Er was eens… Wat ik las Marieke’s leesweken 2019, week 5 en 6

Marieke’s leesweken 2019, week 5 en 6

Dat waren weer de weken 5 en 6, je knippert twee keer met je ogen en de tijd is alweer voorbij. Non-stop lezen is er niet bij, (ik heb ook nog een leven). Zo ben ik vorige week nog naar een voorstelling van Shen Yun geweest in het nieuwe Luxor in Rotterdam. Een voorstelling waarin de Chinese cultuur in Chinese dans behouden wordt. Kleurrijk en indrukwekkend. 
Afgelopen zaterdag was ik in Driebergen bij het Valentijnsfestival, wat ook altijd heel gezellig is. Om vervolgens een dag plat te liggen met migraine, dat was minder leuk.

e9da9f089a9099b8045e07f2ff79d354.jpg

Wat las en luisterde ik uit deze twee weken?

(22) Het Rosie effect – Graeme Simsion

Met de aankondiging van het derde deel in februari, leek het me de juiste tijd om het tweede deel af te stoffen en te gaan lezen. Afstoffen was een beetje overdreven want het was een ebook van Bookchoice van een hele tijd terug. Het eerste deel Het Rosie project vond ik geweldig, maar heel veel kon ik me niet meer herinneren. Veel kwam terug bij het lezen van dit tweede deel en toch was het ook weer nieuw en verrassend. Ik las naderhand een paar recensies van andere lezers die er met grote verwachtingen in waren gegaan en die teleurgesteld waren. Ik ging zonder bijzonder veel verwachtingen er in en heb ervan genoten. De wijze waarop Don, mede door zijn autisme, constant in de problemen komt is zo grappig, en de wijze hoe er ermee omgaat is geweldig. Ondanks het feit dat Don niet veel vrienden heeft, is het een boek met veel personages, wat vaak de verwarring voor Don groter maakt. Ik heb een paar keer hardop zitten lachen en dat komt niet vaak voor.

 • autisme
 • zwangerschap
 • bier

(23) Welkom thuis – Lucia Berlin

Een non fictie boek voor een Hebban recensie. Ik wilde het graag lezen, omdat ik van Lucia Berlin ook een boek met korte verhalen in de kast had staan die ik eens kocht op de Bookstore day. De verhalen in het boek Handleiding voor poetsvrouwen zijn bijzonder en toch ook alledaags, maar wel met een Mexicaans tintje. Dit boek Welkom thuis is een onvoltooide biografie in de vorm van verhalen over de huizen waarin ze heeft gewoond. Ze verhuisde namelijk heel erg vaak, Alaska, Kentucky, New Mexico en Mexico, ze heeft heel wat meegemaakt. Ze stierf toen ze met haar verhaal bezig was over het jaar 1965. Het is boek is voor de helft aangevuld met brieven die ze schreef aan vrienden. Maar dat was niet de beste keus, het zijn teveel brieven met erg veel herhalingen en een hoop chaos. Het kon me niet genoeg boeien. Jammer want het eerste deel (biografiedeel) was erg interessant.

 • verhuizen
 • brieven
 • drugs

(24)Het hele leven in een keer – Keith Stuart 

Een roman voor een Hebban recensie. Ik kende de schrijver niet, maar hij is ook auteur van Blokkenjongen. Daar kwam ik achter toen ik info over hem opzocht voor de recensie.

Hij heeft een prachtige roman geschreven, met veel zware onderwerpen als verlies, ziekte, depressie, scheiding. Maar met de nodig humor en de kracht van liefde en vriendschap is het hele boek in balans en is het een geweldig verhaal. Ik sloot af en gaf het 4,5 ster. Bij het afronden op Hebban bedacht ik, “Wat is er nog mis met dit boek en dit verhaal?” Niks! het is precies goed, het wist me te raken, het heeft me laten lachen en huilen, het is gewoon mooi. En dus 5 sterren.

 • toneel
 • verhalen
 • hart

(25) Wat ik weet – Julie Berry

Een YA als uitdaging voor de leesclubestafette van de Feelgood Club. Wat ik ervan vond is eind van deze maand te lezen op de spot van de Feelgood Club.

 • historisch
 • paard
 • tong

(26) Het meisje dat de maan dronk – Kelly Barnhill

Bezoekjes aan de bieb zijn altijd tricky. Ik ga erheen om wat terug te brengen (een heel slecht en niet uitgelezen boek) en zag deze op de tafel met nieuwe aanwinsten liggen. Voor het Hebban paspoort kon ik nog wel een boek gebruiken voor de categorie Jeugdboek en heb het met plezier gelezen. Vooral de Gigantische grote draak Vurian was geweldig. Leuk boek, aanrader!

 • heks
 • moerasmonster
 • magie

(27) Een plus een is drie – Jose Vriens

Ook een boek van de bieb. Het is een van de vijf genomineerde boeken voor de Valentijns prijs 2019. Twee had ik er al van gelezen en deze leek me ook wel de moeite waard. En dat was het ook. In het begin wel erg veel herhaling in de gedachten van Senna, maar na de helft veranderd de setting en is het een goed lopend verhaal. 

 • scheiding
 • dochter
 • keuzes

(28) Ik weet niet of ik van je houd  – Christina Lauren

Een ebook van de adventskalender en gelezen voor een buddy read deze maand (twee vliegen in een klap dus). Een leuk boek YA/NA een beetje van beide denk ik. Hoofdpersonage Holland is een leuke meid, beetje onzeker, maar met twee superlieve suikeroompjes. Haar grote liefde is een gitarist die speelt in de metro. Als ze hem een keer aanspreekt gaat er van alles mis, en de gevolgen zijn groot. Leuk origineel verhaal, goed uitgewerkt. Met plezier gelezen.

 • muziek
 • theater
 • nephuwelijk

(29) Stoel 7a  – Sebastian Fitzek

Alsof ik nog niet genoeg te lezen had, schreef ik me (na enige moeite om mezelf te registeren) in voor een leesclub bij Trillzone. Maar de boeken van Fitzek vind ik altijd lekker spannend en vol twists, dus ik wilde het erg graag lezen. En tja, als je je inschrijft is er ook de kans dat je mee mag doen. En zo ontving ik het ebook. Ik had me niet zo druk hoeven maken, want het boek is niet heel dik en het is spannend vanaf het tweede hoofdstuk en dat houd niet meer op. In twee dagen was het uit. Aanrader!

 • vliegtuig
 • melk
 • samenzwering
e9da9f089a9099b8045e07f2ff79d354.jpg

En met Fitzek sluit ik deze leesweken af. Ik ben bezig in twee luisterboeken, twee non-fictie boeken, twee romans en een verhalenbundel. En volgens mijn Ben ik aan het lezen lijstje in nog meer, maar die heb ik even in de wacht gezet. Het is een strakke planning. Zeker nu er deze week bij ons thuis weer een bouwpakket wordt afgeleverd voor een blokhut in de tuin. Genoeg te doen dus de komende tijd.

Iedereen veel plezier met lezen,

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post