Er was eens… Lees anders,Wat ik las Marieke’s read-a-thon april 2021

Marieke’s read-a-thon april 2021

Vrijdagochtend werd ik gewekt door onze kat die aan de deur zat te krabben. Al wekenlang slaapt dat beest gewoon in de andere kamer en moet ik hém wakker maken. Vandaag besloot hij dat zes uur laat genoeg was, bovendien had hij koude pootjes en kwam even die opwarmen. Of zat er toch meer achter?

c9067d6fb680bada2fe577dd34e3f0c9.jpg

Vrijdag 23 april 2021 Read-a-thon dag 1

6:00 – 11:00

Na te zijn gewekt door de kat weet ik het in bed blijven nog een uurtje te rekken, maar om zeven uur sta ik toch maar op. De kat is allang weer verdwenen naar zijn eigen plek en komt slaperig en met een blik van totale onschuld aanlopen om geaaid te worden. We gaan samen naar beneden waar ik thee zet, een cracker smeer en op de bank ga zitten, waar meneer Poes languit op schoot komt liggen knorren. Hij heeft kennelijk nog wat slaap in te halen.

Ik pak mijn Ipad en scroll door de nieuwsberichten die weinig nieuws hebben te melden. Dan open ik Hebban om te ontdekken dat het april read-a-thon weekend is. Mijn kat doet een oog open alsof hij wil zeggen: zie je wel, vroeg opstaan is slim. Ik kan het alleen maar beamen en besluit Deux van Astrid Harrewijn uit le lezen. Gisteravond voor het slapen gaan in begonnen. Het zijn slechts 200 pagina’s en het is erg leuk. Deel drie Trois ook binnenkort maar downloaden, dan kan de trilogie uitgelezen worden.

Het is mooi buiten. Wel koud, 5 graden staat op de meter. Ik besluit te gaan hardlopen (niet echt hard) en het gaat best redelijk. Vandaag 3 km met wat tussenpozen, waar deels de app van de online bieb schuldig aan is. Ik luister Stilleven van Marieke Damen op snelheid 1,5 (anders val ik om zo traag is het), maar kennelijk moet de app dan af en toe op adem komen en springt niet door naar het volgende hoofdstuk. Echt super irritant. Band van de arm af, telefoon uit hoesje, naar de app, doorklikken naar volgend hoofdstuk, terug naar ren-app, telefoon weer in hoesje, band weer om de arm (waar het klitteband niet neer zo goed van is) en weer door in sneller tempo. Het is reuze irritant.

Eenmaal thuis ga ik na een kopje thee in bad om te relaxen en te lezen. Maar ik doe veel (scrollen, surfen) en kom aan lezen bijna niet toe. Ik open Zwarte vijvers van Amina Laffet op de ebieb om te lezen en haak direct af om het eerste deel van mijn read-a-thon dagverslag te schrijven. Tja zo schiet het lezen niet echt op.

11:00 – 16:00

Allemaal mooie plannen vandaag, maar er komt weinig uit mijn vingers. Ik heb niets opgeruimd van de zooi op mijn werkkamer. Wél de vaatwasser gedaan, het bed verschoond, was in de wasmachine gedaan en op de computer een blog bijgewerkt. Toch heb ik het gevoel dat ik ergens een paar uur kwijt ben geraakt. O ja, ik heb een kast met dekbedhoezen en onderlakens uitgezocht. Was niet bepaald een gepland klusje….  Aan lezen kom ik maar niet toe en ook het luisteren schiet er bij in.

16:00 – bedijd

Vandaan kook ik vroeg, want de een moet werken en de ander gaat sporten en dus eten we vroeg. Wanneer ze de deur uit zijn is het lekker rustig in huis en kan ik lezen. Ik begin in Sterren boven bagdad van Gina Wilkinson en dat lijkt een fijne roman. Als de huisgenoten weer thuis zijn gaat de tv aan en ben ik wat afgeleid en ga wat scrollen op de Ipad. 

Voor het slapen kies ik ook een nieuw boek, het wordt De Nachtroos van Lucinda Riley, maar na twee pagina!s val ik al in slaap.

Zaterdag 24 april, Read-a-thon dag 2

7:00 – 12:00

Een wekker hebben we niet nodig met die kat van ons. Hij wil naar onze slaapkamer en eenmaal binnen begint hij te klooien. Ik ga er maar uit, klaar voor een dag vol boeken en lezen, maar het loopt anders.

