Er was eens… Wat ik las Blog 5 -2016, Challenge week 5 en 6

Blog 5 -2016, Challenge week 5 en 6

Met een (tijdelijk) abonnementje op Mofibo, krijg ik de kans om nieuwe en recente boeken te lezen, waarvoor ik op Hebban lekker werd gemaakt.Boeken die niet op de planning stonden, maar die wel erg leuk zijn om te lezen. Gelukkig heb ik een categorie “bonusboeken” bedacht, reuzehandig.  

17. Bonusboek
Het huis met de blauwe luiken, van Michelle Visser
Een zomersboek over Loes die na een scheiding in Frankrijk een huis laat opknappen om er een bed en breakfast van te maken.Lekker makkelijk te lezen, en met een zonnig feel good einde. 

18. Joker 3: Jaarhoroscoop
Een Schitterend Ongeluk, van Inge Ipenburg
Met deze joker was ik in eerste instantie helemaal niet blij. De boeken die werden geopperd waren niet naar mijn smaak. Maar ik bekeek het wat ruimer en kwam tot de ontdekking dat het voor mij eigenlijk moest gaan over stoute erotiek, of vriendschap, toen was keus snel gemaakt.In een schitterend ongeluk draait alles om vriendschap. Een verbond gesloten op de middelbare school met een afspraak om nooit geheimen voor elkaar te hebben, komt op losse schroeven te staan als twee van de vijf een ongeluk krijgen, waarna er ineens geheimen opduiken met een uiteindelijk fatale afloop. 

19. Een boek dat dit jaar is uitgebracht (2016)
Bitterzoet (Wine-up) van Mieke Kosters , Yvanka van der Zwaan
Lekker hilarisch en herkenbaar! Heb er heerlijk om gelachen. 

20. Boek dat iedereen al gelezen heeft (2)
Het meisje op de weg, van Michael Berg
Zoveel over voorbij zien komen, dus die moest ik wel gaan lezen. Op Mofibo gevonden, en in twee dagen uitgelezen. Geweldig boek, goede opbouw, goed verhaal, leuk einde. 

21. Een boek met een getal in de titel (2)
Passagier 23, van Sebastian Fitzek
Een boek wat ik al lang wilde lezen, en nu op Mofibo gevonden. Spannend, elk hoofdstuk eindigt met een cliffhanger, maar het volgende hoofdstuk gaat weer over een ander persoon, en zo leest het snel door. En dan denk je dat het klaar en duidelijk is en dan gebeurt er weer wat en weer en weer. Tot en met na het eindwoord, dan is het pas echt afgerond! Knap geschreven, heb ervan genoten. 

22. Boek met meer dan 500 bladzijden.
In Volle vaart, van Victoria Clayton
Het zag er zo leuk uit dit boek, mooie cover, leuke korte inleiding, maar het viel nogal tegen. Allereerst teveel pagina’s en een compleet ongeloofwaardig verhaal. Er gebeurt zoveel in dat het worstelen is om tot het einde te komen. Toen ik aan tafel probeerde uit te leggen wat er allemaal was bijgehaald om de 500 pagina’s vol te krijgen, lag de rest van de familie onder de tafel van het lachen. 

Conclusie
Met zes boeken in twee weken was het weer heerlijk lezen. En ondertussen ben ik alweer bezig in andere boeken. Een boek met losse verhalen, elke dag een of twee van lezen, een YA deel 1 van een trilogie, een literatuur boek welke me moeite kost om in een keer door te lezen, en een boek die ik alleen lees voor het slapen gaan. 
Het is een aparte manier van lezen, maar een boek moet me echt boeien wil ik die in een keer uitlezen. Maar het lezen meerdere boeken tegelijk, laat me leven in diverse werelden verdeeld over de dag, eigenlijk best heel lekker.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post