Er was eens… Wat ik las Challenge 2016, week 11 en 12

Challenge 2016, week 11 en 12

Ziek, griepig. Dat is heel lang geleden, maar dochterlief kwam ermee thuis en nu zit moeders ermee. Niet ziek genoeg om niet te gaan werken, maar daarna zo moe dat er nergens meer energie voor is. Zelfs het lezen schiet erbij in. 

43. Een magisch boek
De verborgen Universiteit deel 1: De erfenis van Richard Grenville
Gekozen omdat er een leesclub van was en ik het boek zelf nog ergens had en zo mee kon doen met de leesclub. Een leuke YA, maar het komt een beetje traag op gang. In de eerste helft van boek gebeurt niet zoveel, wordt voornamelijk veel uitgelegd, en net als je je afvraagt of doorlezen nog de moeite is maakt het verhaal zo’n duik in de magische wereld dat wegleggen geen optie meer is. Leuk boek er zijn nog twee delen in deze trilogie. 

44. Boek vol romantiek (2)
Finding it, Cora Cormick
Leuk verhaaltje, maar waarom komt het met zo bekend voor? Niet alles, maar het einde wel. Heb ik het eerder gelezen? (het boek is van 2016 dus dat kan niet), of zou ik het in een film hebben gezien? ik ben er nog niet uit.Volgens Hebban lezeressen lijkt het op een film “Chasing Liberty” en ik denk inderdaad dat ik die heb gezien. 

45. Bonusboek
De Leugenaar, Lisa Gardner
Goede schrijfster, in een stijl waar ik wel van hou, met veel vragen aan het begin, die langzaam duidelijker worden, maar met plotwendingen die verrassend zijn. Dit boek komt wat traag op gang, maar is toch zo intrigerend dat je wel verder moet lezen tot het zo spannend is dat het wel uit moet om dan uit te kunnen rusten en na te kunnen denken wat er nu allemaal is gebeurd. 

46.Boek uit 2016 (2)
De Violiste, Patricia Snel
Nieuw boek, kreeg online al snel veel 5 sterren recensies en stond op de plank bij Mofibo. Gelezen om een eigen oordeel te vormen. Leuk verhaal, maar niet overal even logisch. 3 sterren.  

47. Minibieb
Kind van het oerwoud, Marina Chapman
Een bookazine uit een minibieb. Intrigerend eerste deel als het meisje wordt ontvoerd, wordt gedumpd in het oerwoud en zich aansluit bij een familie apen en weet te overleven. Het tweede deel van het boek verhaal over haar leven na het oerwoud, als weesje verkocht aan een bordeel waaruit ze ontsnapt en als straatkind leeft, bij een maffia familie terechtkomt en uiteindelijk wordt opgenomen in een gezin in Bogota. Dat was ook bijzonder, maar minder interessant als het oerwoud verhaal. 

48. Luisterboek
De inwijding, Tess Franke
Een luisterboek voor de afwisseling, tijdens het werk waarbij handvaardigheid nodig is, maar luisteren prima kan.Weer eens wat nieuws: Femke Wolzak een advocate van een kantoor met cliënten uit de onderwereld. Als er een vrouw van een van de cliënten in haar portiek wordt gedumpt, begint een kat en muis spel. Leuk verhaal, met een einde wat in een tweede deel een vervolg krijgt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post