Er was eens… Wat ik las Challenge 2016, week 24

Challenge 2016, week 24

Terwijl buiten herfst en zomer elkaar om de dag afwisselen, bedenk ik me dat het heerlijk weer is om te lezen! In de zon, of juist achter het raam waar ondertussen de regen tegen het raam klettert.

Op het werk is het ook rustig, dus lange pauzes zijn geen probleem.
Met verschillende boeken waarin ik aan het lezen ben, raakt er vanzelf weer een uitgelezen.

90. Boekenblogklus 2; Een boek met humor
Smoske, de neushoorn die er geen zin in had. Michiel Kamphuis

Een boek die me gelijk trok toen ik de samenvatting las. Het leek in de lijn van “de 100-jarige man” te zijn, en dat klopte ook.
De ANWB is zeer aanwezig in het verhaal, en dat hindert de voortgang van het verhaal in het begin, maar na pagina 70 gaat het als een speer.
Er zijn veel personen en alle verhaallijnen sluiten aan of kruizen elkaar en lopen door heel europa. De chaos ligt op de loer en toch komt alles tezamen. En met Smoske komt het ook goed, eenmaal verdoofd, op zijn kop onder een helikopter kan meneer veilig worden vervoerd en is de rust teruggekeerd.

Met de koop van dit boek wordt ook WNF gesteund.

91. Feelgood, boek met een woord in titel
Scoop! Iris Houx
Bij Elly’s was een ebook presale, en een feelgood boek tussendoor is altijd lekker.
Geen spijt van deze aankoop. Een ‘dikke’, hoewel dat bij een ebook niet direct opvalt.

Leuk verhaal over Esmee, die met een leugentje over haar baan een hoop toestanden in werking zet. Haar werk bij een glossy levert hilarische situaties op. Leuke verhaalijnen over vriendschap, een reality ster in de problemen. samenwoontroubles, dorpsfeest en een oude vlam. Zeer Geslaagd!

92. Feuilleton
Belgravia, Juilan Fellowes
In april uitgegeven als ebook in 11 delen. Elke week een nieuwe episode op de plank, te leuk om niet aan mee te doen.

Het lezen van een feuilleton maakt nieuwsgierig naar de voortgang van het verhaal, maar haalt ook de vaart eruit. Toch een vermakelijk boek, over de sociale klassen in Londen van 1840. Reputatie is alles en een geheim dat niet onthult mag worden. Met plezier gelezen.

93. Boekenblogklus 3; non fictie

Een leven op rolletjes, Viktor Staudt
Lezen buiten de comfort zone, is hier zeer van toepassing.
Een boek met praktische informatie en ervaringen van een rolstoelgebruiker. zo klinkt het niet zo geweldig, maar het is met zoveel humor geschreven, dat het heerlijk leest. Al lezende kijk je mee met Victor op reis of in de bioscoop, een visie vanuit een rolstoelgebruiker. Letterlijk een eye-opener.

Het leuke van de boekenblogklus is wel dat ik voor de klus het boek met een andere blik lees, en er naderhand ook wat over opzoek op internet. Zo kwam ik bij een leven op rolletjes op de site van Viktor en besloot hem te mailen om hem te bedanken voor het boek en hem te wijzen op mijn blog. Helemaal leuk was het toen ik deze email van hem terugkreeg:

 Dag Marieke,

wat een leuk bericht stuur je mij. En wat een mooie recentie!

En je ’timing’ is perfect: als alles volgens plan verloopt, mag ik dinsdag as in ‘RTL Late Night’ komen vertellen over mijn boek(en).

Heel erg bedankt nogmaals.
Tanti cari saluti da Bologna,


Viktor

94. Boek van 2016
Weg zonder genade. John Hart
Op FB was een oproep van LS uitgeverij voor 35 proeflezers. Megaveel reacties kwamen daarop. Groot was dan ook de verrassing dat ik mee mocht lezen. Deze week lag er een dikke pil op de mat.

Een spannende proloog, daarna wat hoofdstukken om de hoofdpersonen te leren kennen en hun achtergrond en daarna met een sneltrein door het boek heen.

Een agent die 13 jaar gevangen heeft gezeten, een agente die bij de bevrijding van een meisje 2 mannen heeft doodgeschoten en nu zelf wordt vervolgd, een dubieuze gevangenisdirecteur, staatspolitie, een zoon van een slachtoffer, een oude advocaat, het meisje Channing en een serimoordernaar. Een complexe verwikkeling van verhaallijnen die je vanaf het begin vastpakken en je niet meer loslaten tot de laatste pagina is omgeslagen. 

Zo, nu even bijkomen van deze enerverende leesweek.

We sluiten hier thuis het weekend af met hamburgers. (-_-). (makkelijk te maken, zo hou ik weer leestijd over!)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post