Er was eens… Wat ik las Challenge 2016, week 32

Challenge 2016, week 32

De vakantie zet er weer op, vanmorgen begonnen met werken. Een ontplofte mailbox en veel bestelling om klaar te maken voor verzenden. Laat thuis met volle tas boodschappen, straks koken eten en dan verdient op de bank met een kopje thee en een boek. Nu maar hopen dat ik niet halverwege in slaap val.

Mijn boeken van de afgelopen week:

123 Hebban Award boek
Kom hier dat ik u kus, Griet op de Beeck

Vaak voorbij zien komen en nu zelf gelezen. Prachtig familie verhaal, bijzonder zijn de vlaamse dialogen, Terwijl ik ze lees, hoor ik ze in mijn hoofd.

124 Leesclub boek
De Messias, Julian de Winter

Boek dat me direct aansprak bij de introductie van de leesclub op Hebban. En spannende roman, met een vleugje historie. Een verhaal over een houtdeskundige die hout dateert en daarmee in een wereld van vervalsingen terecht komt. Daarnaast de historie over de bouw en de handel van muziekinstrumenten, met name violen.

Mooi en boeiend geschreven, interessante historie.

125 Gewonnen boek
Black Eyed Susans, Julia Heaberlin

Gewonnen bij bij Thrillzone, net het boek dat ik graag wilde lezen. En niet teleurgesteld. Twee verhalen van 1 persoon. De jonge Tessie, in therapie, nadat ze is halfdood is gevonden als slachtoffer van de serie moordenaar van de “Black Eyed Susans”. En het verhaal van Tessa in het heden, die geen herinneringen aan de gebeurtenissen van 17 jaar geleden heeft. Maar toch besluit (als een onschuldige man dreigt te worden geëxecuteerd) mee te werken aan de zoektocht naar de echte moordenaar.

Beklemmend verhaal, met een constante dreiging. Verrassend plot, maar net niet alles wordt verklaard en dat is jammer. Geboeid gelezen, in 2 dagen uit.
Een boek “love it, of hate it”, (zo heb ik er meer gezien). Hele slechte recensies gelezen en hele goeie, lezers die na 50 blz het boek al wegleggen en lovers zoals ik, die het boek niet weg willen leggen.

126 Boek met columns
Met de groeten van Veldhuis en Kemper

Colums van de heren Veldhuis en Kemper, cabaretiers, kunnen spelen met woorden en zinnen. Ze hebben mooie columns geschreven, herkenbaar en met humor. Lekker voor elke dag een paar tussendoor.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post