Er was eens… Wat ik las Challenge 2016, week 43 en 44

Challenge 2016, week 43 en 44

Deze weken stonden in het teken van 200%. Met het dubbele aantal boeken van wat ik had opgegeven bij het begin van de challenge, heb ik mezelf ruim overtroffen.

Nu dat is gehaald is het doorlezen tot 31 december en dan kijken waarop ik uitkom. In dit leestempo zou ik 200 boeken moeten kunnen halen.

Toch is dan geen garantie, want ineens kwam de klad in mijn lezen. We hadden een avondje uit gepland, en daar kwam ook nog een diner bij (diner was heerlijk, voorstelling was geen succes). De avond daarop moest ik plots invallen als begeleiding van mijn dochter en haar vriendin voor het bezoek aan een paar optredens in Hilversum en kwam er weer niets van lezen. En ook de zaterdag was ingepland, een hele dag naar Breda, en ’s avonds doodmoe op de bank.
Helemaal van slag!

Gelukkig op zondag toch weer een tweetal boeken uitgelezen! Ook een winnaar geloot voor de winactie van “de nieuwe erfgenaam”, een blog geschreven en alle updates en notificaties bijgewerkt.

Mijn gelezen boeken:

169 Een boek dat eerst niet wilde/ boek van meer dan 500 pagina’s
De waarheid over de zaak Harry Quebert

Een boek waar heel veel positieve reacties over waren geschreven, maar ook een boek dat niet goed wilde aanslaan bij mij.
Het is een heel apart boek. Elk hoofdstuk wordt ingeleid met een wijze les over het schrijven, en telt af van 31 naar 1, daarnaast zijn er delen in het heden, delen in het verleden, verhalen van mensen, krantenberichten, stukken uit boeken, Kortom zoveel dat het bijna onsamenhangend was. Ik kon er mijn draai niet in vinden, regelmatig weggelegd en toch weer opgepakt en toen ineens, na pagina 200 (!), toen werd het interessant en was het ineens heel erg snel uit.
Veel plotwendingen, en zoveel verdachten die elkaar afwisselen, zoveel leugens en verdraaiingen en dat allemaal verwerkt in een dik boek. Zeer de moeite waard!

170 En daarmee de Challenge op 200%, Boek met titel van 1 woord
Suiker – Onno Wesseling

Wat een prachtig boek! Deze kwam voorbij als dagaanbieding en redelijk impulsief gekocht. Lennart wordt geboren als bastaardzoon van een graaf, maar toch opgevoed als erfgenaam. Helaas zijn er 2 grote broers die wel zijn geboren binnen het eerste huwelijk van de graaf, die hem het leven zuur maken. Hij vlucht in de keuken en leert daar door kijken en door het lezen van kookboeken. Op zijn vijftiende loopt hij weg en ontmoet de heer L Orsai en zijn dochter. Zij zien zijn talent en nemen hem mee naar Venetie als leerling Zuckerbacker. Prachtig geschreven met een vleugje romantiek en spanning en vooral veel heerlijke baksels!

171 Boek met lange titel
Dingen die mijn zoon moet weten over de wereld – Fredrik Backman

Een ander boek dan zijn romans, Fredrik Backman schrijft over zijn twijfels als ouder in de vorm van wijsheden aan zijn zoontje van 2. Met humor en ironie is het een heel vermakelijk boek.

172 (nr 170 volgens Hebban en dus weer 200% !)
Wie niet weg is – Piet Baete
Gelezen als recensie exemplaar voor Lannoo. De korte samenvatting trok me wel, de uitwerking van het verhaal viel met niet mee. Veel mooie zinnen, maar ook veel nadenken over het leven en het lot. Het kan ook teveel zijn. Toch nog een interessant plot op het einde.

Tristan heeft een relatie met Clarissa, maar zij wil het lot laten beslissen of ze bij elkaar horen en verdwijnt. Tristan gaat haar zoeken en praat met iedereen die hij tegenkomt, wat een soort filosofisch boek oplevert.

173 Fantasy
Meidoorn en Grim (1) Dromerspoel

Dit boek had ik op hebban zien langskomen en was nu in de aanbieding als ebook,
Meidoorn en Grim ontsnappen samen uit een gevangenis met hulp van een elf. In ruil daarvoor moet Meidoorn zeven jaar lang iedereen hulp bieden die daarom vraagt.
Een mooi gegeven, het is uitgewerkt in een goed gelukt sprookje, in middeleeuwse setting, met een prins en zijn bruid en hun personeel, en ook de bewoners van het stadje waar Meidoorn en Grim neerstrijken.
Het is deel 1 van een serie. Meidoorn en Grim hebben genoeg ballast van vroeger wat nog zeker voldoende stof biedt tot meer. Lekker lezen voor een flink aantal uren, want het boek is best dik.

174 Leesclub, Boek uit 2016
De Spion – Paul Coelho

Het boek heeft zo’n mooie cover. In de winkel had ik het boekje al zien liggen (lees mij, koop mij!), maar dat was niet nodig want ik had het geluk om te worden ingeloot bij de leesclub.
Mata Hari, de ‘spionne’ uit de eerste wereldoorlog, is geboren als “Margarethe Zelle” in Leeuwarden, en dat maakte haar levensverhaal voor mij extra interessant. (mijn roots liggen ook in Friesland). En hoewel geen biografie heeft geschreven, is haar leven toch in een mooie verhaal gegoten. Ze schrijft in de gevangenis, terwijl ze wacht op haar vonnis een brief aan haar dochter en neemt ons mee in haar bewogen leven.
Als slachtoffer van haar vrije geest, in een periode dat dat niet kon, heeft ze haar bewogen leven geleefd.

175 Boek uit 2016
Rosie zegt ja! – Dawn French

Een feel-good boek, maar dan anders. Deze zat in het boeken abonnement van deze maand en daar keek ik al naar uit.
Rosie gaat als nanny werken bij een upperclass familie in een luxe appartement in New York. Maar ze is totaal anders dan welke nanny ook. De kinderen zijn gelijk gek op haar, maar de rest van de familie moet erg wennen. Ze weet ze allemaal te ontdooien en het levert haarzelf nog een bijzondere verrassing op.
Leuk boek, met humor en met vaart geschreven, waarbij bepaalde gebeurtenissen wel een paar wenkbrauwen doen fronsen. Een bijzonder verhaal.

******

De leesnummers in de challenge zijn inmiddels hersteld, Hebban challenge en mijn eigen lijstje lopen weer synchroon. Ik zit weer midden in 7 boeken. oa het herlezen van deel één van de serie van Cronin (zo mooi!). Ik heb weer meegedaan aan een paar winacties en ingeschreven op leesclubs (terwijl de NTL stapel niet kleiner wordt). Genoeg te doen en te beleven. Op naar de volgende avonturen.


Keep On Reading

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post