Er was eens… Wat ik las Blog 3: Challenge week 2 – 2016

Blog 3: Challenge week 2 – 2016

Deze week was ik druk. Toch gelukkig tijd vrij kunnen maken om te lezen. Vooral voor het slapen gaan lukt het me goed, alleen gaat dat altijd ten koste van mijn nachtrust, omdat ik dan te lang door blijf lezen.

7. Een historisch boek
“Springtij” van Femke Roobol
Historische boeken trekken me meestal niet zo, maar deze gaat over 2 redelijk recente perioden in Nederland: 1931-32 Het bouwen van de Afsluitdijk (hoewel dat maar een klein deel van het verhaal is), en over de watersnoodramp van 1953. De twee verhaallijnen speelt zich af tijdens die periodes, met alle normen en waarden van die tijd. Afwisselend worden de verhalen van Kitty en Sarah verteld. Mooi boek.

8. Een boek uit mijn geboortejaar 1968
“De pop in de schoorsteen” van Agatha Christie

De categorie waar ik niet naar uitkeek, oude meuk dacht ik. Tot iemand Agatha Christie opperde! En laat mijn kast nu vol staan met haar pockets. 1968, Tommy en Tuppence, nou niet mijn meest favoriete hoofdpersonen van Agatha Christie, maar het was wel weer heel leuk om dit boek te herlezen.
Het begint met een tante, het erven van een schilderijtje en vervolgens gaat Tuppence op onderzoek uit naar het huis van het schilderij, waarbij ze al snel in de problemen komt. Uiteindelijk komt alles op z’n pootjes terecht.

9. Een boek met een getal in de titel
“Zestig dagen” van Gillian King 
Een chicklit, altijd leuk tussendoor. Maar het begin van het boek verwarde me, de vriend van de hoofdrolspeelster gaat dood als ze 20 weken zwanger is. Niet echt gezellig, maar al snel verspringt de tijd met 4 vier jaar en komt er liefde, verdriet, gedoe en een happy einde. Onlogische titel, de zestig dagen komen even ter sprake vlak voor het einde van het boek, dekt totaal de lading van het boek niet.

10. Non-fictie
“400 brieven van mijn moeder” van Joseph Oubelkas
Het is me niet helemaal duidelijk wat het verschil is tussen non-fictie en een waargebeurd verhaal, maar aangezien ik niet hou over boeken over hoe het lichaam werkt oid, kies ik dit boek voor de non-fictie challenge.
Een boek wat ik eigenlijk per ongeluk onder ogen kreeg op een FB pagina, en gelijk door de samenvatting was geïntrigeerd. Onschuldig in een gevangenis in Marokko, en dat 4 en half jaar. Het verhaal is bijzonder en goed geschreven. Ik ben erg onder de indruk van deze man, hoe hij zich staande heeft weten te houden in de hel van de Marokkaanse gevangenis en daar uiteindelijk sterker uit is gekomen.

11. Een humoristisch boek
“De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een IKEA-kast” Romain Puertola
Alweer een boek met een enorm lange titel. Volgens de achterkanttekst: hilarisch, dus een boek waarom ik “hardop zou moeten lachen”. Helaas, alleen de Ikea benaming voor een spijkerbed “Passoputprykt”, was grappig. Verder veel herhalingen en veel flauwe grappen. Halverwege het boek werd het verhaal nog interessant genoeg om het uit te lezen, maar het maakt de verwachtingen niet waar. Jammer.

Conclusie, 5 boeken, 5 categorieën
Ondanks wat minder tijd om te lezen deze week, toch weer een mooie score. En over het algemeen mooie boeken die ik heb mogen lezen, vooral Springtij en 400 brieven.
Op naar week 3!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post