Er was eens… Wat ik las Marieke’s leesweken, 2021 week 3 en 4

Marieke’s leesweken, 2021 week 3 en 4

De weken vliegen alweer voorbij. De dagen verschillen niet veel van elkaar en ik ben dan ook nogal eens in de war welke dag het is. Met grote kinderen in huis is er ook geen thuisonderwijs, die redden zichzelf. Mijn enige houvast is een ouderwetse familiekalender in de keuken, zodat ik nog enig grip op de tijd en de dagen heb.

Week 3 en 4 stonden in het teken van Corona (alweer) en de rellen die volgden op de invoering van de avondklok. Gelukkig hier in de stad niets van gemerkt, maar het was wel te volop volgen op het nieuws. Ongeloof en verbijstering overheersen, maar er is gelukkig ook weer vertrouwen in de mensheid wanneer blijkt dat er veel verontwaardiging is en dat bewoners meehelpen om de puinhoop weer op te ruimen en bereid zijn om gedupeerden te helpen.

Week 3 en 4 stonden ook in het teken van #steundeboekhandel, wat een prachtig excuus was om mijn boekverzameling weer eens uit te breiden (alsof ik daar een excuus voor nodig heb (-_-), ). En tegelijk plaatsten we een minibieb in de voortuin om mijn grote hoeveelheid (gelezen) boeken te laten doorstromen.

Week 4 sloten we af met een (rustige) 19e verjaardag van onze dochter en met een leesweekend. De read-a-thon van Hebban incluisief de eerste uitleesdag van het jaar. Aangezien al mijn dagen op het ogenblijk grotendeels hetzelfde verlopen (ik heb een read-a-thon van een jaar geloof ik) was die read-a-thon een kat-in-het-bakkie.

Het was ook het weekend van de tuinvogeltelling. Leuk! Ware het niet dat er een buizerd op een afgezaagde tak kwam zitten met een lekker hapje en de rest van de tuin totaal leeg was….

Nieuwe aanwinsten

De creche – Elle van Rijn (ebook)
Het onzichtbare leven van Addie Larue – VE Schwab (boek)
Droomvakantie – Sarah Morgenthaler (ebook)
Een meesterstuk – Peter Romer (ebook)
Queens’s gambit – Walter Travis (boek)

Wat las en luisterde ik uit deze twee weken?

Week 3

12. De legende van Lake Musoro – Amina Laffet

Proefleespdf. Jeugdboek, komt in maart uit. Een leuk en avontuurlijk verhaal met veel afwisseling, leuke personages, spannend en een zeer origineel einde.

Challenge 2021Lees een blauw boek (cover), Lees een nat boek (groot meer), Lees een ver weg boek (geen idee waar Lake Musoro is), Lees een jong boek (jeugdboek), Boek van een beginner (debuut), Beestachtigboek (met beestjes), Gevederd boek (vleugels), Onbekend boek (het moet nog uitkomen).

 • Jeugd-fantasy
 • Pdf
 • Proefleesexemplaar

13. De goede grap van Norman Foreman – Julietta Henderson

Vooruitleesexemplaar, deze keer weer voor de 50 woorden recensie van Libelle. Een roadtrip van een moeder, een zoon en een bejaarde schoonmaker met onverwachte kennis en kunde van vanalles en nogwat. Hartverwarmend verhaal met leuke personages en ontroerende en hilarische gebeurtenissen. Heerlijke roman, aanrader! 4 (4.5) sterren

Challenge 2021Lees een licht boek (luchtig verhaal met toch pittige thema’s), Jong boek (debuut), Boek van een beginner (debuut), Menselijk boek (realistische personages), Moederboek (niet de moeder van het jaar, maar moeder is ze, absoluut, met heel haar hart), Vaderboek (op zoek naar vader), Lees een goed boek (goed boek!), Lees een geschubt boek (psoriasis), Onbekend boek (moet nog uitkomen), Boek uit het westen (Engeland en Schotland).

 • 360 pgn
 • Roman
 • Boek
 • Vooruitleesexemplaar

14. Koning van het Sintelwoud – Jen Minkman

Het is wel de week van de voortuitleesexemplaren, want ook deze komt pas uit in maart 2021. Een fantasy verhaal over verwachtingen, natuur en het kiezen van je eigen pad. Mooi uitgewerkt verhaal.

