Er was eens… Wat ik las Challenge 2016, week 39 en 40

Challenge 2016, week 39 en 40

Challenge week 39 en 40

152 Leesclub
Alles op het spel – Sophie Hannah

Deze schrijfster spreekt me wel aan. Psychologische thrillers met bijzondere plots. En natuurlijk haar boeken over Poirot. Dus op het moment dat ik zag dat deze leesclub werd geopend, lag ik in mijn slaapzakje op de stoep om me vroeg in te schrijven.
Het verhaal is van Justine en haar gezin. Na de verhuizing wordt ze bedreigd. Haar dochter haar schoolkameraad wordt van school gestuurd en daar raakt ze door van slag. Beide gebeurtenissen blijken alles met elkaar te maken te hebben, en Justine moet er alles aan doen om haar gezin veilig te houden.
Sophie Hannah heeft weer een bijzondere psychologische thriller geschreven, maar het einde maakt dat het toch niet lekker ‘af’ is. Niet haar beste werk helaas, maar toch heel wat plezierige uurtjes gelezen.

153 verhalenbundel/Boek om te lachen
De moeder van Ikabod en andere verhalen – Maarten ’t Hart

Dit boek kwam voorbij bij een dagaanbieding voor ebooks. Soms heb je het, dat een boek je aanspreekt en je weet niet waarom.  Nog niet eerder had ik iets gelezen van Maarten ’t Hart, maar de korte samenvatting trok me wel en het had al meerdere keren 4 en 5 sterren gekregen van lezers, terwijl het nog niet zo lang uit is (juni 2016).
Ik begon de verhalen te lezen en was aangenaam verrast. Dagelijkse zaken, mooi beschreven met humor en een frisse kijk op dingen.
Het mooiste vond ik wel dat ik hardop heb zitten lachen om bepaalde verhalen en dat lukt niet vaak!

154
Het Geheim van mijn man – Liane Moriarty

Een boek die ik zo vaak langs zag komen op Hebban, dat ik die wel moest lezen! Een interessant gegeven: Cecilia vind een envelop met een brief van haar man, waar op staat: Lezen na mijn dood.
Dat zet een hele serie gebeurtenissen in werking.  Maar het was wel erg wennen in het begin, want na een hoofdstuk over Cecilia was daar ineens Tess en daarna Rachel. Die kwamen helemaal niet voor in de korte samenvatting.
Maar na even doorzetten bleken de dames meer met elkaar te maken te hebben dan in eerste instantie werd gedacht en ontwikkelt het verhaal zich tot een soap die lekker wegleest.

155 Bundel met columns
Martine Bijl – Hindergroen

De presentatrice van Heel Holland bakt is een tovenaar met woorden. Ze schrijft en vertaald met veel humor en gevoel voor tekst. Toen ik dit boek bij een dagaanbieding voorbij zag komen heb ik het direct gekocht.
Het is een bundel met columns die ze schreef voor Zin. Het uitkomen van de bundel was vertraagd door haar hersenbloeding en de revalidatie daarvan. Het nawoord is dan ook een terugblik op die periode.
De columns zijn heerlijk om te lezen, het is alsof ze ze me voorleest, haar humor en stemgeluid zijn zo herkenbaar, dat ze klinken in mijn hoofd. Heerlijk boek.

156 een debuut
Het klein leven van Norbert Jones

Dit boekje was eens aangeboden in een leesclub. Helaas heb ik daar niet aan mee kunnen doen, maar het verhaal sprak me erg aan. Een gepensioneerde man verzamelt al jaren dingen met herinneringen. Alles is opgeslagen en gecategoriseerd in de zijn garage.
Nu hij weet dat hij nog maar kort heeft te leven, is het tijd om afscheid te nemen van de spullen. Maar hij wil alleen verkopen aan mensen die het echt willen hebben en daarvoor een met een goed verhaal komen. Daar levert hele mooie gesprekken op. En langzaamaan krijg je als lezer door waarom hij al die jaren die spullen heeft bewaard.
Een heel mooi boek over leven en verlies, maar ook over echte liefde.

157 verhalenbundel
Dudeljo, Hans Dorrestijn

Nog steeds een beetje een raadsel waarom ik dit boek ben gaan lezen. Ik hou helemaal niet van vogeltjes kijken, en Hans Dorrestijn is nou ook niet iemand waarvan je direct een boek uit de kast trekt. Maar goed, het bleek een alleraardigst boekje, vol met verhalen over vogels (!), met name de Wielewaal, vogelaars en ervaringen van Hans Dorrestijn opgedaan tijdens vogelreizen en vogel -spotten. Natuurlijk komt e geschiedenis van “kom mee naar buiten allemaal” aan bod, en staan er zelfs een paar gedichten in. Leuk voor af en toe een verhaaltje tussendoor en zo heb ik het ook gelezen.

158
Stem! – Marlen Beek-Visser

Deze stond al heel lang op mijn NTL lijstje en lag ‘zomaar’ op een uitstaltafel in de bieb. Het verhaal gebaseerd op talentenshows als The Voice en Idols, gegoten in een lekker thriller sausje. Trudy schrijft zich in voor een talentenshow op tv, en raakt idolaat van jurylid Senna. Beide dames hebben privé de nodige problemen, en het lot brengt hen samen met de nodige gevolgen.
Erg leuk, met humor geschreven, af en toe lekker over de top. Goede keus dus.

159 gevalletje Jammer
Dokter Poll – Jan Pol en David Fisher

Het had zo mooi kunnen zijn. Verhalen uit het leven van een bijzondere veearts. Met ruim 40 jaar ervaring zijn er zoveel bijzondere gebeurtenissen en anekdotes. Maar het boek is een grote spraakwaterval van die gebeurtenissen. Allemaal net te kort om interessant te zijn, maar het is voornamelijk te veel. Van de hak op de tak in een moordend tempo. Als die verhalen tot mooie columns waren herschreven, dan was het lezen een stuk prettiger geweest.

160 Tiende boek van een auteur
Anna – Niccolo Amanati

Eindelijk weer een challenge categorie kunnen afstrepen met ‘Anna”.
Een somber verhaal over een dystopische wereld, waar alle volwassenen en kinderen boven de 14 dood gaan aan een virus. Met als gevolg een wereld enkel nog bevolkt door kinderen en dieren, met geen enkel uitzicht op verbetering. Langzaam aan zal het menselijk ras uit sterven.
In een land dat compleet is geplunderd, en deels verbrand, moet Anna zich redden en nog zorgen voor haar broertje. Ze verlaten hun huis op reis naar het vaste land, in de hoop dat het daar beter is. Onderweg krijgen ze tijdelijk hulp van Pietro. Hond knuffel is wel een blijvende reisgenoot.
Niet zo’n heel dik boek, maar niet iets waar je erg vrolijk van wordt.

161 Buzz Boek
Later als ik dood ben – Ilse Ruijters

Een psychologische thriller, waarin de spanning langzaamaan wordt opgebouwd, om op het einde tot uitbarsting te komen. En als alle vragen die je had zijn beantwoord, blijkt het toch allemaal net anders dan je had kunnen denken.
Elin ging op zoek naar antwoorden, maar misschien had ze die beter niet kunnen vinden.
Mooi verhaal, goed boek. Het geeft weer eens een andere kijk op mensen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post