Er was eens… Wat ik las Challenge 2016, week 25

Challenge 2016, week 25

Deze week werd het zomer, ja echt! 21 juni is het officieel zomer.

De zon doet haar best, en als ze schijnt is het ook lekker warm. Maar helaas, regen en onweer, overstromingen en enorme hagelstenen, het is nou net niet dat zomerweer wat we kennen van vroeger, heel lang geleden.

Dus maar weer vest aan, warme thee erbij en op de stoel achter het raam met boeken!

95. Onbekende schrijver
De erfgenaam, Charles den Tex

Die Charles den Tex kende ik nog niet. Pas toen zijn boek Bot op Hebban in de aandacht kwam hoorde ik zijn naam voor het eerst. Nieuwsgierig geworden heb ik dit boek gekozen en gelezen.

Breder Weltman, een rijk man, nogal op zichzelf, komt in de problemen als zijn huis afbrand en hij zelf aangevallen wordt. Wat is er aan de hand? Hij gaat op onderzoek uit, het heeft te maken met vroeger, met zijn vader en zijn grootvader. Langzaam ontvouwd zich een verhaal over corruptie, hebzucht, macht en familiebanden, waarbij de geschiedenis zich herhaald.

Boeiend verhaal, mooi geschreven. Een kijkje in de wereld van de mijn-exploitatie en de macht die daarmee samenhangt. Spannend doordat lang onduidelijk blijft waar de dreiging vandaan komt, met een einde die nog een verrassende wending heeft.

96. Verhalenbundel
David Sedaris, de lachvogel

Het klonk zo mooi:

Met zijn scherpzinnige observaties is David Sedaris uitgegroeid tot een van de bekendste humoristen. Hij maakt gehakt van culturele eufemismen en heeft lak aan politieke correctheid – hij is de meester van de 21e-eeuwse satire. De lachvogel laat je de absurde en verrukkelijke belevenissen van een nieuwsgierige reiziger ervaren. Een reis om nooit te vergeten!

Prachtig toch, helaas miskleun, vreselijk slechte verhalen, Een worsteling om doorheen te komen. Uiteindelijk nog1  verhaal wat nog aangenaam was door de herkenning: Als je in de rij staat bij Starbucks en je voorganger kan niet kiezen.

Het is uit; Verder niet meer aan denken.

97. Fantasy
Geestesoog, James Dashner

Het leuke van de Hebban Community en de boekenblogs is, dat je een kijkje kan nemen in de leeservaringen van anderen, en dan net weer anders dan bij een recensie. De blog is persoonlijker en maakt dan net wat nieuwsgieriger.

 Zo maakte ik kennis met de Mortality-trilogie van Dashner. Deel een gaat over Michael, een gamer die bijna al zijn tijd doorbrengt in de virtuele wereld. Samen met hem en zijn twee vrienden gaan ze op zoek naar een hacker Kaine, die een gevaar is voor de echte wereld. Een spannend YA verhaal met een verrassend einde, wat geen einde is, want in deel 2 en deel 3 gaat het gewoon verder.

Deze3 boeken heb ik uit kunnen lezen, in 3 andere ben ik nog bezig, over: Slavernij, Vintage en Prinses Di, meer verschillend kan het niet zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post