Er was eens… Wat ik las 2021 De boeken van week 31 en 32

2021 De boeken van week 31 en 32

Half augustus, aan het weer is het niet te merken want het regent veel en de zomer is nog ver te zoeken. Ik ben daarom maar weer op de bank gekropen met een boek (lees: meerdere boeken).

Week 31 was zo slecht nog niet. Ik ging een dag naar mijn ouders en dat was wel heel fijn. Ook had ik nog een onderzoek met o.a. een fietsproef en ging met certificaat van ‘niks aan de hand’ weer naar huis. Het blijft een mysterie waar de klachten vandaan komen, maar met de nieuwe medicatie lijkt er verbetering te zijn.
Ik heb heel wat kilometers gewandeld en zo schiet het lekker op met de luisterboeken, tenminste als ik alleen loop. Gaat er iemand met me mee, dan is luisteren geen optie.

In week 32 dachten we er serieus over om de openhaard aan te steken (-_-) zo herfstig was het af en toe. Als familie werden we weer compleet voor een paar dagen, nadat onze dochter een week naar Kos was geweest. Ik had goede en slechte dagen en wandelde heel wat luisterboekuurtjes weg. Bij een rondje langs de kringloop vond ik nog een boek dat ik zocht en een die ik niet zocht, maar wel graag wilde hebben (en lezen).

433b841857af310c3d6951ba1474a78e.jpg

Nieuwe aanwinsten:

Vergif – Jennifer Donnely (ebook)
Centaur – Chris Polanen (ebook)
De laatste halte – Casey McQuiston (ebook)
Mr Toppit – Charles Elton
De rijstmoeder – Rani Manicka

433b841857af310c3d6951ba1474a78e.jpg

Wat las en luisterde ik uit deze weken?

Week 31

158. Liever verliefd – Sophie Kinsella

Een stand-alone van de schrijfster van de Shopaholic serie. Die serie is leuk, maar erg over de top en vermoeiend om te lezen. Haar laatste stand-alones zijn wat serieuzer van karakter, maar toch met genoeg hektiek en humor. Ik had dus best veel zin in dit boek en reserveerde het bij de bieb. Eenmaal aan het lezen was het smullen. Het boek stond ook op de lijst voor Hebben recensies, dus heb ik die gelijk opgepakt. Ik vond het een heerlijk boek, met leuke personages waarbij vooral de bij-personages lekker extreem waren en het verhaal compleet maakten. Verder genoeg misverstanden en genante momenten. Ik heb ervan genoten.

Challenge 2021: Boek van een veteraan

159. Tijd om onieuw te beginnen – Carmen Korn

Deel twee van ‘Dochters van een nieuwe tijd”. Het eerste deel las ik voor een 50 woorden recensie van Libelle. Het is een doorlopend verhaal over vier vrouwen en hun familie en kennissen gedurende een eeuw geschiedenis. Hoewel ik niet ondersteboven was van het eerste deel was ik toch wel nieuwsgierig hoe het verder ging. Dit boek beschrijft de naoorlogse jaren tot en met de jaren ’60. De personages uit deel een zijn weer allemaal aanwezig en er komen nieuwe bij en gaan er mensen dood. Het gaat snel en er gebeurt veel, waardoor het oppervlakkig blijft. De wisseling tussen de personages gaat ook snel en het is daardoor vermoeiend om te lezen en verslavend als een soap. 

Challenge 2021: Lees een boek uit het verleden

 • 548 pgn
 • Roman
 • Ebook
 • Ebieb
 • 3 sterren

160. Bij kennis – Iris Visser

Een keer per maand plaats ik een recensie op de site van Nanda Roep: Feelgoodboeken. Eigenlijk had ik Liever verliefd ervoor bedacht, maar dat boek werd een Hebban recensie en dus moest ik nog snel wat anders kiezen. Aangezien ik meer koop dan ik weglees, was er voldoende keus. Ik besloot Bij kennis te gaan lezen en dat beviel goed. Een leuk vrolijk verhaal over het verlies van een jeugdliefde, die een tweede kans krijgt na vijftien jaar. Met diverse misverstanden waardoor de hereniging alsnog spaak lijkt te lopen, maar waar op het einde toch alles goed komt. Visser heeft een hele prettige schrijfstijl. Het leest vlot en zit vol humor. Goede dialogen en een goed opgebouwd verhaal met flashbacks naar vroeger. Een geslaagde feelgoodroman!

Challenge 2021: Lees een zoet boek

 • 288 pgn
 • Feelgoodroman
 • Ebook
 • Van eigen reader
 • 4 sterren

161. Zuiderlichten – Nina George

Een keer eerder las ik een boek van Nina GeorgeZomerwind voor een Hebban recensie. Ik moest erg wennen aan haar schrijfstijl. Een tweede poging om een van haar boeken te lezen (De boekenapotheek aan de Seine) strandde al snel. Ik kwam er niet in. Nu ging ik toch voor een derde poging voor een buddyread op Fabulous Feelgood.

