Er was eens… Wat ik las Marieke’s leesweken 2020, week 41 en 42

Marieke’s leesweken 2020, week 41 en 42

Het is oktober en de herfst is overal om ons heen. De blaadjes vallen, toch heb ik nog steeds uitzicht op groene bomen. We zijn nog niet verlost van Corona en dat betekent weer veel thuis zijn. Nu was ik al veel thuis, maar voor mijn gezin is het toch weer even schakelen. De stapels boeken blijven me boos aankijken, helemaal als ik weer met een nieuw boek aan kom zetten. Ik hoor ze zuchten.

423bb19f9df6a25c71d2d6042d07c3e5.jpg

Nieuwe aanwinsten

Recensieboek
ebook Mathilda’s geheim – Corina Bomann
Blogtour pdf  Tussen de regels door – Rachel Hauck

Leesclubboek
Thrillzone ebook Zondagsleven – Judith Visser

Kringloop
Erebos – Ursula Poznanski
Alle verhalen – Roald Dahl
Peyton place – Grace Metalious
Tijl – Daniel Kelman

Nieuw
De Zilverboom –  Lucinda Riley
Het jaar na jou  – Mike Gayle

93df4b771b9b156baa4e8efdb12b62c3.jpg

Wat las en luisterde ik uit deze weken?

week 41

216. Semper-Fi – Ellen Lina

Ik mocht meedoen aan een blogtour! 16 oktober kwam de blog online. Eerder was ik aangenaam verrast door het boek Crash, een die ik ook regelmatig tip. Deze thriller is ook weer de moeite waard. Het gaat over een studentenclub die er criminele activiteiten op nahouden, waarbij jonge slachtoffers vallen die geen aangifte durven doen.  Het is ook nog een boek met boekenthema, want het hoofdpersoon gaat een boek uitbrengen over haar ervaringen en dat vinden enkele mensen niet zo leuk. Origineel en lekker spannend. 3,5 sterren

217. Hij die vasthoudt – Roni Loren

Na een iets minder derde deel, was dit vierde deel van de New Adult serie Lost Acre weer heerlijk om te lezen. De humor die in het eerste deel aanwezig was, is weer terug en de personages zijn erg leuk. En als kers op de taart speelt het grotendeels in een boekwinkel. Hoe fijn wil je het hebben? Met plezier gelezen (en snel uit) voor een Hebban recensie. 4 sterren

218. Verrukkelijke verrassing – Nora Roberts

Voor de Fabulous Feelgood meeleesmaand van Nora Roberts had ik eigenlijk een ander boek uitgekozen via de ebieb, maar dit Bookazine lag er ook nog ongelezen en de korte samanvatting was wel leuk. Stel je komt terug in je huis, na weg te zijn geweest voor een paar weken werk en dan ligt er een mooie vrouw in je bad. Zij denk legaal een huis te hebben gehuurd, maar is opgelicht. Dan moeten ze het samen zien uit te zingen voor een tijdje. Tot zover oke.
Helaas is het verhaal verder prut, zij valt voor hem (en weet na 1 week al dat ze van hem houdt) en hij valt voor haar, maar heeft bindingsangst. Hij laat zich verleiden, slaat op de vlucht en komt met hangende pootjes terug, eind goed al goed. Zij schrijft tussendoor nog even een boek en dat was het. Het zal je niet verbazen dat het niet verder komt dan 2 sterren.

 • 90 pgn (Bookazine)
 • Vrouwelijke auteur
 • (flut)Roman
 • Bookazine
 • Uit eigen kast

219. Het geheime kistje van Elle – Aline van Wijnen

Ik had weer eens mazzel en mocht een nieuw uit te komen boek vooruit lezen. Deze roman staat op de planning voor januari. Het is het verhaal van Janna, die haar oma verliest en bij het uitruimen van het huis stuit op een kistje met een paar voorwerpen. Het maakt haar nieuwsgierig en samen met een journalist gaat ze op zoek naar het verleden van haar oma. Het is een boek met twee tijdlijnen, die van Janna in het heden en haar zoektocht en het verhaal van oma Elle in het verleden.
En alles wat ik had verwacht, maar niet dat ik zo geraakt zou worden door het verhaal ven Elle. Het is zo mooi een aangrijpend, dat ik even moest stoppen met lezen en een flinke greep moest doen in de tissuebox. 
Er staat een nieuwe favoriet op mijn boekenplankje met favorieten, een aanrader voor wie houdt van een mooi historisch verhaal. En het krijgt 5 sterren!

 • 368 pgn
 • Vrouwelijke auteur
 • (historische) roman
 • PDF
 • Vooruitleesexemplaar
43623bc0afe061d87f456f118bdd111e.jpg

Leesweek 41 sloot ik in tranen af, maar wel met een goed gevoel (-_-) en dat is wel fijn in deze rare tijden die een herhaling zijn van de maanden maart en april.

