Er was eens… Wat ik las Marieke’s leesweken 2021, week 11 en 12

Marieke’s leesweken 2021, week 11 en 12

“Maart roert zijn staart”, is een bekend gezegde. En maart in 2021 was wisselvallig en op het einde best mooi, op wat hagelbuitjes na. Qua lezen ging het best goed. Nog steeds beheersen de Corona maatregelen ons leven. De HBO-ers zijn alle dagen thuis, net als wij en snakken naar meer sociaal leven, net als wij. Echter blijven besmettingen oplopen en is er nog geen einde in zicht.

Wat doe je dan? Je stort je op je hobby, en voor mij is dat lezen. Ik kocht ook een paar erbij om mijn ongelezen voorraadje een beetje aan te vullen (-_-).

433b841857af310c3d6951ba1474a78e.jpg

Nieuwe aanwinsten

Omdat ik toch een poststuk moest wegbrengen bij de Read shop, maakte ik ook maar gelijk een afspraak om 10 minuten te kunnen winkelen. Wat was dat heerlijk zeg. Lekker rondlopen tussen de boeken en de tijdschriften. Maar een boek uitkiezen wilde maar niet lukken. Pas bij de kassa vond ik een gesigneerd exemplaar van Arjan Lubach’s Stoorzender en die mocht mee naar huis.

Stoorzender – Arjan Lubach (boek)

En verder kocht en kreeg ik nog:

Arsène Lupin, gentleman inbreker – Maurice Leblanc (ebook)
Italiaanse toestanden – Tamara Haagmans (ebook, recensie)
Het verraad van Montverre – Bridget Collins (ebook)
De verborgen apotheek – Sarah Penner (ebook)
Flessenpost – Chantal Claassen (ebook, H-recensie)
De trouwe lezer – Max Seeck (ebook)
Liefs uit Londen – Iris Visser (ebook)
Onder de Frans zon – Un – Astrid Harrewijn (ebook)
Nooit heb ik ooit – Joshilyn Jackson (ebook)

433b841857af310c3d6951ba1474a78e.jpg

Wat las en luisterde ik uit deze twee weken?

Week 11

58. Vaarwel Roscoe – Céla van Gastel

Eigenlijk was dit boek uitgelezen in week 10, maar ik was nog aan het schrijven met de recensie en heb ‘m naar week 11 doorgeschoven. Het was een mooi boek, maar niet een heel makkelijk boek. Moeilijk uit te leggen, maar je leest als lezer brieven die de personages schrijven aan de overleden Roscoe. Door die verhalen leer je Roscoe als persoon kennen en voel je het verdriet dat de achterblijvers doormaken. Het is mooi en anders en heel moeilijk om in een recensie te vangen (maar wel gelukt). 4 sterren

Challenge 2021: Lees een menselijk boek

59. Dinsdag, dagboek van mijn meissie – Willem Hekker

In een nieuwsbrief van Uitgeverij Lieve Hart zag ik een oproep voor het lezen van dit boek in ruil voor een recensie. Al eerder las ik boeken van deze uitgeverij en ik mailde dat ik wel wilde lezen. Het ebook kwam direct in de mailbox en ik begon met lezen. Het lezen was lastig, omdat het een dagboek is dat deze man heeft bijgehouden over het ziekteproces (kanker) bij zijn vrouw. Het zijn korte dagimpressies van ziekenhuis en dokter bezoeken, medicatie, bloedwaardes in combinatie met beslommeringenin huis, bezoekjes van familie ed. Het is in het begin veel herhaling over bloedwaardes. Toch sluipt langzaam een meeleven met deze mensen bij me naar binnen. Vooral als Jo steeds zieker wordt en meer pijn krijgt. De belasting van de ritjes naar de zieke huizen, het wachten, de verschillende medicaties en de uitwerkingen, het primken, weer het wachten, het is heel intens. Ik kan het ook niet achter elkaar lezen. En de afloop staat vast en toch raakte die me enorm. Jo en Willem zijn zo aanwezig geweest de laatste twee leesweken en het afscheid is dan ook pittig.

