Er was eens… Wat ik las Challenge 2016, week 13 en 14

Challenge 2016, week 13 en 14

We zijn de griep weer voorbij. Dat heeft langer geduurd dat ik had verwacht. Maar enig voordeel was wel dat ik ongegeneerd kon zitten lezen. En met 2 buzzboeken + nog een NTL lijst van hier tot Tokio kwam dat goed van pas. 

49. Buzz ebook, boek van 2016 (3)
Het Joshua Profiel, van Sebastian Fitzek
Op goede vrijdag gingen er emails uit naar lezers die mee mochten doen met het buzzen over het nieuwe boek van Fitzek. Ik lag ziek thuis, maar email kwam er niet. Pech dus, maar op zaterdag kwam ineens alle achterstallige email binnen, inclusief het ebook van Fitzek. Overgezet op de ereader en gestart met lezen. Wauw, dat knalde er even in, wat een verhaal, zeker het eerste deel, waarin zoveel gebeurd wat zo bizar is. In twee dagen het boek uitgelezen en heb nog wel wat om over na te denken.  

50. Biografie (2)
De Amerikaanse Prinses, Annejet van Zijl
Veel over gelezen en dus ook zelf gaan lezen, Wat de keus ook makkelijker maakte zijn de reclamezuilen langs de rondweg en aan het begin van de wijk met een enorm portret van de jonge Allene.Annejet van Zijl weet als geen ander gewone feitjes zo te beschrijven dat er een boeiend verhaal ontstaat. Allene Tew is voor mij gaan leven tijdens het lezen. 

51. Buzzboek/Leesclub Boek van 2016 (4)
Albert moet naar huis, Homer Hickam
Mogen lezen van Hebban en de uitgeverij, in ruil voor meedoen met een leesclub en buzzen op Twitter en FB.Een vermakelijk boek, waarin Homer en Elsie elkaar pas echt leren kennen, waar de alligator de rode lijn is, waar een haan een rol speelt die niemand snapt, een bankoverval, honkbal, bekende schrijvers, film, het is een bizarre verzameling. 

52. Luisterboek (2)
Als het zaterdag wordt van Nicci French
Geen goede keus voor een luisterboek. Ik had het liever zelf willen lezen, want het ging me niet snel genoeg. En als er iemand de kamer binnenkwam, moest het weer op pauze. Het laatste stuk via de telefoon en oortjes in, geluisterd tijdens het tuinieren. Dat was dan wel weer heel handig. Weer een boek met Frieda Klein,  weer anders dan de voorgaande en past toch weer goed in het rijtje. Ik kijk uit naar “Zondag”. 

53. Boek aangeraden door de bibliotheek
Julie en Julia Julia Powell
Het lag op een tafel in de bieb als ‘aanrader’, mooi dat is handig voor deze uitdaging in de challenge.Op de achterzijde van het boek staat: “De culinaire versie van eten, bidden, beminnen”, dat had me moeten waarschuwen, want door dat boek heb ik me heen moeten worstelen.
Ik kan dan ook niet zeggen dat ik gelijk enthousiast was toen ik begon te lezen, terwijl ik dit boek had gekozen, juist omdat het me zo’n leuk verhaal leek. Dus boek op de helft weggelegd en toen het verlengd moest worden toch maar verlengd en verder gelezen.En het tweede deel was een stuk beter, het ging eindelijk over het koken en het bloggen. En zo uiteindelijk toch met plezier uitgelezenDe uitvoering van het boek was de “filmversie” met op de voorkant de hoofdrolspelers, Meryl Streep en Amy Adams. Dat had me ook getrokken bij de keuze van het boek. Toch maar eens de film gaan kijken, ben zeer benieuwd wat ze er van gemaakt hebben. 

54. Een boek met een Hebban recensie van 1-2 sterren
Volg mij, van Angela Clarke
Een vrij nieuw boek, wat een niet al te beste recensie had gekregen van de Hebban recensent (2 sterren). Oke, waarom? Ik ga zelf lezen (het is tenslotte april, lees een wat anders). 
Na een bladzijde of 50 was ik serieus van plan om het boek aan de kant te leggen. Wat een hoop onzin, onwaarschijnlijkheden en herhalingen.  Maar ik heb het een boek toch doorgezet, en was uiteindelijk toch nog heel verrast door het verloop van het boek, met op het einde ook nog een redelijk spannende ontknoping. Ik heb het boek 3 sterren gegeven. 

55. Ander continent (2)
De Kat, Takashi Hiraide
Tja, er gebeurde zo weinig dat ik achteraf dacht: wat heb ik nu eigenlijk gelezen. 

56. Boek met titel van 1 woord (5)
Zwaartekracht van Eva Monté
Stond in de boekenkast van Mofibo. Het vorige boek van deze auteur heb ik ook met plezier gelezen en deze is me nu ook goed bevallen. Eindelijk eens een hoofdpersoon, die niet blond is met maatje 36, en ’s morgens “even” 15 km gaat hardlopen en vervolgens alles ook nog oplost.Leuk verrassend boek! 

En zo zijn we alweer in april aangeland. Het lezen gaat door. Ik heb een paar boeken waar ik steeds een paar hoofdstukken in lees, beter gezegd, waar ik me doorheen aan het worstelen ben. Het verhaal pakt niet, de schrijfwijze is ook niet altijd een success. Gelukkig heb ik tussendoor ook boeken die ik wel met plezier lees, die zijn dan ook binnen een paar dagen uit.

Deze maand in ieder geval “lees eens wat anders”, leuk initiatief, ik doen mee!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post