Er was eens… Wat ik las Challenge 2016, week 33 en 34

Challenge 2016, week 33 en 34

Deze week las een tweede blog van Elegieën over haar troubles met de 50 categorieën van de Challenge en het kwam me af en toe behoorlijk bekend voor!

Ook ik ben in december 2015 vol goede moed begonnen met het zoeken van boeken bij de challenge categorieën, om vervolgens compleet andere boeken te gaan lezen. Ook veel meer boeken dan ik had verwacht. Ik lees meer dan ooit. Mede door (of dankzij) Hebban: de leesclubs, de aandacht voor nieuwe boeken, de leeservaringen van andere leden, de boekenblogklussen, het is allemaal heerlijk.

Maar de lees-categorieën heb ik een beetje losgelaten. De meeste zijn ingevuld, sommige met meerdere boeken, en soms bedenk ik er zelf maar wat bij (aanrader, debuut, herlezen enz).
Het boek met “dier als hoofdpersoon” ligt al 8 maanden ongelezen naast mijn bed (-_-).

Mijn Challenge-teller loopt lekker door, maar doordat ik in deze blog bijhoud wat ik heb gelezen (inclusief nummer), blijkt de teller van de challenge niet te kloppen (Hebban:132 Blog: 134). Dat was puzzelen, want welke boeken zijn niet meegeteld? Alles in Excel ingetikt (pff best veel), afgevinkt en twee boeken gevonden: “Ze weten niet wat ze doen”, en “Een schitterend ongeluk”. Beide staan wel aangevinkt bij de reading challenge, maar tellen niet mee?? Ra ra, rare zaak.

Geen tijd om er bij stil te blijven staan, want er liggen alweer nieuwe boeken op me te wachten.
Mijn leesoverzicht van afgelopen weken:

127. Schrijver aangeraden door ander Hebban gebruiker
Ik weet wat jij denkt, John Verdon

Op hebban was een andere lezer erg enthousiast over deze schrijver. Met een ebookbon deze gekocht en gelezen. Het is het eerste deel over Dave Gurney, een gepensioneerde politieman. Hij wordt benaderd door een vriend die vreemde berichten ontvangt. Als deze vervolgens vermoord wordt gevonden, gaat Dave op onderzoek uit, samen met de politie en weet de moordenaar te vinden.
Spannend verhaal, goede basis, veel plot-twists en een spannende ontknoping. Zeker de moeite.

128. Historisch boek
Het museum van zonderlinge zaken, Alice Hofman

Ook deze gevonden via Hebban. Die hebben het boek al een keer in een leesclub gehad, maar ik zag het ook op bij “wil ik lezen” in mijn updates voorbij komen.
Prachtig verhaal, New York 1911 (Manhattan/Coney Island, onlangs meerdere boeken gelezen over deze periode in New York). Twee verhaallijnen (Coraline en Eddie), die langzaamaan samen komen. Een sprookje over liefde en anders zijn, maar ook over jezelf leren kennen en zoeken naar vrijheid. Mooi boek.

129. Boek uit 2016
Holland House, Sarah Prince

Nog net voor het einde van de Olympische spelen in Rio dit boek uitgelezen. Een boek gesitueerd tijdens de OS in Rio, uiterste origineel. Het verhaal is redelijk onwaarschijnlijk, een journaliste die informatie krijgt over matchfixing, en op zoek gaat naar deze zware jongens, maar wel een leuk spannend verhaal, goed voor een paar uren leesplezier.

130. Opnieuw gelezen
De zaak Styles, Agatha Christie

Nadat ik mijn blog over Hercule Poirot had gemaakt, leek het me ook leuk om weer eens een boek over hem uit de kast te trekken. Agatha’s Christie’s eerste boek was daarvoor een goede keus. Lekker snel uitgelezen. Maar het tempo in het boek is niet zo hoog, halverwege lekker in slaap gevallen.

131 Debuut
Tot waar we kijken kunnen, Inge van der Krabben

Gekregen via mijn e-book abonnement. Werd op Hebban aangeraden en is ook een boek dat kans maak op de debuutprijs van Hebban. Over een moeder en dochter, waarbij de relatie is verstoord hoewel ze allebei zo graag willen. Dochter heeft een burn-out, en moeder is chronisch ziek, de tijd is beperkt. Een mooi verhaal, heeft me van het begin tot het einde geboeid.

132. YA boek, deel 1 trilogie
De selectie, Kiera Gass

Soms tref je op de e-reader een boek aan waarvan je niet meer weet dat die er was. Zo ook deze, kennelijk een keer gekocht voor mijn dochter, die het vervolgens toch niet is gaan lezen. Het is een YA adult boek, deel 1 uit een trilogie, met een hoog prinsessengehalte, vol romantiek, liefde, keuzes in een dystopische setting. Eenmaal begonnen met lezen bleek het een erg leuk verhaal, en was het de volgende dag uit. Een leuke feel-good voor tussendoor. Toch maar weer eens bij dochterlief informeren…
(update: Dochterlief vind het wel leuk, maar die heeft “ineens” Harry Potter ontdekt! Waar ik al jaren mee loop te leuren….)

133. Boek met  titel uit een woord
Doodsklok, Peter James

Een deel 9 uit een serie over politieman Roy Grace, prima te lezen zonder de andere delen. Een complex verhaal, met wel erg veel personen.
Een roofoverval op een bejaarde dame is het begin van het verhaal. Als ze overlijd is het een moordzaak. Het onderzoek leid naar een moordzaak uit 1922 New York, tijd van de Ierse gangsters.
Korte hoofdstukken maakten dat het verhaal met vaart las, het verhaal zelf zit goed in elkaar, maar de vele personages maakten het soms onoverzichtelijk.

134. Een boek wat eigenlijk te spannend is
Doorgang, David Mitchell

De tweede keer dat ik een boek kies voor de categorie “te spannend”, waarbij ik er bedrogen uit kwam. Ik had er vorig jaar over gelezen, een prachtig gegeven: “Een huis dat eenmaal per 9 jaar zichtbaar is, mensen die daar naar binnen gaan komen er nooit meer uit.”  Toen gelijk op mijn NTL lijstje gezet en geleend bij de bieb.
De basis voor een horror verhaal ligt klaar, maar het is het toch niet. Wel spannend en mysterieus, beetje paranormaal en met humor.
Dus niet gekregen wat ik had verwacht, maar wel in 1 dag uitgelezen omdat het zo leuk en bijzonder was.

Er liggen nog een paar heerlijke boeken op me te wachten en ik ben nog bezig in een paar die niet zo willen vlotten.
Wordt vervolgd…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post