Dit boek staat nog niet op Hebban (geen isbn), maar het is een boek wat gelezen zou moeten worden soor artsen en verpleegkundigen. Zo zien ze hoe het voor een patient is om patient te zijn en zo wordt ook duidelijk hoe het met de mensen gaat wanneer ze de praktijk of het ziekenhuis verlaten. Indrukwekkend verhaal. 

Challenge 2021: Een menselijk boek

 • 454 pgn
 • Ebook
 • Non-fictie
 • Recensie exemplaar

60. Thrillerjuryprijs boek 3

Boek 3? Waar zijn 1 en 2. 1 Had ik al gelezen en nr.2, daar ben ik nu al bijna drie weken in bezig. Het is geen match. Nr 3 was wel de moeite waard en erg snel uit.

61. Onze eerste zomer samen – Sandra J. Paul

Een YA met een paranormaal sausje. Een proefleesexemplaar met enige spoed. Dat laatste was geen probleem, want ik bleef maar lezen. Komt eind april uit.

 • 220 pgn
 • YA Thriller
 • PDF
 • Proefleesexemplaar

62. Tegen beter weten in – Charlotte de Monchy

Luisterboek via Bookchoice. Leuk en luchtig verhaal, ik haalde alleen steeds Jill en Loïs door elkaar. Dat is met een boek toch anders. Maar het was heel leuk als luisterboek op snelheid 1,5 en is voorgelezen door Krstel van Eijk. 3 sterren

Challenge 2021: Lees (luister) een licht boek

 • 7:26 luistertijd
 • Luisterboek
 • FG Roman
 • Bookchoice

63. Verstoten – Sterre Collins

Tweede proefleesboek van deze week. Eentje met een heftig thema en het lezen koste me iets meer moeite. Maar o wat is dit een mooie YA. Komt eind april uit.

 • 380 pgn
 • YA
 • PDF
 • Proefleesexemplaar

64. Italiaanse toestanden – Tamara Haagmans

Een novelle waar lezers/bloggers voor werden gezocht. Ik schreef me in en kreeg een ebook via de email. Het is een heerlijk vrolijk verhaal, dat speelt in (ja echt) Italié. Fleur wordt er naar toegestuurd om een foto te maken van Stephano Visconti, maar komt niet verder dan de chauffeur Raoul. Als lezer weet je al snel wat er echt aan de hand is, maar dat mag de pret niet drukken. Het is vlot en vol humor en ik heb het met zeer veel plezier gelezen. 4 sterren Mijn blog lees je hier.

Challenge 2021: Lees een zonnig boek

 • FG roman
 • Ebook
 • Recensie exemplaar
dbf64375a69536195a8de3bd2279d716.jpg

En met Italiaanse toestanden sloot ik week 11 af. Langzaamaan kom ik weer door de boeken heen die er met een deadline lagen. Ik durf bijna weer iets uit de kast te kiezen wat er al heel lange ongelezen ligt. (-_-)

week 12

65. Papieren Paradijs – Marlies Medema

Ik was verrast toen ik zag dat Marlies Medema een boek had geschreven. Ze woont namelijk bij mij in de buurt en haar kinderen speelden wel met die van mij toen ze nog op de lagere school zaten. Dat was ook de reden dat ik in eerste instantie zei dat ik het liever niet wilde recenseren. Maar voor een groepsread vond ik dat toch wel kunnen. En ik heb er geen spijt van gekregen, want het is een hele mooie historische roman over een stuk geschiedenis dat niet heel bekend is. Het gaat over een vrouw die met haar man en een hoop andere arme boeren, de reis naar Suriname maken om daar een kolonie op te zetten. Helaas verloopt het dramatisch door slechte grond en ziekte, waardoor veel mensen overlijden. Mooi geschreven, meeslepend en zeer interessant. 4 sterren

Challenge 2021: Zonnig boek/Waar je het warm van krijgt (Klimaat Suriname), Moederboek

