Er was eens… Wat ik las Challenge 2016, week 23

Challenge 2016, week 23

Niet de week met de beste boeken (1 uitzondering). O.a. een boek uit gelezen wat al heel lang op de mijn “aan het lezen” lijstje stond (de repetitie). Niet door heen te komen, maar toch gelukt. Gelukkig liggen er nu een paar boeken klaar, die wel de moeite waard zijn.

De boeken van deze week:

86. Recensie 1/2 sterren
In t wild, Nadja Hubscher

Wat een prachtig gegeven, je legt je oor te luisteren in tram of metro, wachtkamer of supermarkt en de verhalen rollen zo naar binnen.

Wat jammer is het dan, dat er totaal geen moeite is gedaan om er iets van de maken. de conversaties krijgen een titel en een plaatsaanwijzing en als ze mazzel hebben nog een plaatsje en that’s it. En intro of een conclusie zou het geheel een stuk smeuïger maken. Nu zijn het enkel onsamenhangende verhaaltjes waarin enig humor of moraal ver te zoeken is.

Jammer, gemiste kans.

87. In een avond uit/Non fictie/Waargebeurd
Bob de straatkat, James Bowen

Stond al zo lang op mijn lijstje. Wat een liefdevol boek, als kattenliefhebber is het allemaal zo herkenbaar, de band tussen kat en mens. Daarbij nog een kijkje in het leven van een (ex)drugsverslaafde en hoe het leven kan zijn.

88. IJskoud; joker (2)
IJs, Koen D’haene

Bezig in twee boeken, beide een worsteling om door te komen, dus toen ik deze zag staan bij de nieuwste Ebooks van de Ebieb, was de keus snel gemaakt.

Sarah en Mats beklimmen een berg in Zwitserland, op weg naar een ‘vergeten’ hut. Het is afzien voor Sarah, maar alles zal goed komen in de hut! Helaas is die niet verlaten, en dat is het begin van het einde.
16 jaar later staat Mats weer bij Sarah voor de deur, ze moeten terug, terug naar de hut en wel direct!

De proloog is enorm spannend. Ik verwachte dus een ijskoude thriller in handen te hebben, maar dat bleek onjuist. Een boeiende roman is de juiste omschrijving. Helaas had ik al snel door wat de clou van het verhaal was, maar op het einde is het toch nog verrassend. Lekker boek om de smaak van de twee andere weg te spoelen!

89. Eindelijk uit, schrijfster jonger dan 30
De repetitie, Eleanor Carron

Het leek zo interessant. Een verhouding op een meiden school tussen een leraar en een leerling, de schorsing, en vervolgens een toneelschool die dit gegeven kiest om er een voorstelling over te houden.

Helaas, geen touw aan vast te knopen. In mijn recensie alles al gezegd. Ik ga het verdringen, nooit meer aan denken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post