Er was eens… Engelstalige boeken,Review,Wat ik las Once upon a time: The no 2 Feline Detective agency

Once upon a time: The no 2 Feline Detective agency

Sinds ik Netgalley heb ontdekt, vol met Engelse ebooks, ontdek ik ook allerlei hele leuke series. Zo las ik twee delen van de Minokee murders book serie en een deel van The lighthouse mystery serie. Nu las ik een achtste deel uit The No2 Feline Detective agency.

423bb19f9df6a25c71d2d6042d07c3e5.jpg

Netgalley

Met het lezen via Netgalley gaat er een hele wereld voor me open. Alsof er in het Nederlands nog niet genoeg is te lezen, zoek ik regelmatig tussen de aangeboden titels op Netgalley naar ‘leuke boeken’, en geloof me, dat zijn er veel. Ik lees nog steeds het liefst in het Nederlands, maar de uitstapjes naar de Engelse boeken bevallen me toch ook wel. En er blijken dus ook veel series te zijn. De kans dat ik alle boeken uit die serie ga lezen is niet zo groot, want er is gewoon te veel om te lezen, maar het is wel leuk om over te bloggen.

The No2 Feline detective agency

Bij een van mijn laatste zoektochten tussen de titels van Netgalley viel we me er eentje speciaal op: The Ice maid’s tail. De overeenkomst met The Handsmaid tale was opvallend en de cover met katten, rode capes en witte kapjes maakte het helemaal af. Het boek was vrij om te lezen en ik heb het gedownload. In december begon ik met lezen, maar aangezien mijn planning als snel compleet in de soep liep, bleef het ebook op de tablet staan tot ik er wel tijd voor had. In januari kwam het er ook niet van (toen wel een ander Engels boek gelezen voor een blog bij de Readers: The house of Trelawney). Nu was het tijd om het verhaal van de katten weer op te pakken. 

Mandy Morton

De Engelse auteur Mandy Morton begon haar professionele leven in de muziek, waar ze liedjes schreef voor zes albums (1970-1980) en waarbij ze ook toerde met haar band. Daarna werkte ze als freelance kunst-journalist. Ze woont met haar man en kat in Cambridge and Cornwall. Inspiratie voor de The No. 2 Feline Detective Agency haalde ze uit haar eerste kat, Hettie.

The Ice maid’s tail

Korte samenvatting:

The town is gripped by a big freeze, and blizzard after blizzard has engulfed the feline community, leaving shops and businesses snowbound.
Hettie Bagshot and her sidekick, Tilly Jenkins, have found sanctuary by their fireside but soon they are bucketed into a terrifying nightmare, called to investigate the disappearance of the town’s kittens as – one by one – they are taken in the snow.

Who are the strange cats living in Wither-Fork Woods?
Will the ancient prophecy of the Ice Maid’s Tail become a reality?
And can Hettie and Tilly defrost the fish fingers in time for tea?

Join them as they slip and slide their way through another frost-biting case for The No. 2 Feline Detective Agency.

Wat vond ik ervan?

Het is een origineel boek, want alle personages zijn katten die zeer menselijk zijn. Ze wonen in een stadje met een bakkerij, een tweedehandswinkel en een postkantoor enz. Ze kleden zich als mensen en ze eten veel en graag, vooral gebak. Het verhaal gaat over Hettie en Tillie die een detectivebureau runnen. In deze aflevering zijn er kittens vermist. Het opsporen wordt nogal moeilijk gemaakt door de sneeuwstorm die het stadje teistert. Een oud boek met de titel The Ice maid’s tail, blijkt een belangrijke rol te spelen.
Het is anders, grappig en zelfs een beetje spannend en het wist me ook nog te ontroeren.

Bij nader onderzoek blijkt het al het achtste deel te zijn in de No 2 Feline detectieve agency serie, maar het is prima los te lezen. Ik vond het een leuk verhaal en het was goed te volgen in het Engels. Op een gegeven moment vergeet je gewoon dat het mens-katten zijn. En er zit werkelijk vanalles in het verhaal, heksen, ijsbunkers, onderaardse gangen, een landhuis, weeskittens, vreemde oppas, naast heel veel lekker eten (ik kreeg er grote trek van). Het enige waar ik niet achter ben gekomen is waarom het No2 feline detective agency heet. Dat No2 is vast in een van de eerdere delen uitgelegd.

De serie

Toen ik een van de boeken van the Lighthouse murder mystery serie las, heb ik alle ontbrekende boeken toegevoegd aan de database van Hebban. Dat stel ik voor deze serie nog even uit (tot sintjuttemus), tenzij ik nog eens een ebook van deze serie ga lezen (je weet tenslotte maar nooit). Maar ik zet ze hier wel allemaal op een rijtje.

  1. The No 2 Feline detective agency (2014)
  2. Cat among the pumpkins (2014)
  3. The death of downtown tabby (2016)
  4. The Ghost of Christmas paws (2016)
  5. The Michaelmas murders (2017)
  6. Magical mystery paws (2018)
  7. Beyond the gravy (2019)
  8. The Ice maid’s tail (2019)
5450b72798760ff888174849bffea2ac.jpg

Opvallend is dat de covers niet bij elkaar passen. Vanaf deel zes heeft de serie weer een andere layout gekregen. Maar er zijn online nog meer verschillende covers te vinden van de eerste delen van deze boeken, er zijn verschillen tussen paperback, hardcover en kindle editie’s.

Conclusie

The Ice maid’s tail was een leuk boek. Origineel, vol met katten (leuk voor de liefhebbers) en dit deel met ‘A little touch of Atwood’. Dat het een achtste deel is uit een serie, was geen probleem, ik heb het met plezier gelezen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post