Er was eens… Wat ik las Blog 4 – 2016, week 3 en 4

Blog 4 – 2016, week 3 en 4

Weer tijd om te lezen! Heerlijk.In december had ik een hoop boeken gevonden om te lezen voor de Challenge, maar ik kom ook steeds boeken tegen die ik begin te lezen, die niet speciaal voor de Challenge zijn. Het is daarna de kunst om de boeken er toch in te passen. Tot nu toe lukt dat. Maar ik ben van plan om meer te lezen dan 50, dus mag ik mezelf ook bonusboeken toebedelen. Deze boeken heb ik de afgelopen twee weken gelezen.

12. Een biografie
Anna, van Annejet van Zijl.

Het lezen van een biografie trok me niet, en bij het zoeken waren het veel boeken over mannen, waar ik helemaal geen zin in had. Maar ineens was daar een boek over het leven van Annie MG Schmidt, en dat was een schot in de roos. Een heerlijke schrijfstijl, vol met feitjes, citaten, versjes en foto’s (hoewel die helemaal achterin het boek stonden en dat in een ebook niet handig was). Een prachtig verhaal over het leven van Annie, ik heb het met heel veel plezier gelezen. 

13. Een boek met een titel uit een woord
Contrapunt van Anna Enquist
Een moeilijk boek, gekozen uit een serie literaire juweeltjes. De moeder in dit verhaal studeert op de piano de Goldbergvariaties en kijkt terug op haar leven met haar kinderen. het worstelen met het studeren staat synoniem voor haar worsteling met de dood van haar dochter. De stukken die worden verteld over haar leven waren goed te lezen, maar de stukken met muzikale termen waren moeilijk. 

14. Joker: IJskoud
Waar is Bernadette? van Maria Semple
Wat een heerlijk boek. Voor de challenge telt deze gewoon als 1 boek, maar geen idee in welke categorie ik deze kan plaatsen. Misschien de joker “IJskoud”, want het gaat in het boek ook over een reis naar Antarctica.Maar ik het dus genoten van dit boek. Een hele aparte indeling, want het start met emails, briefjes, gebeurtenissen, stukjes van de hoofdpersonen die elkaar afwisselen. Een verhaal wat leest als een trein. Het is grappig en verrassend.

15. Een boek dat iedereen al heeft gelezen
Speel met vuur van Tess Gerritsen
Of dit helemaal de juiste categorie is? Ach, hij staat in de gelezen top 100 op nr 6, dus ik vind het wel passend.Het heeft me verrast,  het boek zat anders in elkaar dan ik had verwacht. Mooi en aangrijpend is het verhaal over Lorenzo, en verrassend het verhaal van Julia. Niet Tess haar beste boek volgens mij, maar ik heb het met plezier gelezen. 

16. Joker: Spirualiteit
De Bron, van Catherine Chanter
Het gaat niet speciaal over spirualiteit, maar de hoofdpersoon komt er mee in aanraking en raakt erdoor beinvloed.Het verhaal speelt zich af op een plek waar het nog regent, terwijl de rest van Europa gebukt gaat onder extreme droogte. Met veel bagage uit het verleden, jaloezie, en invloed van de zusters van de Roos, is het een boek met veel lagen, maar wel wat langdradig.

En zo sluit ik januari af met een totaal van 16 boeken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post