Er was eens… Wat ik las 2021 De boeken van week 23 en 24

2021 De boeken van week 23 en 24

Het waren de afgelopen tijd voornamelijk weken waarin niets gebeurde en ik voornamelijk thuis zat te lezen. Maar week 23  was ineens een week die anders verliep. Met de terugloop van het covid gebeuren kan er weer wat meer en worden de weken ineens een stuk interessanter.

Zo begon mijn week 23 met een Zoommeeting met Graeme Simsion en Annet Buist, schrijvers van Camino en de nieuw uit te komen roman Roadtrip. Terwijl zij met een kacheltje aan in het beachhouse van een vriendin zaten, konden wij buiten in de zon luisteren naar hun verhaal over het samen schrijven, de Camino en hun boeken.

De zon bleef schijnen, dus we konden lekker wandelen. Hardlopen deed ik ’s morgens vroeg, om de rest van de dag uit te kunnen rusten. Er kwamen diverse leesafspraken ineens allemaal tegelijk en mijn planning liep een beetje uit de hand.

Week 24 was minder, het was bloedheet en ik voelde me beroerd met hartkloppingen. Lag grotendeels plat, een uitje was een berpoeving en dus zat ik uiteindelijk bij de huisarts. Gelukkig is het nu wat beter, zowel qua weer als gezondheid. Geen fijne week, maar nog wel kunnen lezen gelukkig.

433b841857af310c3d6951ba1474a78e.jpg

Nieuwe aanwinsten

Roadtrip – Graeme Simsion en Annet Buist
De Hennakunstenares – Alka Joshi (leesclub op insta)

Ebooks:
Nieuwe vrienden – Louise Candlish
Zonnig dagen in het Duincafé – Debbie Johnson
Het schuilhuis – Rachel van Charante
Een liefde in de lente – Katie Fforde
Zomerloof – Jackie van Laren
De overlevenden – Alex Schulman

433b841857af310c3d6951ba1474a78e.jpg

Wat las en luisterde ik uit deze twee weken?

122. Het mooiste verhaal – Susan Wiggs

Een boek over boeken, dan gaat mijn hart al gauw sneller van kloppen. In dit boek gaat een dochter terug naar huis om de boekenwinkel van haar moeder over te nemen en om voor haar opa te zorgen. Moeder is door een ongeluk omgekomen en laat een hoop schulden achter. Natalie doet wat ze kan, maar het lijkt niet te lukken. Tot er hier en daar waardevolle spullen in bergruimtes worden gevonden. Een verhaal over boeken, familie en nieuwe liefde. Lekker om te lezen. 3,5 sterren

Challenge 2021: Lees een moederboek

 • 317 pgn
 • Roman
 • Boek
 • Uit eigen kast

123. Het laatste vaderland – Matteo Righetto

Een boek dat ik kreeg via De club van echte lezers. Elke maand bieden ze twee boeken aan als recensieboek. Na vier keer mis te hebben gegrepen, mocht ik nu meelezen. De korte samenvatting sprak me wel aan. Avontuurlijk, natuur en historisch. Het boek zelf begon moeizaam en ik had moeite met de wijze van schrijven. Maar dat wende (of werd het beter?) en het tweede en derde deel van het boek wisten me meer te boeien. Een dik boek vol rauwe natuur, ik sloot het af met 3 sterren.

Challenge 2021: Lees een hoog boek (veel bergen)

 • 477 pgn
 • Roman
 • Boek
 • Club van echte lezers
 • Recensie

124. Wolvenhart – Ina de Man

Een jeugdroman, een tweede deel maar prima los te lezen. Een combinatie van een avonturenroman met twee jonge meisjes in de hoofdrol, gecombineerd met de geschiedenis van Mechelen. Erg leuk om te lezen. Dit was een proefleesexemplaar en het boek komt uit op 28 augustus.

