Er was eens… Wat ik las Challenge 2016, week 7 en 8

Challenge 2016, week 7 en 8

Wat is lezen toch heerlijk. Elke dag even wegdromen in een ander leven, soms wegzwijmelend, hardop lachend of dan weer nagelbijtend van spanning. Sinds ik Hebban heb ontdekt, is mijn leven er niet makkelijker op geworden. Naast het elke dag lezen, is het ook elke dag de site afstruinen op zoek naar nieuwe of oudere interessante boeken om te lezen. Mijn lijstje met ‘nog te lezen boeken’ groeit en groeit, al word ik 100, het zal me niet lukken om ze allemaal te lezen, helaas. Maar van wat ik wel heb gelezen, daarvan heb ik wel genoten. Het ene boek ligt me beter dan de andere. Het ene boek gaat binnen 2 dagen uit, de andere lees ik over een langere tijd, elke dag een stukje. Zo lees ik vaak meerdere boeken tegelijk en dat gaat eigenlijk best goed. Wat heb ik deze twee weken kunnen lezen: 

23. Een Trilogie (1)
De test, van Joelle Charbonneau
Eerder had ik een trilogie van Jens Lapidus gekozen, maar het eerste boek was niet mijn smaak en daar ben ik mee gestopt. Een serie van Thea Beckman was nog een mogelijkheid, tot ik dit boek voorbij zag komen. Het eerste deel uit een YA trilogie, welke wel wordt vergeleken met Hongerspelen en Divergent.Daarom in dit deel begonnen en ik moet zeggen dat het lekker leest. Een sympathiek hoofdpersoon, genoeg uitdagingen, maar er gaan wel veel personen dood. Niet alles is even geloofwaardig, maar het was boeiend genoeg om het snel uit te lezen. Nu opzoek naar deel 2 en 3. 

24 Een boek dat een Hebban award heeft gewonnen
Het meisje in de trein, van Paula Hawkins
Een boek waar veel over is geschreven, Thriller van het jaar, Hebban award enz enz, maar ook wisselende recenties. Van “geweldig”, tot “saai”.Ik moet zeggen dat ik ook niet ondersteboven was van dit boek. Het komt traag op gang, Rachel kan wel een schop onder haar kont gebruiken, wat maakt die een puinhoop van haar leven. Dat ze wat ziet vanuit de trein die ze elke dag neemt, gevolgd door een verdwijning is een geweldig gegeven, maar de uitwerking is saai en traag.Leuk vond ik aan dit boek, dat ook Megan en Anna aan het woord komen, maar de spanning komt pas ruim na de helft en de ontknoping is niet echt spannend.Jammer, ik had er meer van verwacht. 

25 Een boek van de examenlijst die ik niet wilde lezen
Tirza, van Arnon Grunberg
Nu had ik op de MAVO een vooruitstrevende jonge docent Nederlands, niets leeslijst, gewoon lezen wat je leuk vond! Dus alles op de examenlijst was iets wat ik niet wilde lezen. Voor nu maar een examenleeslijst geopend en dit boek uitgekozen. Arnon Grunberg is een schrijver die ik niet wilde lezen, omdat ik het persoon Grunberg gewoon vreemd vind. Toch begonnen en met gemengde gevoelens gelezen. Soms las het vlot en vond ik het intrigerend, daarna was het weer vreemd en onbegrijpelijk. Maar uiteindelijk was het verrassend. Het verhaal had een verrassende ontknoping, maar nog een boek van Grunberg zal ik niet snel kiezen. 

26. Non fictie (2)
Neem een geit, van Claudia de Breij
Dit boek heb ik gekozen omdat ik het bij DWDD voorbij had zien komen en ook op Hebban. Levenslessen in korte verhalen. Amusant om te lezen, lekker tussendoor. En afgesloten met “Je bent wie je altijd bent geweest”, want dat vond ik de mooiste levensles uit het hele boek. 

27. Boek van een schrijver waar ik nog nooit van had gehoord
De gloriedagen van Walter Gom, van Marcel Vaarmeijer
Ik had het net gekocht, onbekende schrijver, en vervolgens kwam er een interview van hem op Hebban.Wat een heerlijk boek. Na het lezen van de korte samenvatting wist ik: “Dit is een boek wat ik leuk vind”, en dat klopte. Het heeft aparte hoofdpersonen, de gebeurtenissen zijn niet alledaags. Het is een modern sprookje, een verrassende twist en een happy end. Nog even een paar dagen van nagenieten. 

28. Vrije keuze
De ideale schoonzoon, van Herman Koch
Korte verhaaltjes, lekker om te lezen, elke dag een paar, gewoon tussendoor. 

29. Titel met een woord (2)
Lieveling, van Kim van Kooten
Gekozen, omdat er zoveel aandacht aan is besteed en het in een boekenpakket werd aangeboden. Vreselijk onderwerp, maar als er kinderen kunnen worden ‘gered’ doordat men bewuster wordt van het voorkomen van het probleem, is het doel behaald. 

30. Vrije keuze (2)
De Campus, van Nathalie Pagie
Stond op mijn NTL lijstje. Zag deze in mijn leesabonnement en het het in 2 dagen uitgelezen. Leuk voor even tussendoor, niet heel bijzonder.

31. Een Trilogie (2)
De studie, van Joelle Charbonneau
Leuk tweede deel van de test trilogie. Er zit veel vaart in het verhaal en zit beter in elkaar dan deel 1. De hoofdpersoon groeit duidelijk en is ondernemend en erg slim. Het is een duidelijke opmars naar het laatste deel, waar de ontknoping niet anders dan explosief zal zijn.

32. Detective:
Bij nacht vermoord, door JB Robb
Klikte deze open op de ereader. Leuk verhaal, beetje spanning, redelijk interessante hoofdpersonen, dun boekje, snel uitgelezen. Blijkt een deel van een serie te zijn, wel losstaand te lezen. Misschien was het beter geweest om bij 1 te beginnen. 

33. Graphic Novel
Heinz, door Windig
Gevonden via de site van de bieb. Het leek heel leuk, een graphic novel over een chagrijnige kat, maar het waren vooral veel kabouters een aardappelmannetjes en heel veel flauwe grappen. Tegenvaller.

En zo is februari op z’n einde, en staat maart voor de deur. Boekenteller 2016 staat op 33. Nog even en we kunnen weer in de tuin zitten met een boek! Ik kijk er naar uit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post