De korte samenvatting was goed: Een boek over liefde en boeken. Maar ook nu weer was het af en toe doorzetten om door te lezen. Opnieuw een vreemd boek om te lezen, het wordt verteld vanuit “Liefde” als personage. Het is met regelmaat nogal filosofisch. De delen die echt een verhaal vormden lazen vlot en waren leuk, de rest was traag en niet mijn ding. Het is gelukt, het is uitgelezen. Ik ben toch weer nieuwsgierig geworden naar die Boekenapotheek, aangezien dit boek daar een grote rol in speelt. En met zoveel lezers die het gelezen hebben moet het toch wel goed zijn? Wordt vervolgd.

Challenge 2021: Lees een hemels boek

 • 320 pgn
 • Roman
 • Ebook
 • Recensieboek
 • 2,5 sterren

162. Nooit gedacht – Latoya Morris

Wie kent niet het verhaal van Peter Pan en Nooitgedacht land? En wie wil weten hoe het vele jaren later met hem gaat?
Ik weet het, want ik mocht dit boek proeflezen. Het boek staat op de planning voor 16 november 2021.

Challenge 2021: Lees een ver weg boek

 • 300 pgn
 • YA fantasy
 • PDF
 • Hamley proefleesexemplaar
df82e4fcf211367f7f46835a7781fd25.jpg

Week 32

163. De tijden veranderen – Carmen Korn

Het derde deel van ‘Dochters van een nieuwe tijd’. De vier vriendinnen uit deel een en twee zijn nu in de zeventig en er is een nieuwe generatie in kinderen en kleinkinderen. Dit deel gaat over de jaren ’70, ’80 en ’90 van de vorige eeuw en eindigt bij de milleniumwisseling. Zo heeft Korn een eeuw aan geschiedenis verwerkt in verhalen over gewone mensen in Duitsland en hun wel en wee. Er wordt wel veel bijgesleept, waardoor het op een soap lijkt, maar dat maakt het lezen ervan ook verslavend. Dit laatste deel beviel me het beste, ook omdat het qua tijd past bij wat ik zelf heb meegemaakt.

Challenge 2021: Lees een genummerd boek

 • 496 pgn
 • Roman
 • Ebook
 • Hebban recensie

164. The promise of summer – Bella Osborne

Een engels ebook via Netgalley. Ik doe nog steeds vrij lang over de engelse boeken, maar deze las wel vlot. Het gaat over Ruby en Kim. Ruby werkt bij Kim in de bloemenwinkel. Ze is eenzaam en verlangt naar een kind. Onderweg naar een spermadonor in Londen leert ze Curtus en Lewis kennen en die kennismaking zorgt voor een hoop misverstanden en verwikkelingen. Kim heeft ondertussen kennis aan een van haar klanten, maar ook haar ex Vince staat ineens op de stoep. Het valt voor haar niet mee om dan te kiezen. Er is ook nog een zeer enthousiaste hond en een trouwerij en alles komt op z’n pootjes terecht aan het einde. Heerlijke feelgood, met plezier gelezen.

Challenge 2021: Lees een onbekend boek

 • 300 pgn
 • Roman
 • Engels
 • Netgalley
 • PDF
 • 4 sterren

165. Mijn reis met Gobi – Dion Leonard

Bij het Kruidvat had ik een boekje gekocht over Kat Lara. maar toen ik daar in wilde beginnen bleek het een ‘vervolg’ te zijn op Mijn reis met Gobi. Dat boek had ik al lang als ebook op de reader staan ‘omdat ik het zo graag wilde lezen’. Ik besloot dat nu eerst op te pakken. Dion is een Australiër die in Schotland woont. Hij is extreme sporter, een duurloper die lange marathons loopt in extreme situatie over meerdere dagen. Tijdens een wedstrijd in China krijgt hij gezelschap van een klein zwerhondje. Die wijkt niet van zijn zijde en na de tocht besluit hij het hondje te houden en mee te nemen naar de UK. Dat is een ambitieus plan, want daar zijn erg strenge regels voor, qua bloedonderzoek (rabiës) en quarantaine (4 maanden). Hij laat het hondje ‘in goede handen’ achter en reist terug om alles in orde te maken voor de komst van Gobi, zoals het hondje is genoemd. Er wordt een crowdfund opgezet en veel mensen leven mee met dit verhaal. Helaas gaat het mis als Gobi vermist raakt. Dion reist weer naar China om te zoeken. Wonder boven wonder vinden ze hem terug. Dan laat Dion het hondje niet meer alleen en verblijft vier maanden in Beijing tot Gobi mee kan.
Wat een hartverwarmend verhaal over de liefde tussen mens en dier. Tussendoor leren we ook nog het een en andere over extreme sports en zien we hoe ook Dion veranderd.

