Het waren weer mooie leesweken. Af en toe achter het raam, in de zon, kopje thee erbij en wegdromen!
Wat heb ik deze twee weken kunnen lezen:
34. Boek dit jaar verschenen (2)
Medicijn, van Ingrid Oonincx
Wilde ik heel graag lezen, na alle promotie er omheen.
Spannend vanaf pagina 1, zeer mysterieus. Goed verhaal over een geheim medicijn dat alleen voor de allerrijksten beschikbaar is. Als Ella haar minnaar doodgaat, komt ze zelf in gevaar, omdat ze mogelijk iets zou weten. Een aantal gebeurtenissen achter elkaar zorgen voor een zoektocht van Ella naar het geheim van haar minnaar, waarbij ze dingen ontdekt die niemand voor mogelijk had kunnen houden.
35. Een boek dat je absoluut niet wilt lezen
Extreem luid en ongelooflijk dichtbij, van Jonathan Safran Foer
Het boek lag al heel lang op de stapel en ik had er niet veel zin in. De inhoud sprak me niet erg aan. Het lezen zelf ging ook met ups en downs. Af en toe was het niet duidelijk wie er nu aan het woord was. Aan het einde van het boek komt alles samen. Uiteindelijk wel aardig, maar niet meer dan dat.
36. Boek uit de 19e eeuw
Daisy Miller, van Henry James
Zat in een boekenpakket en leek me leuk voor de challende.
Novelle uit de 19e eeuw, over normen en waarden uit die tijd, die door meneer Winterbourne wel werden nageleefd, maar door de Amerikaanse Daisy Miller op haar eigen wijze werd uitgevoerd, waardoor de society op haar neerkijkt.
37. titel een woord (2)
Wij, van David Nicolls
Zat ook in een boekenpakket, goede recensies, dus openen en lezen.
Een boek over een gezin met puberzoon. Het gezin staat op springen en met een laatste poging om de boel te lijmen, regelt vader Douglas een reis door Europa. Ondanks de goed planning barst toch de bom. Zoon Albie gaat zijn eigen gang. Vrouw Connie gaat terug naar Engeland en Douglas gaat op zoek naar Albie om hem thuis te brengen. Een soort roadtrip. Een boek wat af en toe heerlijk leest, dan weer langdradig dus. Veel terugblikken naar het verleden, waar ging het mis. Af en toe herkenbaar, dan weer tenenkrommend.
38. titel een woord (3)
Doodverklaard, van Lisa Gardner
Gekozen omdat ik de naam van deze schrijfster veel voorbij zag komen, en op zoek ben gegaan naar een eerste deel van een serie. Het werd deel 2 van BB Warren. (deel 1 is niet vertaald?). Spannend vanaf het begin, veel vragen, goed recherchewerk en zo wordt beetje bij beetje het mysterie ontrafeld, veel verdachten en dan zit het toch net iets anders in elkaar als verwacht. Dat ik de dader al snel in de gaten had, maakte niets uit, want er gebeurden nog zoveel onverwachte dingen dat het tot het einde spannend bleef.
39. Graphic novel (2)
De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen
Grappig boek, ik kreeg het in handen en begon te lezen en had het uit voor ik er erg in had. Leuke tekeningen, grappig verhaal. Maakt meteen goed dat de eerste graphic novel die ik had gekozen nogal tegen viel.
40. Boek vol romantiek
Met de franse slag, van Katie Fforde
Al eerder wat van haar gelezen, is altijd leuk en romantisch, de romantiek zit verwezen in een leuk verhaal, de hoofdpersoon wat onzeker over de liefde van haar leven. Verliefd, even uit elkaar en dan een Happy end.
41. Een te spannend boek
Ontbijt met de Borgias, van DBC Pierre
Volgens de omschrijven zou dit een enorm spannend boek zijn, horrot genre, spookachtig. Helaas viel die spanning nogal tegen. Het verhaal is intrigerend en interessant genoeg om het uit te lezen, maar er zijn geen nagels afgebeten.
42. Scandinavische auteur
Ze weten niet wat ze doen, Jussi Valtonen
Een buzzboek, dik (wat me meestal niet tegenhoud), maar moeilijk. Veel detaillering, soms langdradig, rare niet-chronilogisch volgordes. Het was een hele bevalling. Het komt niet vaak voor dat ik (tijdelijk) een boek weg leg, maar deze heb ik regelmatig weggelegd om het later weer op te pakken. Niet voor niets, het is uit. (gelukkig).
En nu liggen er alweer een hele stapel boeken voor me. Voorlopig ben ik nog niet uitgelezen.
Challenge 2016, week 9 en 10
Categories: