Review: When Polly met Olly

Het lijkt erop dat ik de smaak te pakken heb wat betreft Engelse boeken, want ik heb er alweer een uitgelezen en ben daarmee op de helft van mijn “Lees vier Engelse boeken-challenge” gekomen.

68e4dda3538a4eb20c1445f1e58540cc.jpg

Een tijdje geleden schreef ik een blog over het ontdekken NetGalley en het lezen van een Engelse feelgoodthriller Finding Miranda. Het was een goed begin en vond het de moeite van een herhaling waard.

Het was erg leuk om in de lange lijst Engelse ebooks rond te neuzen en daar wat leuks uit te zoeken om te lezen. Er zijn best veel boeken die gelijk beschikbaar zijn, maar er zijn ook veel die je eerst moet aanvragen. Helaas, de eerste aanvraag Let it snow van Sue Moorcroft (wat me een heerlijk boek leek met deze temperaturen) werd afgewezen. Dat kan natuurlijk. Ik had nog geen gelezen boeken op de plank en dit boek werd heel veel aangevraagd. Maar ook een tweede boek Puddin on the Blitz van Tamar Myers werd afgewezen vanwege te weinig informatie op mijn profiel.

Jammer dus, dan eerst maar een lijstje met gelezen boeken en reviews opbouwen en gelukkig is er bij het ‘read now‘ ook voldoende keus.
Ik koos voor een chicklit When Polly met Olly van Zoe May, waarin de Britse Polly naar New York vertrekt, een fotografiestudie doet en vervolgens in een travestieten café achter de bar belandt. Dat dat niet haar droombaan is mag duidelijk zijn. Ze krijgt de kans om te gaan werken bij een dating agency en dat is erg leuk. Knappe vrijgezellen mannen genoeg, maar ze zijn allemaal op zoek naar wat anders en niet naar Polly. Ze moet van haar baas als mystery guest op bezoek bij een concurrerende dating agency en daar ontmoet ze Olly. Hij heeft een slechte reputatie en Polly moet niets van hem hebben, maar de aantrekkingskracht is onmiskenbaar en ze blijven elkaar tegen komen.

Het verhaal komt wat langzaam op gang en het is een redelijk voorspelbaar verhaal, wat ook wel wat meer humor had mogen hebben, maar de personages maken een hoop goed. Eenmaal over de helft wordt het verhaal leuker en uiteindelijk met plezier uitgelezen.

Mijn “English readings skills” hebben weer een update gekregen en ik heb weer twee nieuwe boeken op de tablet klaar staan. De Nederlandstalige boeken in mijn boekenkast roepen BOE en zijn het er niet mee eens, maar ik heb ze beloofd dat ze binnenkort -ja echt- aan de beurt zullen komen. Ze zijn weer even stil.

68e4dda3538a4eb20c1445f1e58540cc.jpg

Voor nu duik ik toch echt weer even in een drietal Nederlandstalige boeken, maar daarna ga ik lezen in Read and buried, over een bibliotheek in een vuurtoren, waar een oud document tot inbraak en moord leidt. 

– wordt vervolgd –

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post