Er was eens… Overig,Review,Wat ik las My guilty pleasure

My guilty pleasure

Guilty pleasure

– iets waaraan men stiekem genoegen beleeft hoewel men weet dat het eigenlijk niet hoort; stiekeme geneugte; heimelijk pleziertje

– Iedereen heeft guilty pleasures, van die dingen die je fijn vindt, maar die je liever niet met anderen deelt. 

Op mijn reader heb ik inmiddels een hele hoop boeken verzameld, om nog jaren zoet met te zijn. Thrillers, literatuur, chicklit, romans, actie, echt van alles. Dan is het soms moeilijk om een keuze te maken welke ik zal openen om te lezen. Vaak weet ik ook niet meer waar het over gaat en kies ik maar iets ‘op goed geluk’ uit.

Zo opende ik vorige week “de Selectie” van Kiera Cass. Geen idee hoe die op de reader terecht was gekomen, waarschijnlijk gekocht voor mijn dochter, want het bleek een YA te zijn over een koningshuis in het Amerika van de toekomst (heet dan Illea), waar de prins moet trouwen met een meisje van het volk. 35 Gelukkigen mogen naar het paleis om te strijden om het hart van de prins en om de kroon van Illea.

Mierzoet, met prachtige jurken, dienstmeisjes, feesten, stoere paleiswachten, de begeerlijke prins, het meisje dat eigenlijk zeer ongeschikt is en daardoor uitermate geschikt blijkt te zijn. Maar ook nog wat spanning omdat de rebellen het koningshuis aanvallen en omver willen werpen.

Totaal niet ‘mijn comfortzone’ om maar met wat termen te gooien, maar stiekem wel vreselijk leuk. In anderhalve dag was het boek dan ook uit.

Het was het eerste deel van de Selectie serie die uit drie boeken bestaat. Bij nader onderzoek ook nog 2 extra boekjes gevonden met het verhaal vanuit een ander oogpunt (oa vanuit de prins), en dan is er ook nog een vervolg van twee boeken op de serie van drie.

Intussen was ik alweer begonnen aan een heel ander boek, maar dat wilde niet boeien. Het enige wat ik eigenlijk wilde, was weten hoe het ging met “America” en “haar prins”.
Dus “de Elite” en “de One” ook maar even opgezocht en in 1 weekend uitgelezen, om halverwege in het boek “de Prins en de Lijfwacht” te eindigen.

En zo heb ik mijn guilty pleasure ontdekt, lekker lezen zonder dat het veel energie kost. Geen diepgaande toestanden, geen moeilijke onleesbare zinnen, geen superingewikkeld verhaal, gewoon even lezen en genieten. Genieten als volwassene van een suikerzoete YA roman.

Ben er helemaal van uitgerust. Nu voor komend weekend maar eens op zoek naar deel 4 (de Prinses) en deel 5 (de Kroon). Ik heb er zin in.

6bcdf67fc1b5e77f90ed57a4ee45f25f.jpg

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post