Er was eens… Wat ik las Challenge 2016, week 21 start van eigen boekenspot

Challenge 2016, week 21 start van eigen boekenspot

Hebban weet me wel bezig te houden! Leesclubs en nieuwe boeken, Dashbord, leesupdates en nu ook nog “Je eigen boekenblog”.
Had ik vijf maanden geleden nog niet eens kunnen denken ooit een blog te gaan schrijven, laat staan dat ik nu en eigen boekenblog zou hebben.

Het lezen is er alleen maar leuker op geworden, ik ben heel anders gaan lezen, veel meer bezig met de inhoud dan enkel het verhaal.
Wat ook erg leuk is, zijn de contacten die ik heb opgedaan op Hebban. Via leesclubs, of gewoon via commentaren op blogs en recensies. En door het lezen van berichten van anderen kom ik in aanraking met hele andere boeken, die ik zelf niet zo snel zo hebben uitgekozen.
Mijn leeswereld wordt ineens een stuk groter!

Wat heb ik deze weken gelezen:

78. Boek met kleur in titel/ Hebban recensie 1 of 2 sterren
Rode Letters, Anne Bishop

Dit boek had ik al eens voorbij zien komen in een recensie op youtube en dat sprak me aan. Gebrek aan tijd en een enorme NTLlijst weerhield me om er het te gaan lezen. Vervolgens kondigde Hebban een leesclub aan. Dus daarbij aangesloten met een eigen exemplaar en gaan lezen.
De leesclub is net begonnen, maar ik ben erg benieuwd naar de leeservaringen. De Hebban recensent gaaf 2 sterren, maar de lezers tot nu toe geven 4-5 sterren!

Een verhaal over de aarde met verschillende bewoners, normale mensen, en dieren die een menselijke gedaante aankunnen nemen (de Anderen). Beide groepen leven naast elkaar, maar op redelijk gespannen voet. De mensen zijn ‘prooi’ voor de Anderen, maar doordat de Anderen leven in eigen gebieden (Stadsparken) naast de gewone mensen is er een fragiel evenwicht. Meg Corbyn is mens, maar ook bloedprofeet, ze heeft visioenen bij het beschadigden van haar huid. Ze is op de vlucht en komt terecht in een Stadspak, waar ze als ‘contactmens’ de brug wordt tussen de bezorgers van post en pakketten en de Anderen. Ze is enorm naïef, maar erg lief en wordt al snel opgenomen in de wereld van de Anderen. Maar er zijn mensen naar haar op zoek, want ze is veel waard.

Een boek wat lekker door kabbelt met af en toe wat spanning. Leuk is de worsteling van de wolfgard in de omgang met de nieuwe mens in het stadpark. Een bijzonder fantasy verhaal met leuke verrassende elementen, interessante levensvormen en gelukkig ook een tweede deel!

79.Waargebeurd verhaal (1)
De paardenjongen, Russel Isaacsson

Op een ochtend vertelde mijn man dat hij zo’n prachtige docu had gezien over een vader die met zijn autistische zoon ging paardrijden in Mongolië. Toen ik vervolgens het boek “de Paardenjongen” zag liggen op een rommelmarkt, was die snel gekocht. Toch duurde het nog een hele tijd tot ik het ging lezen.

Eenmaal begonnen was het niet te stoppen. Wat een liefde in het verhaal, twee ouders die worstelen met hoe om te gaan met hun autistische zoon. Rowan blijkt problemen te hebben met contact met mensen, maar kan ontzettend goed met dieren. Het paard Betsy blijkt een doorbraak te zijn, samen rijden vader en zoon en Rowan begint te veranderen. De vader heeft contacten met Afrikaanse stammen en hun sjamanen, en komt zo op het idee om naar Mongolië te reizen, op zoek naar een heilig meer, en naar het Rendierenvolk, waar een sjamaan leeft die hun zou kunnen helpen. Het is een reis, een avontuur, vol met hobbels en bobbels, maar met prachtige natuur, bijzondere mensen, veel paarden, rituelen, Mongoolse “lekkernijen”, de Gers, nieuwe vriendschappen en uiteindelijk Ghoste de sjamaan en Rowan die zich ontwikkelt. Prachtig geschreven. Bijzonder zijn ook de pagina’s met foto’s, gemaakt tijdens de reis. Nu op zoek naar de docu.

80. Waargebeurd verhaal (2)
Wild, Cheryl Strayed

Cheryl is 22 als haar moeder op 46 jarige leeftijd overlijdt. Ze kan dit slecht verwerken. Als ze 26 is besluit ze een wandeltocht te maken. Een deel van de Pacific Crest Trail, 1700 kilometer door bossen, woestijn en over bergen, door California en Oregon. Het is een tocht, waarop ze zich zo goed als voor haar mogelijk was, heeft voorbereid, maar met te kleine schoenen, een te zware rugzak (“monster”) is het zwaar, heel zwaar.
Na bijna 1700 km, 3 maanden lopen, komt ze voor het einde met zichzelf in het reine. De rouw om haar moeder eindelijk verwerkt, en sterker dan ooit.  Prachtig reisverhaal, mooi omschrijvingen van de omgeving waar ze loopt, de mensen die ze ontmoet en vooral haar verhaal.

Dit boek stond al langer op mijn NTL lijstje en was niet meer te negeren.

# Belgravia, feuilleton deel 6 en 7

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post