Week 42

220. Lift – Linwood Barclay

Toch wel een van mijn favoriete thriller schrijvers. De verhalen lopen altijd vlot en zitten vol twists. Deze had dat ook, maar wil niet echt spannend worden. Ik las het vlot uit en vond het een leuk boek, maar helaas geen topper. Je zou denken dat je na het lezen van een boek over liftsabotage nooit meer in een lift gaat stapppen, maar het heeft mij niet overtuigd. 3 sterren

 • 415 pgn
 • Mannelijke auteur
 • Thriller
 • Boek
 • Bibliotheek

221. Zondagsleven – Judtih Visser

Af en toe maak ik een uitstapje naar een leesclub bij Thrillzone. Het zijn vaak thrillers en meestal spreken ze me niet zo aan, maar af en toe zit er een hele mooie titel tussen. En deze keer – heel verrassend – een roman. De opvolger van Zondagskind, wat ik zo mooi vond. Ik was dan ook blij dat ik werd ingeloot. Een ebook kwam via de mail en ik las het in delen uit. Ik heb opnieuw genoten van het boek. Het verhaal dat is gebaseerd op het leven van Judith Visser zelf is zo mooi en leerzaam. Als lezer kijk je mee mee haar worstelingen om een ‘normaal’leven te leven met de beperkingen die autisme haar oplegd. Ik leefde met haar mee tijdens de energieslurpende werkdagen, haar liefde voor Nick, de onhandigheden die ze onbewust uitvoert, de liefde voor haar honden, de wens op buiten en aan zee te zijn. Ik heb opnieuw genoten van deze roman 4.5 sterren.

 • 358 pgn
 • Vrouwelijke auteur
 • Roman
 • Ebook
 • Thrillzone leesclub

222. Het Geheim van Belmonte – Antonia Riepp

Het boek viel op door de hoge beoordelingen terwijl er verder niet zoveel aandacht aan werd besteed. Ik kocht het in een ebook aanbieding en las het voor het slapen gaan op de reader. Daardoor duurde het vrij lang voor het uit was, maar het is wel een heel mooi boek. Vier generaties vrouwen. Het begint met Teresa in Italië die tijdens de oorlog zwanger raakt. Dan verspringt het perspectief naar het heden waarin achterkleindochter Simona haar baan kwijtraakt, maar wel een huis in Italië erft van haar oma. Tussendoor wordt het verhaal van Franca, de dochter van Teresa verteld. Alleen over de moeder van Simona, Marina, krijgen we wat minder informatie, dat is vervlochten in de verhalen van Franca en Simona. Er zijn behoorlijk wat geheimen, maar alles wordt onthuld en toch ook weer geheim gehouden. Met sommige geheimen is dat gewoon beter. Mooie afwisselende roman. 4 sterren

 • 448 pgn
 • Vrouwelijke auteur
 • Roman
 • Ebook
 • Van eigen reader

223. Mathilda’s geheim – Corina Bomann

Het tweede deel van De vrouwen van de Leeuwenhof. Nu staat Mathilda centraal, het nichtje van Agneta. Ze komt na 17 jaar in Stockholm te hebben gewoond, wonen op De Leeuwenhof. De tweelingzonen van Agneta begroeten haar met gemengde gevoelens. Mathilda worstelt nogal met haar emoties, maar groeit gedurende het boek en ze loodst het landgoed door moeilijke tijden. Dit deel is niet zo verrassend als het eerste deel, maar geeft wel een goed beeld van het leven binnen een adelijke familie en de omstandigheden gedurende WOII in het neutrale Zweden. 3 sterren. Nu nog even broeden op de recensie.

 • 576 pgn
 • Vrouwelijke auteur
 • Historische roman
 • Ebook
 • Hebben recensie
0f1b2fc701112cbc1ca431dbe761d0cf.jpg

Week 42 is ook weer achter de rug. We doen boodschappen met mondkapjes op en houden afstand. Man van een vriendin moest met C naar het ziekenhuis en ligt daar nog. Dan weten we weer even waarvoor we ons aan de maatregelen moeten houden. Met een andere vriendin die ik lang niet had gesproken ben ik heerlijk gaan wandelen en bijpraten. Het was een fijn feelgoodmoment in deze week.

Ik las naast de hierboven genoemde boeken ook nog een serie verhalen voor de Harland schrijfwedstrijd. Volgens mij zat de winnaar in mijn setje verhalen, maar er waren meer hele goed geschreven en originele verhalen bij.

Voor de komende week lees ik verder in een vooruitleesexemplaar van Tussen de regels door. Op de reader ben ik Ik pleit voor jou aan het lezen en ik ga beginnen in Rileys nieuwste De Zilverboom. Volgend weekend Hebban read-a-thon weekend, uitleesdag en het ingaan van de wintertijd en dat allemaal in een weekend! Ik kijk er naar uit.

Heb jij nog speciale leesplannen voor komende week?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post