Er was eens… Wat ik las Marieke’s leesweken 2020, week 49 en 50

Marieke’s leesweken 2020, week 49 en 50

Het zijn voor mij de raarste weken ooit. Was 2020 al niet zo’n gelukkig jaar, het eindigt ook nog in mineur doordat mijn vader werd opgenomen in het ziekenhuis en mijn moeder alleen in huis achterbleef. 85 zijn ze. Het doet me zo’n verdriet om ze zo te zien en ik reis regelmatig naar ze toe. Maar de rit is met de auto een uur en vijfenveertig minuten en met de trein ben ik drie en half uur onderweg. Niet zo gek dat mijn gezellige Hebban leventje op een laag pitje is gekomen. 

In de eerste week wilde het lezen niet zo vlotten. Alleen wat scrollen en veel praten en denken. Toch vond ik snel in het lezen de afleiding die ik nodig had. Het was het ya boek Draco dat precies was wat ik nodig had. En daarna kwam er toch weer meer tijd en concentratie voor het lezen. Wel koos ik eerst voor wat korte verhalen, om daarna pas weer in een roman te duiken.

423bb19f9df6a25c71d2d6042d07c3e5.jpg

Nieuwe aanwinsten

Ik was het niet echt van plan, maar toen ik bij de mondhygieniste vandaan kwam, heb ik mezelf bij de boekhandel getrakteerd op een nieuwe roman:
De onsterfelijken – Chloe Benjamin

Vooruitleesexemplaren en proefleesboeken
Lucht – Lara Reims 
Unsinkable – Lotte van den Noord
Blauwdruk van geluk – Petra Kruijt
De vergeten tuin – Sandra J Paul

Uit de adventskalender:
Rode nevel – Dirk Speelman
Privacy live – Annet Hulst

Kadootje:De jongen, de mol, de vos en het paard – Chalie Mackesy

93df4b771b9b156baa4e8efdb12b62c3.jpg

Wat las en luisterde ik uit deze weken?

Week 49 en 50

254 Tot snel! – Beth O’Leary

Een recensieboek voor Hebban. Haar eerste boek vond ik al zo leuk, feelgood maar ook met serieuze thema’s en ook haar tweede roman is weer een heel leuk boek. Nu zijn het oma en Leena die ruilen van leven. Oma Eileen gaat naar het hectische Londen en Leena zal twee maanden oma’s taken in een gehucht overnemen. Humor en een lach en een traan. Heerlijk leesvoer 4 sterren

255. Zwarte zomer – M W Craven

Met de titels van Bookchoice kies ik soms willekeurig een als luisterboek. Heeft ook te maken met het feit dat mijn telefoon af en toe te weinig geheugen denkt te hebben (–_–). Dit boek wilde wel gedownload worden. Ik was niet direct enthousiast, ik houd niet zo van politiethrillers, maar het bleek een ideaal luisterboek voor de twee x 3,5 uur die ik in het openbaar vervoer doorbracht deze week. Het was zeker een bijzonder plot. 3 sterren voor dit luisterboek, voorgelezen door Sander de Heer.

 • 12:03 luistertijd
 • Mannelijke auteur
 • Thriller
 • Luisterboek
 • Bookchoice

256. Verliefd, drie keer woordwaarde – Jackie van Laren

Op de online bieb kwam ik een paar leuke korte verhalen tegen en zo ook deze. Ik had ‘m al eerder gespot, want je kan er zo lekker de categorie “lees een boek met AARDE in de titel” meer afvinken (-_-). Bij verminderde concentratie blijken dit soort korte verhalen ideaal te zijn. Over een meisje die Wordfeud speelt met een engelsman en dan ook nog met hem afspreekt om dan verrast te worden door zijn ware identiteit. Leuk om te lezen, 3 sterren

 • Vrouwelijke auteur
 • Kort verhaal
 • Ebook
 • Online bieb

257. Die ene kerstkaart – Debbie Macomber

Voor Fabulous feelgood organiseer ik om de maand een meeleesmaand. Voor december stond de kerstboeken-meeleesmaand op de planning. De begeleiding gaf ik uit handen en mijn geplande boek bleef liggen. Om toch nog een beetje mee te doen zocht ik op de online bieb naar korte kerstverhalen. Ik vond deze van Debbie Macomber. Zij is de schrijfster van de Rose Harbor serie en ook van de Breiwinkel serie en ik lees haar boeken graag. Ook dit korte verhaal had veel meer dan verwacht. En eigenlijk is het weinig kerst, maar meer een verhaal over verzet tijden de Tweede wereldoorlog. Toch mooi om te lezen. 3 sterren