Ik heb het met plezier en bewondering gelezen en vloog door het boek. Op Instagram heb ik zitten genieten van alle foto’s. Ook de foto’s over de zoektocht in China zijn daar te vinden. De moeite waard om eens te kijken!

Challenge 2021: lees een sportief boek

 • 256 pgn
 • Non fictie
 • Ebook
 • Van eigen reader
 • 3 sterren

166. Onder de Spaanse zon – Anna Thomas

Een luisterboek via Bookchoice, over drie vrouwen die 25 jaar zijn getrouwd, maar waar de huwelijken flinke barsten vertonen. Op het feest van 25 jaar getrouwd zijn, pakken ze hun biezen en vertrekken naar Spanje. Het begint met een proloog in Spanje en dat gaat het een paar weken terug in de tijd en wordt verteld wat er allemaal speelt bij Ellen, Judith en Linda, om weer te eindigen in Spanje. Lekker tempo in het verhaal, veel verwikkelingen en zeer geschikt om naar te luisteren. Het werd voorgelezen door Willemijn de Vries.

Challenge 2021: Lees een boek uit het zuiden

 • 8.14 min luistertijd (maar snelheid op 1,5)
 • Roman
 • Luisterboek
 • Bookchoice
 • 3 sterren

167. De daktuinen van Teheran – Mahbod Seraji

Dit boek zag ik in de lijst met nieuw uit te komen boeken staan (al best lang geleden) en reserveerde een exemplaar bij de bieb. Ik moest er vrij lang op wachten, maar het stond nu voor me klaar. Het was even wennen in het begin, want er zijn twee tijdlijnen. Een in 1973 en een in 1974 waar iemand in een psychiatrische inrichting zit en niets meer weet. Het verhaal van 1973 gaat over twee jonge vrienden, Pasha en Ahmed in Iran, die meisjes ontdekken. Maar wat als die meisjes al aan een ander zijn beloofd? Tussendoor speelt het regime van de Sjah een grote rol, die een beklemmende sfeer meebrengt omdat de geheime dienst ongewenste individuen zomaar oppakt en gevangen zet. Het is enerzijds een liefdesverhaal, maar wel met een poiltiek randje

Challenge 2021: Lees een boek uit het Oosten

 • 380 pgn
 • Roman
 • Boek
 • Bibliotheek
 • 3 sterren

168. Ik vergeet je niet – Gillian King

King verlootte een gesigneerd op haar verjaardag, de dag dat ook mijn verjaardag was! En het lot viel op mijn naam! Wat een mooie roman, waarbij Elise haar verhaal verteld in het verleden en haar zusje Maddy in het heden. Het gaat om Frenkie die ooit Elise haar vriend was. Nu valt Maddy als een blok voor deze man. Maar zolang het verleden blijft spoken, zal een relatie moeilijk blijven. Het is heel mooi uitgewerkt en langzaamaan wordt duidelijk wat er vroeger is gebeurd en hoe dat nu nog veel invloed heeft.

Challenge 2021: Lees een licht boek

 • 301 pgn
 • Roman
 • Boek
 • Eigen exemplaar
 • 4 sterren

169. Tijl en de tijdbom – Lara Reims

Na Levy en het witte wonderdoosje is er een tweede deel geschreven. Deze keer over Tijl die snel boos wordt en dan ontploft. Hij heeft thuis problemen en moet leren om te gaan met zijn boosheid. Een leerzaam en leuk boek voor de jeugd en het komt uit op 4 oktober.

 • 203 pgn
 • Jeugdboek
 • PDF
 • Proefeesexemplaar
caddb88a04709f71c544c95f3f4bbabd.jpg

Veel (uit)gelezen en geluisterd deze weken. Veel mooie boeken ook. Nu heb ik even wat minder leesafspraken en kan ik weer eens wat oppakken van wat er al langer ligt. Zo zijn er een paar verhalenbundels waar ik wel in begon maar die vervolgens onder op de stapel belandden. En ik ben eindelijk in Wees onzichtbaar begonnen, een dik boek enl heel mooi (tot nu toe). Pas kocht ik als ebook aanbieding De laatste halte van Casey Mcquiston. Haar eerste roman vond ik niet zo, maar deze is wel heel origineel.

Verder weining op de planning deze week. Het weer helpt opnieuw niet echt mee. Tussen de buien door wat wandelen en een bezoekje aan de bieb, daar zal ik het mee doen denk ik. (-_-).

Hebben jullie veel leesafspraken in de zomer?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post