Challenge 2021Lees een duister boek (donker bos), Ver weg boek (Speelt in Ruslan, en dat is ver weg), Lees een onwaar boek (fantasy verhaal), Lees een moederboek (moeder speelt een belangrijke rol), Lees een gevederd boek (De raventovenaar en Raaf Ronja), Lees een onbekend boek (komt pas uit in maart).

 • Fantasy roman
 • PDF
 • Proefleesexemplaar

Week 4

15. Mijn favoriete flirt – Christina Lauren

Dit ebook zat in de laatste week van de adventskalender van 2020. Ik had al eens eerder een boek van dit schrijversduo gelezen en was niet heel erg onder de indruk. Je moet ervan houden zullen we maar zeggen. Het is vlot, hip en gaat in een flink tempo. Kleine dosis erotiek en wat drama uit het verleden, maar verder is het met weinig inhoud. Helaas ik vond er niet veel aan, dit was voor mij het laatste boek van deze schrijfsters. 2.5 sterren

Challenge 2021Lees een jong boek (van nov 2000), Vaderboek (vader speelt op de achtergrond een belangrijke rol), Zoet boek (Mierzoete roze cover), Boek van mezelf (ebook uit mijn verzameling), Een vurig boek (nou ja valt ook wel weer mee).

 • 350 pgn
 • FG Roman/NA
 • Ebook
 • Adventskalender 2020

16. Haar laatste woorden – Linda Green

Een luisterboek van Bookchoice. Ik hou wel van deze ’thrillers’, hoewel het meer een roman is met wat spannende elementen. Hoofdpersonage Nicole hoort van haar oma dat er baby’s in de tuin liggen. Als er dan echte botjes worden gevonden, schakelt ze de politie in, maar wordt door iemand tegengewerkt. Ze probeert via familie erachter te komen wat er precies is gebeurd en legt zo een gruwelijk familie geheim bloot. Goed opgebouwd, ook al gaat het niet zo snel. Fijn om luisteren naar de stem van Miryanna van Reeden. Helaas had ik vanaf hfdst 17 ruzie met de BC app op mijn telefoon die na de update ’s morgens weigert op te starten en heb ik de rest maar gelezen op de Ipad. 4 sterren

Challenge 2021Lees een duister boek (duistere familiegeheimen), Lees een moederboek (ach arme jonge moedertjes), Een goed boek (vond ik wel), Ebook van mezelf (BC selectie), Lees een hemels boek (engeltjes…).

 • 9:40 luistertijd (iets sneller door leessnelheid op 1,5 te zetten)
 • Thriller
 • Luisterboek en ebook
 • Bookchoice

17. Yes & I love – Roni Loren

Nadat ik de Lost acre serie van deze schrijfster had gelezen, zag ik deze Engelse roman op Netgalley. Ik schreef me erop in en mocht het lezen. En hoewel het ‘slechts’ 300 pagina’s had, schoot het maar niet op (dit was een pdf, boek wordt ongetwijfeld dikker). Het lag niet aan het verhaal (hoewel het in het begin wat traag ging) en ook niet aan de personages (De een is een improvisatie talent met een jeugd van pleegzorg en de ander is haar hele leven al gepest vanwege haar Tourette tics en is onhandig in sociale omgang en onzeker), maar toch duurde het lang voor het uit was. Nu heb ik dat wel vaker met Engelse romans, pas over de helft komt er schot in mijn leestempo. Ik vond het een leuk boek, het is new adult, dus af en toe met rode oortjes zitten lezen. Het einde is redelijk voorspelbaar, maar de setting van een groep die aan improvisatie doet is leuk. Al met al met plezier gelezen, 3.5 sterren, afgerond naar 4.

Challenge 2021Lees een rood boek (cover is rood), Boek waar je het warm van krijgt (vooral rode oortjes), Ver weg boek (Amerika), Jong boek/ Onbekend boek (komt uit in maart), Menselijk boek (diversiteit en leuke personages), Boek van een ander (pre-read Netgalley), Vurig boek (hot hot hot New adult).

