Er was eens… Review,Wat ik las Review: Belgravia – het feuilleton

Review: Belgravia – het feuilleton

In maart 2016 werd bekend dat Julian Fellowes, schrijver van oa Downtown Abbey een nieuw boek had geschreven dat in juni 2016 uit zou komen.

Als speciale actie was het e-book vanaf april te koop als feuilleton. Elke week een aflevering te downloaden gedurende 11 weken.

Een feuilleton is een vervolgverhaal in een krant of tijdschrift en tegenwoordig ook op de radio of op de televisie. Het woord verwijst naar het Franse woord feuille, dat blad of blaadje betekent. De oorspronkelijke feuilletons waren dan ook losse velletjes die samen met een tijdschrift werden verkocht.

Het leuk mijn een leuk idee, en zodoende gekocht en inderdaad, elke week een nieuw hoofdstuk op de boekenplank. Elk hoofdstuk werd voorafgegaan door een terugblik op het vorige deel, om weer even te herhalen waar het ook alweer over ging. Want hoe leuk het ook is om elke week een nieuw hoofdstuk te lezen, het haalt wel de vaart uit het verhaal.

Belgravia, het verhaal

Belgravia speelt zich af rond 1840 in Londen. Upperclass en lowerclass, butlers, dienstmeisjes, koetsiers, koopmannen, en victoriaanse normen en waarden, alles zich afspelend in prachtige residenties, buitenhuizen, of juist louche kroegjes.

Aan de vooravond van de slag bij Waterloo is er een groot feest in Brussel, waar de vooraanstaande familie Bellasis (lord en lady Brockenhorst en zoon) aanwezig is, evenals de koopmansfamilie Trenchard (die daar eigenlijk niet thuishoren). Vele van de gasten worden die avond nog opgeroepen voor de strijd en zullen nooit meer naar huis keren.

Het verhaal gaat verder in Londen, de nieuwe chique wijk Belgravia. Er speelt zich een hoop af achter de dure deuren, alles wordt er aan gedaan om de eer hoog te houden. Schandalen moeten ten koste van alles worden vermeden. Maar er is een geheim, dat niet bekend mag worden…

Familieperikelen, overspel, jaloezie, geroddel, gekonkel, maar ook liefde en respect, in Belgravia komt het allemaal voorbij in een goedlopend verhaal. Een kijkje achter de deuren van de luxe woonhuizen van Londen, zowel upstairs als downstairs laten je genieten van roman in de sfeer van de 19e eeuw.

Feuilleton

Het lezen als feuilleton heeft me aangenaam verrast. Elke week een deel lezen, nieuwsgierig zijn naar de volgende ontwikkelingen. Gelukkig niet een heel spannend verhaal, want dan is het wel erg lang wachten om verder te lezen, maar voor dit boek zeker een goede keus.

bd62f15006200fe68daca6681586a188.jpg

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post