 • 70 pgn
 • Vrouwelijke auteur
 • Kort verhaal/FG/oorlogsverhaal
 • Ebook
 • Online bieb

258. Het wonder op Monroe street – Dani van Doorn

En toen bood de uitgeverij van Dani van Doorn haar kerstnovelle aan op FB en insta. Het zou ook in de online bieb staan, maar daar ging op dat moment wat mis. Nu kon ik deze toch lezen. Een heel leuk feelgood kerstverhaal waar Dani van Doorn veel in weet te stoppen. Niet alleen leuk om te lezen, maar ook nog met een boodschap. Het paste precies in het rijtje korte verhalen en in het thema van kerstboeken lezen en het leidde mijn gedachten even fijn af. 3 sterren

 • Vrouwelijke auteur
 • Feelgood kerst novelle
 • Ebook
 • Cadeautje van de uitgeverij

259. Ava en het gesponnen poezenweb – Marieke Poelman

O ja leuk! Een verhaal over poezen. Dat het een jeugdboek is voor 10 jaar vergeet ik maar even voor het gemak (-_-). Ik zag het liggen in de boek en schoof het zo mijn mandje in. En ook deze was fijn om te lezen en de zinnnen te verzetten. Een heerlijk lief poezelig verhaal, waarbij het geheim van de katten en het internet wordt onthuld! En dan nog een boodschap ook over katten en honden in het asiel, want die willen het liefste een gouden mandje bij iemand thuis. Met poezelig plezier gelezen. 3 sterren

 • 224 pgn
 • Vrouwelijke auteur
 • Jeugdboek
 • Boek
 • Bibliotheek

260. Hannahs vlucht – Jan Eliasberg

Net voor mijn vader werd opgenomen, zat dit boek in een pakketje voor een Hebban recensie. Het bleef twee en halve week liggen en toen las ik het in een paar dagen uit. Niet omdat het een lekker leesbaar boek was, maar wel omdat het een zeer intrigerend boek bleek te zijn. Het label ‘feelgood’ is niet helemaal juist gekozen, maar historische fictie is het zeker. Het gaat over de oorlog en de ontwikkeling van de atoombom in Amerika. Wetenschappers, natuurkunde, spionage verweven met ergens nog een liefdesverhaal, het was een complex geheel en eigenlijk totaal uit mijn comfortzone. Ik weet niet of ik het nu wel of niet mooi vond, maar het is absoluut een goed geschreven boek. Daarom 4 sterren, en ik zal er nog weleens aan terugdenken, het laat me niet echt los.

261. De vergeten tuin – Sandra J. Paul

En dan is het fijn als er nog onverwacht een proefleesboek binnenkomt. Het derde deel van de jeugdserie van Sandra J. Paul. Deel een had ik gelezen via de bieb, deel twee nog niet. Deel drie blijkt prima los te lezen, maar het is ook wel leuk dat ik toch wat van de achtergrond kende door De duistere school (deel 1). Ik was aangenaam verrast door de goede opbouw, de spanning en de twist in het verhaal en las het in een dag uit. Het boek komt in februari uit en is ideaal voor kinderen vanaf 10 jaar die wel houden van heksen en een beetje spanning.

 • 280 pgn
 • Vrouwelijke auteur
 • Jeugdroman, spannend
 • Ebook
 • Proefleesexemplaar
73eb0c017b407aa6937b6c2aaa890236.jpg

Twee leesweken met veel korte verhalen, kerst en jeugdboeken. Weken die toch weer anders zijn dan de andere van 2020. We kijken inmiddels uit naar het einde van het jaar en vooral naar het nieuwe jaar, waarin we allemaal hopen dat het leven weer ‘normaal’ gaat worden. 

Nu nog bijna drie weken in december, nog een paar donkere dagen en op weg naar een kerst die we creatief gaan invullen en een oud en nieuw die we ons nog niet kunnen voostellen. En daarna? Dan worden de dagen alweer langer… Hebben jullie ook zo’n behoefte en lente en zon? Ik wel. En natuurlijk heel veel nieuwe (en oude) maar vooral mooie boeken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post