 • 305 pgn
 • Roman New Adult
 • Engels
 • Netgalley

18. Een vorstelijk aanbod – Julia Quinn

Het derde deel van de Bridgertonserie. Deel een had ik met plezier gelezen, deel twee nog niet, maar deel drie blijkt prima leesbaar zonder deel twee. Ik was een beetje huiverig om erin te beginnen nadat ik een een-ster recensie voorbij had zien komen omdat het nogal tegenviel. Het is in het begin wel erg veel Assepoester, maar wanneer dat eenmaal achter de rug is en hoofdpersonage Sophie het huis uit wordt gezet, krijgt het verhaal toch zijn eigen weg. Het heeft opnieuw een sterke vrouw in de hoofdrol, en de dialogen zijn scherp en vol humor. Vooral Lady Bridgerton (de moeder) speelt een belangrijke rol in dit boek en wat een geweldige vrouw is dat. Ik heb liggen lezen tot half twee ’s nachts en dat gebeurt me niet vaak. Heerlijke serie, mijn nieuwe guilty pleasure. 4 sterren

Challenge 2021Lees een licht boek (lekker luchtig verhaal), Lees een nat boek (een flinke regenbui speelt een belangrijke rol), Lees een jong boek (nog niet zolang uit), Moederboek (Powervrouw Violet, Lady Bridgerton), Boek uit het verleden (speelt in 1813), Boek van mezelf (gekocht), Succesvol boek (populaire serie), Genummerd boek (serie nr 3), Vurig boek (steamy scenes zijn ook in dit deel aanwezig),.

 • 446 pgn
 • Historische roman
 • Ebook
 • Van eigen reader

19. Soldaat van het noorden – Bram Baptist

Proefleesexemplaar van een jeugdboek dat in mei uitkomt over het verzet tijdens de oorlog in Groningen.

Challenge 2021Lees een duisterboek (speelt tijdens WWII), Jong boek (jonge hoofdrolspeler), Oud boek (speelt in 1943), Boek van een beginner (debuut), Menselijk boek (hoe mensen doen tijdens oorlogssituatie), Een waar boek/een onwaar boek (Gaat over verzet in de oorlog, Klaas Nieboer heeft echt bestaan en zat in het verzet. Het verhaal is echter geheel fictief), Boek uit het verleden (oorlog 1943), Onbekend boek (komt uit in mei), Boek uit het noorden (speelt in Groningen).

 • Historische jeugdroman
 • PDF
 • Proefleesexemplaar

20. Welkom bij hotel Flanagans – Åsa Hellberg

Een buzz boek waarvan ik de coordinatie doe in de bijbehorende leesclub. Het boek ziet er geweldig uit en is een eerste deel van drie waarin een Londens hotel centraal staat. Het heeft twee tijdlijnen en leest vlot. Veel verwikkelingen. Op het einde gaat het wel erg snel allemaal, maar het is een prettig boek en ik ben wel benieuwd naar de volgende delen. 3 sterren

Challenge 2021Lees een licht boek (luchtig verhaal), Een jong boek (pas uitgegeven), Boek uit het westen (Londen).

 • 352 pgn
 • Roman
 • Boek
 • Hebbanbuzz + leesclub

En daarmee sloot ik mijn leesweken 3 en 4 af. Het is een fijne lijst, maar ik ben veel afgeleid tijdens het lezen. De momenten dat ik ongestoord achter elkaar kon lezen zijn een beetje weg, maar dat kan ook aan de boeken liggen. Proeflezen vergt ook een andere manier van lezen, minder ontspannend. Ik verwacht dat het in februari weer beter zal gaan. Ik heb De onsterfelijken klaarliggen voor een buddyread met Maartje en Koken voor meneer Cappuccino voor een buddy met Francisca. De twee boeken uit de ‘vergeten week’ liggen er ook nog. En het is de maand van de historische roman, dus daar moet ik ook mee aan de slag. En dan ligt Het onzichtbare leven van Addie Larue nog naar me te lonken en die past eigenlijk heel goed in het historische thema.

Welke boeken liggen er bij jou klaar om te gaan lezen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post