Review: In de familie

Het dorp waarin ik woon is vrij groot voor een dorp en heeft gelukkig meerdere kantoor/boekwinkels. En laat nu 1 ervan een signeersessie regelen voor een boek van mij NTL lijstje: “In de familie” van Joyce Spijker. In een eerder blog heb ik daar al over geschreven en zodoende lag het boek al een tijdje gesigneerd en wel te schitteren in mijn woonkamer.

Best gek is dat een boek wat je graag wilt lezen voor je neus klaarligt en dan toch uitstellen om te beginnen. Want eens begonnen betekent ook dat het daarna snel uit zal zijn en dan is de spanning weg, dan is het verhaal en de ontknoping bekend en komen er weer andere boeken voor in de plaats. Dan maar ‘gebruiken’ voor een blog, zo blijft het boek toch een beetje bij me.

De cover

Op de voorkant een 2 tal gestapelde borden met bestek en een vleesmes, geflankeerd door 2 handen met rode nagellak. In deze kleur is ook de titel gedrukt, de basis is verder wit. De cover is mooi en trekt me aan, maar achteraf vraag ik me af hoe ik dit moet zien tov het verhaal in het boek, ik ben daar nog niet uit.

Korte inhoud

Nina Satijn is fotografe. Ze heeft een halfzus Merlot. Haar eigen moeder is overleden toen ze zes was, en haar vader is hertrouwd met Marsala.

Nina heeft niet zoveel met haar stiefmoeder, ze is liever bij haar oma Emma in Wassenaar. Haar vader is Boudewijn Satijn, minister van Justitie en Veiligheid en in de race voor het premierschap.

Als er in Wassenaar een oude vrouw in haar woning wordt vermoord, is het voor Boudewijn Satijn van groot belang dat de dader zsm wordt opgepakt, zeker zo vlak voor de verkiezingen. Als vervolgens ook oma Emma vermoord wordt gevonden is haar hulp Valentijn al snel verdachte nummer 1. Maar is hij wel de moordernaar?, Wat voor geheimen gaan er schuil achter de chique woningen in Wassenaar? Nina laat het niet over aan de politie en gaat zelf op onderzoek uit, niet zonder gevaar voor eigen leven.

De Schrijfster

Joyce Spijker (1984) werkt als blogger en schrijfcoach en woont in Roermond. Ze schreef haar debuut Spotlight naast haar fulltime baan, en wil zich het liefst volledig op het schrijven richten.

Mijn mening

Het boek begint met hoofdstukken waarin de personen worden geïntroduceerd om wie het verhaal draait. Door de korte hoofdstukken leest het snel, heel erg snel, voor ik het weet ben ik meegezogen in het verhaal en heb ik al een kwart van het boek uit. Het verhaal is leuk, de afwisseling van perspectief van de verschillende personen verhogen het leestempo ook.

Een echte whodunnit met een spannend verhaal dat maakt het snel en makkelijk leest. Meedere personen komen in aanmerking als verdachte, maar het zal toch niet….? Nee dat kan niet, om aan het einde gelijk te krijgen, maar de ontknoping is toch verrassend.

Ik heb het met plezier gelezen, en vond het jammer dat het zo snel ging en dat het dus te snel uit was.

c3e1711880a7c01968eaa184d29aab0e.jpg

.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post