Er was eens… Wat ik las Challenge 2016, week 22

Challenge 2016, week 22

Helaas geen vuurwerk en confetti, maar wel mijn Challenge gehaald. Met 85 boeken heb ik mezelf onderschat, of ben juist extra gemotiveerd geweest om weer lekker te lezen.

De confetti regel ik dan maar zelf!

Deze week weer hele diverse boeken gelezen

81. Titel uit 1 woord
Tijdbuigers Lineke Breugel

Deze schrijfster kende ik niet, maar had ik op Hebban een keer gezien met haar serie “Broederschap van de jacht”.  Die wilde ik eigenlijk kopen, maar zag toen deze en heb deze eerst gekocht.

Jenna woont in een klein huisje in Zweden om daar te werken aan haar vierde boek. Het derde is af en het manuscript zal worden opgehaald door haar uitgever. Maar niets gaat zoals zou moeten. Spullen staan op andere plekken, een schrift verschijnt en verdwijnt, inclusief geschreven teksten, en Jenna wordt af en toe ergens wakker en is dan  hele stukken tijd kwijt. Wordt ze langzaam gek, of is er iets anders aan de hand? En vooral, wie kan ze vertrouwen?
Erg spannend en zeer mysterieus.

82. Boek met getal in de titel
Achthonderd druiven Laura Dave

Om maar weer eens iets totaal anders te lezen.

Als Georgia haar trouwjurk staat te passen, zie ze haar verloofde lopen met een andere vrouw en kind, In haar boosheid vlucht ze naar de enige plek die ze kan bedenken, de wijngaard van haar ouders. Maar in plaats van daar rust te vinden, valt ze midden in familie perikelen.

Voordat alles tot een goed einde is gekomen, zijn er heel wat druiven geplukt en hebben we als lezer een hoop geleerd over biologische wijnbouw.

83. Onbekende schrijver
De zevende dag Yu Hua

Het “lees en wat anders in april”-staartje. Dit boek was aangeraden aan een andere Hebban lezeres, en kwam zo onder mijn aandacht. Dus lees een wat anders Marieke!

Als Yang Fei sterft tijdens een explosie, komt hij terecht in een schemerwereld tussen dood en graf. Hij praat met andere overledenen en verteld over zijn leven en hoort hij de verhalen van de anderen. Bijzonder is dat alle verhalen overlappingen hebben met zijn leven. En zo is elke dag een verhaal op zich en toch verbonden.

Een mooi verweven verhaal met een vleugje humor en zelfspot, maar ook kritiek op de maatschappij.

84. Selfpubber boek
Rode handen, Danielle Pasma

 “Een klus voor boekenbloggers” leverde me dit boek op. Het leek op fantasy, maar dat was het toch niet. Dat bleek toen ik op zoek ging naar meer informatie over de schrijfster en dat vond op oa FB. Het verhaal is deels fictie, maar ge├»nspireerd op ware gebeurtenissen.

In Rode Handen volgen we Amber, die na meditatie herinneringen van een man uit een vorig leven door krijgt. En het blijft niet bij herinneringen, hij Tas, neemt langzaamaan Amber haar lichaam over.

De verhaallijnen tussen heden, en het leven van Tas in de middeleeuwen zijn knap verweven en resulteren in een bijzonder en  spannend boek.

85. Onbekende schrijfster
Een andere waarheid, Lucie Whitehouse

Nadat ik 2 e-boeken uitgezocht had op internet, moest er nog 1 bij om het geschenk van de spannende weken te kunnen ontvangen. En dit is het derde boek geworden.

Een redelijk voorspelbaar verhaal over Hannah, ze is getrouwd met Mark en helemaal gelukkig, tot ze hem betrapt op een leugen. Bij naspeuring komen er meer vreemde zaken naar boven en blijkt Mark over nog een aantal dingen te hebben gelogen en blijft liegen. Uiteindelijk komt het tot een climax waarbij enkele personen het niet overleven, wat wel te verwachten was. Ach leuk voor een zondag in de zon.

En met een andere waarheid is mijn Challenge vol.

Met nog een stuk 2016 over hoog ik het maar op en ga vrolijk verder met lezen, want dat is toch wat ik het liefste doe.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post