Er was eens… Wat ik las Challenge 2016, week 31

Challenge 2016, week 31

Zomer! Zomer? ja, echt zomer!

Helaas, niet zo zomers als we hoopten en dus toch maar de auto in naar Frankrijk. Nu hebben we (mijn man en ik) een enorme hekel aan autorijden. Lange stukken rijden vinden we vreselijk. Maar om op de eindbestemming te komen zullen we er toch aan moeten geloven. Dus de route in stukjes geknipt en opgevuld met Bed & Breakfast. Een supergoed idee, ware het niet dat die B&B’s echt in de middle of nowhere bleken te liggen.

Op zich niet zo’n probleem, want dat is er niets te doen is kan er makkelijk een boek worden gelezen. Maar er was toch teveel afleiding. Eindscore: 1 boek uit, 1 boek half, en 1 boek waar ik thuis al in was begonnen en waar geen schot in zit.

De vakantie zelf? Geslaagd, meestal mooi weer, mooie uitzichten, bijzondere onderkomens.
Maar nu weer lekker thuis en LEZEN..

Week 31. Vive la France

121. Boek uit 2016
De test, Hjordt Rosenfeldt

Boek gekregen (als ebook). Het begon veelbelovend, een spannende rode draad waarbij slachtoffers een kans krijgen om te overleven door een test goed af te sluiten.
Helaas zakte het verhaal halverwege wat in. Wat ook niet hielp, is dat het een vijfde deel uit een serie is. De hoofdpersonen hebben al een heel verleden en daar viel ik midden in. Het boek is wel los te lezen, maar een serie leest toch het beste vanaf deel 1.
Het einde was wat onwaarschijnlijk, maar ik heb dit toch vrij snel uitgelezen.

122. Een boek dat tegenvalt (eigen categorie (0_0))
Pogingen iets van het leven te maken, Hendrik Groen

Nog niet helemaal uit, maar om de blog wat te vullen zet ik m hier maar bij.
Een bejubbeld boek, “hilarisch, scherp enz enz enz”.

Ik snap het niet helemaal, want ik vind het boek niet zo geweldig, maar eerder wat saai. Korte dagboekfragmenten van een 84 jarige in een tehuis. Met beschrijvingen van wat zomaar echt gebeurt zou kunnen zijn, maar ik vind er niet zoveel aan. Gelachen heb ik niet, de kritische noot richting te behandeling van ons oude medemens zie ik dan nog wel, maar het blijft allemaal oppervlakkig.
Vandaag ook even bij de recensies gekeken, 4 en 5 sterren. Tussen al deze lofuitingen vond ik 1 medestander die schrijft dat het redelijk saai is.

Nog een paar bladzijdes, waarschijnlijk ben ik alweer in slaap gevallen voordat het uit is, ben ik er nog niet vanaf….
Deel 2 gooi ik morgen gelijk van mijn ereader af, sorry Hendrik.

Gelukkig lagen er thuis weer drie nieuwe boeken op me te wachten!
Ben dus alweer volop aan het lezen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post