Er was eens… Wat ik las Challenge 2016, week 29 en 30

Challenge 2016, week 29 en 30

Samen met dochterlief ga ik af en toe op jacht naar die kleine beestjes. De rage van Pokemon is ook hier van begonnen. Lekker stukken lopen of fietsen door het dorp en dan zorg ik er wel voor dat ik even langs de minibieb van het dorp fiets. Helaas deze keer geen leuk boek, misschien maar goed ook, want de minibieb werd bewaakt door een Ratata! Het slokt tijd op,tijd die ik anders stak in het lezen van boeken, maar quality-time met mijn dochter is ook belangrijk.

Mijn leeslijstje van de afgelopen 2 weken:

113 Historische roman
De man die alles achterliet, Tanya Commandeur

Uit mijn e-book maand abonnement, een op ware gebeurtenissen gebaseerde roman, over David die zijn vader achterna reist naar Amerika, en daar een nieuw leven opbouwt.
Tegelijk was dit boek ook in een leesclub, maar de tijd om mee te doen ontbrak. Mooi boek, interessant om te lezen hoe het Nederlanders overzee verging aan het begin van de 19e eeuw.

114 Boek met titel van 1 woord
Onderstoom, Lucy Clarke

Spannend verhaal, over 2 vriendinnen die naar Thailand vertrekken, en daar in contact komen met een groep mensen die op een zeiljacht rondreizen. Ze sluiten zich aan. Eenmaal op zee blijkt iedereen een geheim met zich mee te dragen, de spanning stijgt onderling en niet iedereen komt terug aan wak.
Goed opgebouwde spanning, veel wisseling tussen heden en verleden, spannend tot het einde.

115 Boekenblogklus, gedichtenbundel en korte verhalen
Achter de rug, Jan Simon Minkema

Jan Simon Minkema is de man achter familie Knots. Dat maakte me zeer nieuwsgierig naar zijn boek. Hij blijkt ook een zeer interessante familie te hebben, hij schrijft er mooie verhalen over. Met de gedichten kan ik minder goed uit de weg. Dat leidt weer tot een onderzoek naar een Blog over gedichten.
https://www.hebban.nl/p/er-was-eens/nieuws/over-gedichten-en-een-uitdaging-voor-de-blog-lezers

116 Vrije keuze
De Provocatie, David Baldacci

Een boek geleend van mijn vader. De hoofdpersoon Puller heeft een kat AWOL, en die naam kwam me bekend voor. Ja, deel 3 van deze serie al gelezen, en nu deel 1. Dat bleek geen probleem.
Complex verhaal, een ongewone situatie wat begint met een 4-voudige moord, eindigt in een mega-comlot met explosief einde. Echt Baldacci, korte hoofdstukken, twists, en spannend tot het einde.

117 titel van 1 woord
Game, Anders de La motte

Deze had ik voorbij zien komen op Hebban en zo op mijn NTL lijst belandt. Geleend als ebook bij de bieb. Interessant gegeven, een jongen (HP) vind een telefoon en wordt zo uitgenodigd om mee te doen met een real life game. De opdrachten beginnen eenvoudig en redelijk onschuldig, maar worden gevaarlijker en grimmiger. Is er nog een “way-out”?
Spannend verhaal, waarbij de proloog een glimp geeft van het einde, en dan toch niet is wat het lijkt. Mooi boek, goed verhaal.

118 Boek uit 2016
In de familie, Joyce Spijker

Boek gekocht tijdens een signeersessie in een boekenwinkel hier in t dorp. En nu eindelijk de tijd om te lezen. Het boek is makkelijk te lezen, korte hoofdstukken, verschillende perspectieven van diverse hoofdpersonen. Een familie waarin een geheim uit het verleden alles op z’n kop zet, niemand is meer veilig, maar waar zit het gevaar? Helaas veel te snel uit.

119 Een buitengewoon leven, Monica Wood

Ona Vitkus is 104. Ze krijgt hulp van een jonge scout, die haar verteld over Guiness Records. Ze hebben een speciale band. Als hij op een dag niet meer komt, maar in plaats daarvan zijn vader Quinn, is dat het begin van een bijzondere vriendschap.

Een heel bijzonder boek, in het begin even wennen, dan geweldig, tot het wat inzakt om vervolgens toch te boeien tot het einde.

120 titel van 1 woord
Buzz, Anders de La motte

Deel 2 uit deze serie. Opnieuw spannend, goed geschreven. Een complot wat zo goed in elkaar zit, spannend tot het einde, plus een start van deel drie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post