Er was eens… Wat ik las Challenge 2016, week 27 en 28

Challenge 2016, week 27 en 28

Twee lekkere leesweken achter de rug, met zeer verschillende boeken.

103, een boek waar ik om moest huilen
Een man die Ove heet, Frederik Backman

Dit boek stond al zo lang op mijn NTLlijstje, ik snap werkelijk niet dat ik het niet eerder ben gaan lezen. Een geweldig Feelgood boek over een man die is ‘gestopt met leven’, nadat zijn zeer geliefde vrouw Sonja is overleden.
Als er in de wijk een nieuw gezin komt wonen met oa de zwangere buitenlandse Parveneh, veranderd alles.

Nu was ik op zoek naar een boek voor de categorie “waarom je moet huilen”. Een geschikt boek wilde maar niet komen. En dan word je op het einde van een boek als dit ineens overvallen voor een liefde voor een man die je niet kent, die fictief is, en dan rollen ineens de tranen uit de ogen als hij er niet meer is, als blijkt hoe enorm geliefd de man was geworden.
Als je als schrijver dat voor elkaar kan krijgen, dan zijn 5 sterren meer dan verdiend.

104 Boek uit 2016
De laatste tour, Inge Duin

Een aanbieding bij Hebban, voor 2 euro een ebook. Dat laat ik niet aan me voorbij gaan. Dus deze gekocht en lekken een paar uurtjes gelezen. Geen spannend verhaal, hoewel het wel is aangemerkt als thriller. Wel een leuk boek, vanuit meerdere personen beschreven en zo een kijkje achter de schermen van de Tour de France gekeken. Ik kijk nu heel anders naar de renners als ik ze zie in de krant en op tv.

105 Verhalenbunde
Iemand moet het doen, Sylvia Witteman

Een leuk boek met grappige colums van Sylvia Witteman. Herkenbare situaties, humor en soms wat cynisch kritisch. Ik geniet daar wel van.

106 Jonge schrijfster
De Meisjes, Emma Cline

Een hype of must-read? Om over een boek waar zoveel aandacht aan is gegeven een eigen mening te vormen, wilde ik deze toch wel graag lezen. Via een win-actie van Hebban kreeg ik ook die kans. Ik vond het een mooi boek, maar niet echt toegankelijk, dus niet voor iedere lezer geschikt. Vandaar waarschijnlijk ook de zeer wisselende recenties. Over dit boek heb ik een blog geschreven.

https://www.hebban.nl/p/er-was-eens/nieuws/de-meisjes-2

107 tm 110 magische boeken
Vechten voor je leven, Op de vlucht, Overal gevaar en IJskoud verraad. Brandon Mull

Vier boeken uit de jeugdserie “Spirit Animal”, gelezen als boekenblogklus. Erg leuk, over jonge kinderen die een totemdier oproepen en daarmee de strijd moeten aangaan om hun land te redden.
Mijn uitgebreide blog staat hier:

https://www.hebban.nl/p/er-was-eens/nieuws/boekenblogklus-de-serie-spirit-animals

111 Een magisch boek
Zwarte veren, Anne Bishop

Deel 1 had ik onlangs met plezier gelezen,

Het tweede deel van “de Anderen”, een YA serie over mensen, en dieren die menselijke gedaantes aan kunnen nemen. Samen leven op de aarde gaat niet vanzelf, zeker niet omdat “de Anderen” mensen als prooi zien. Alles veranderd als Meg Corbyn vlucht en terecht komt bij de Anderen. Ze is geen gewoon mens en hoort ook niet bij de Anderen, maar zijn blijkt een sleutelfiguur in het wankele evenwicht.
De boeken zijn makkelijk te lezen en kabbelen lekker voort. Af en toe wat actie, vooral veel wisselwerking tussen de hoofdpersonen. Het pakt je en neemt je mee als lezer en boeit terwijl er helemaal niet zoveel gebeurt.
Weer met plezier gelezen.

112 Titel uit een woord
Bot, Charles den Tex

Had mijn aandacht al eens getrokken op Hebban en was beschikbaar in de e-bieb.
Een boek waar moeilijk in weg is te komen, Hoofdpersoon Bas denkt in computercodes en dat wordt ook zo beschreven. Pas op de helft komt het verhaal goed op gang, wordt het interessant en spannend. Het einde is vrij abrupt.

Mijn Challenge vlot goed, ik ben ruim over mijn verwachte aantal heen. Het is nu alleen nog de laatste challenge categorieën vol zien te krijgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post