat het een dun boekje is. 145 pagina’s, maar het ziet er echt heerlijk uit. Een zonnige cover met een landhuis, een klein bruidspaartje, vlinders en bloemen. Een boekje dat in de boekhandel zeker mijn aandacht zou trekken.

Het lezen/mijn mening

Ik word in het begin redelijk overspoeld met informatie over de personages. Rosa Tempest is het hoofdpersonage en werkt in een tot hotel omgebouwd landhuis. Ze heeft twee zussen Angel en Jessie met wie ze regelmatig contact heeft. Ook over hen komt een hoop informatie. Gelukkig heb ik mijn blanco boekenlegger (a5 kartonnetje in drie stroken) en ik schrijf alles op. Ook de nieuwe personages die erbij komen in bruidegom Luke en getuige Joel worden eraan toegevoegd. En dan, als alle personages aanwezig zijn begint het verhaal. Joel en Rosa hebben namelijk een verleden. Na zes jaar staat Joel bij Rosa in het landhuis en dan moeten ze onder ogen zien dat de aantrekkingskracht van vroeger er nog steeds is en vervolgens verspringt de verhaallijn naar zes jaar geleden.

Het leest erg lekker, ik kan niet anders zeggen. Ik laat me meevoeren naar de levens van Joel en Rosa en de romantiek die ze beleefden. De manier waarop Rosa reageert in de verhaallijn van zes jaar geleden is niet echt logisch, maar die was wel nodig voor het verhaal van nu. De acties van Joel om Rosa uit te leggen wat er is gebeurd leken mij voldoende om te gaan praten, maar Rosa was nogal koppig. Toch past het in het verhaal en hoop je voor Joel dat hij nog eens een kans krijgt bij Rosa. En die kans komt. De verhaallijn gaat verder in het heden, met de bruiloft waarin een bridezilla de boel op stelten dreigt te zetten en Rosa de reddende engel is.

Door de wisseling naar verleden en heden komt het verhaal tot leven, net als de personages. Het boekje mag dan niet zo heel dik zijn, het is een compleet verhaal in een prachtige omgeving en met heerlijke baksels. Leuk gedaan en met een happy end.

Conclusie

Zomer in Carrick Park is een heerlijk boekje voor een zonnige dag in de tuin, bij het zwembad of aan het strand. Het was eigenlijk te dun, ik had wel meer willen lezen. Maar voor wie een dagje zon/zee/strand wil aanvullen met een ontspannen feelgood roman is Zomer in Carrick Park zeker aan te bevelen.

6862a60c7272e0ce866db7b2287a5f62.jpg

Blogtour

De blogtour is nog niet ten einde. Wil je weten wat andere bloggers ervan vonden, of wat de twee bloggers na mij erover schrijven, in het overzicht hieronder zie je precies waar je die informatie kan vinden en via FB Choc Lit nl zijn linkjes te vinden naar de anders blogs. 

Ik ga nu eerst cupcakes bakken, want daar heb ik een enorme trek in gekregen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post