In de keuken hebben we op de bar een puzzel uitgestort. 1000 stukjes, leuk familieproject. Ik plof deze keer niet op de bank met de kat, (die smeert ‘m namelijk naar buiten) en ik wordt gegijzeld door de zeven katten, zes bont geschilderde bordjes en een boeket die samen de puzzelafbeelding vormen. Om half negen (zo laat alweer?) besluit ik dat ik toch eerst maar boodschappen moet doen. Weer thuis ga ik verder met puzzelen en dan sluiten ook huisgenoten aan – heel gezellig. Als ik me toch heb weten los te scheuren (want het is bijna verslavend) kom ik Hebban in een LEWA discussie terecht over feelgood, en dat is zeer interessant, maar kost ook weer veel tijd.

12:00 – 18:00

De tijd glipt ook deze middag weer door mijn vingers. Ik ga met mijn dochter naar een winkelafspraak bij Jysk. Ik draai daarna gelijk een was (nieuw dekbedovertrek) en vervolgens heeft de machine een waterafvoerstoring. Een muntje en een rager blijken de booddoeners.

De vitrinekast die stond waar mijn secretaire nu staat werd opgehaald door de nieuwe eigenaar en de puzzel heeft weer wat stukjes op de goede plek. Ik kook, we eten en ik lees niks. Zelfs bij Jysk heb ik niets gelezen, want “geen bril bij me” om bij thuiskomst te ontdekken dat die als een haarband in mijn haar zat. Zo’n dag dus.

Het is volgens mij de slechtste read-a-thon dag ooit.

18:00 – bedtijd

Tijd voor een avondje op de bank. Maar in plaats van te lezen, werk ik deze blog bij. Alle tekst staat erin, maar ik druk per ongeluk op een boekcover en verlaat de pagina zonder te saven (grr zo onhandig op de Ipad). Weg tekst….. dit is dus mijn tweede poging (en tussendoor als twee keer opgeslagen, ik leer best snel). Maar dan is er toch tijd om te lezen. Helaas gaat de tv aan en ben ik toch teveel afgeleid door Lego Masters en De Verraders en komt er van lezen niks. Gelukkig weet ik de leesdag nog een beetje te redden door een flink stuk te lezen in De Nachtroos voor ik in slaap val.

Zondag 25 april Read-a-thon dag 3

7:30 – 12:00

Het is alweer licht in de slaapkamer als ik wakker wordt. Geen zeurende kat, dus ik had kunnen uitslapen. Ik sta toch op, ik heb zin in thee. Beneden puzzel ik eerst wat voor ik ga zitten. Ik begin met het vierde verhaal in de sprookjes- (maar dan anders) bundel Er Was Eens, en ik lees het vijfde verhaal er ook achteraan. De uitleesdag van dit read-a-thon weekend is gered, want dit boek is uit! Verder besteed ik helaas weer veel tijd aan online scrollen, want er gebeurd online ook weer het nodige.

12:00 – 18:00

Er moeten een paar huishoudelijke klusjes worden gedaan, maar verder lukt het me wel om te lezen. Van het FB Selfpubcafe heb ik Loslaten doet pijn van Marianne Swinkels te lezen. Een emotioneel en persoonlijk verhaal van de schrijfster over haar gehandicapte zoontje en de zorg maar vooral de liefde voor hem. Het leest heel vlot en ook dat boek gaat uit.

18:00 – bedtijd

Terwijl er bij de overburen een bezorgbrommer stopt, sta ik gewoon spaghetti te koken. Na het eten kan ik toch nog wat lezen. Ik heb een Engelse roman An endless Cornish summer van Netgalleydie ik in delen lees. Daarna lees ik nog een paar hoofdstukken in Zwarte Vijvers. De avond vliegt voorbij. Voor het slapengaan op de reader nog wat hoofdstukken van De Nachtroos en dan is het weekend echt weer voorbij. 

c9067d6fb680bada2fe577dd34e3f0c9.jpg

Het is niet de beste read-a-thon ooit, maar ik heb (zeker zondag) toch best fijn gelezen. Ik zal nu weer aan de slag moeten met het opruimen waar ik aan begonnen was, maar de puinhoop is zo groot, dat ik niet weer waar ik moet beginnen. Wordt vervolgd.

Hoe is het read-a-thon weekend bij julie verlopen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post