 • 384 pgn
 • Historische roman
 • Ebook
 • Recensie exemplaar

66. Voor het donker thuis – Riley Sager

Nadat ik al een paar keer reageerd had op oproepjes van Libelle om een boek te lezen voor een 50 woorden recense, werd ik nu benaderd om een thriller te lezen. Een korte deadline, maar een eerder boek van Sager had ik in no-time uit, dus voorzag ik hiermee ook geen probleem. En ik had gelijk, Het boek is zo mysterieus. Het gaat over een huis waar de bewoners 25 jaar geleden zijn weggevlucht omdat het er spookte. Een van hen (de vader) schreef een boek over de gebeurtenissen en dat werd een bestseller. Dochter Maggie kan zich niets herinneren en gelooft het boek ook niet. Nu heeft Maggie het huis geerfd en wil het op gaan knappen. Maar er gebeuren vreemde dingen, was het dat toch waar?
Het boek dat de vader schreef is te lezen in dit boek, de hoofdstukken wisselen af met de gebeurtenissen in het heden. De spanning wordt er goed door opgebouwd en het boek is dan ook moeilijk weg te leggen. Ik vond het een echt goede thriller en het krijgt 4 sterren.

Challenge 2021: Lees een duister boek

 • 394 pgn
 • Thriller
 • Boek
 • 50 woorden recensie Libelle

67. Vogeleiland – Marion Pauw

Een boek voor een Hebban buzz en ik doe de coördinatie. Ik vind dat met een buzz altijd erg leuk. Marion Pauw vind ik ook leuk om te lezen en dit boek sprak me erg aan. Het was ook een prachtig boek. Geen standaard thriller en niet nagelbijtend spannend, maar anders. Meer psychologisch en in een bijzondere setting. Ik heb het met plezier gelezen en geniet nu lekker in de leesclub met de medelezers van wat wel eens een interessante discussie kan gaan worden. 4 sterren

Challenge 2021: Lees een nat boek (speelt op een eiland)

 • 267 pgn
 • Thriller
 • Boek
 • Hebban buzz

68. Derde thriller voor de Hebban Thrillerprijs

Hoge verwachting, maar het wilde maar niet klikken tussen mij en dit boek. Lang over gedaan. Vlag ging uit toen ik de reader dicht sloeg.

69. Flessenpost – Chantal Claassen

Het ebook voor de Hebban recensie kwam binnen, ik begon met lezen en het was erg snel uit. Leuk verhaal met een fijne setting (beachclub) en leuke personages,  maar verder weinig verrassend. 3 sterren

Challenge 2021: Boek van een beginner (Debuut)

 • 256 pgn
 • FG Roman
 • Ebook
 • Hebban recensie

70. Onder de Franse zon – Un – Astrid Harrewijn

Een nieuwe serie van Astrid Harrewijn, daar had ik wel zin in. Ik kocht het eerste deel “Un”en vond het heerlijk. Maar de delen Un, Deux, Trois zijn eigenlijk samen een verhaal en dus moet ik wel verder. Dan toch maar een maandje een kobo-abotje denk ik. Het was in ieder geval weer echt een Harrewijn, met veel verwikkelingen en droge humor. Het doet me denken aan de sfeer van haar storytel serie Passe-partoutUn krijgt van mijn 4 sterren.

Challenge 2021: Lees een zonnig boek / Lees een moederboek

 • 200 pgn
 • Roman
 • Ebook
 • Van eigen reader
b693fc7c75cbaf7cd8184ca15c3cd983.jpg

Week 11 en 12 zijn achter de rug en we zijn een uurtje leestijd kwijtgeraakt door de zomertijd, maar dat levert wel weer lange lichte avonden op waarin we veel kunnen lezen. Ik hoop in week 13 eindelijk Het meisje in de witte kimono uit te lezen. En verder hoop ik nog een paar boeken uit te lezen die al lang op de leuning van de bank liggen, maar die steeds worden overgeslagen. En natuurlijk mijn stapeltje nieuwe boeken, die moeten ook gelezen worden!

Heb jij last van de overgang van winter- naar zomertijd?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post