Challenge 2021: Lees een jong boek (jonge personages)

 • 280 pgn
 • Jeugdroman
 • PDF 144 pgn
 • Proefleesexemplaar

125. De Nachtroos – Lucinda Riley

Een ebook van BC waar ik lang over deed, omdat ik het eerst alleen voor het slapen las en daarbij ook nog weleens wisselde van boek. Het is een prachtig verhaal over de Indiase Anahita die een beste vriendin vind in Indira, dochter van een maharadja. Samen gaan ze op kostschool in Engeland en gaan ze tijdens de oorlog wonen op Ashbury hall. Anahita vind daar de liefde van haar leven, maar het loopt allemaal anders dan verwacht als ze terugmoet naar India.

Het is echt Riley met twee verhaallijnen, die van Anahita in het verleden en van haar kleinzoon Ari en de Amerikaanse actrice Rebecca in het heden. Het zit weer zo goed in elkaar en de omgeving is zo mooi beschreven dat je als lezer aanwezig bent in het verhaal. De ontknoping is bizar, maar de epiloog is weer prachtig. Ik las het uit op 11/6, de dag dat het bericht van Riley’s overlijden bekend werd. Zo onwerkelijk en zo verdrietig.
4 sterren

Challenge 2021: Lees boek van een veteraan

 • 576 pgn
 • Roman
 • Ebook
 • Bookchoice
 • 4,5 sterren

126. Het laatste verhaal van Mina Lee – Nancy Jooyoun Kim

Een boek dat ik kreeg voor een 50 woorden recensie voor Libelle. Het komt pas 10 augustus uit. Soms heb je een boek waarvan je bij het begin al weet dat je wat bijzonders in handen hebt. Dit is een heel mooi verhaal over een moeizame maar wel liefdevolle moeder-dochter relatie. Moeder Mina Lee emigreert vanuit Korea naar LA na een dramatisch ongeluk. Ze moet helemaal opnieuw beginnen, en dat lukt haar in koreatown. Omdat het een klein stukje Korea in Amerika is, leert ze nooit goed Engels. Haar dochter wordt juist erg Amerikaans en dat botst. Dochter Margot gaat na de dood van Mina Lee op zoek naar het het leven van haar moeder en ontdekt veel meer dan ze ooit van haar heeft geweten. 4 sterren

Challenge 2021: Lees een moederboek

 • 400 pgn
 • Roman
 • Boek
 • Recensie exemplaar

127. Zonnige dagen in het Duincafé – Debbie Johnson

Deel vier in de Duincafé serie. Deze keer staat Willow centraal. Ze werkt in het Duincafé, maar heeft ook een schoonmaakbedrijfje en ze zorgt voor haar moeder met Alzheimer. Als ze Tom leert kennen, veranderd er een hoop, maar daar is ze nog niet aan toe. Ook krijgt ze weer contact met haar broers en zus. Het zet haar leventje op z’n kop.
Het is een boek waarin Willow als ik-personage haar verhaal verteldt en het is daardoor heel intens, zeker haar zorgen en verdriet om haar moeder. Het Duincafé speelt een minder grote rol, ik vond het mooi en Johnson wist me ook te raken met dit verhaal. 4 sterren

Challenge: Lees een zonnig boek

128. De zilveren strop 2021 – de winnende verhalen

Ik las mee in de voorselectie van de Zilveren strop 2021. Mooie verhalen, spannende verhalen en helaas ook een paar onbegrijpelijke verhalen, maar zeker ook  toppers. Daarna was het aan de jury om uit de top 10 een top 5 te kiezen en een winnaar. En die top 5 is nu te lezen in een Hebban-ebook. Ik was erg benieuwd naar de winnaar en dat verhaal was zeker goed spannend. Het tweede verhaal kwam uit mijn selectie en had ook bij mijn hooggescoord. De verhalen drie tot en met vijf waren weer nieuw voor mij. Lekker kunnen lezen dus en mijn dosis thrillers is weer even aangevuld (-_-). 4 sterren

Challenge 2021: Lees een zelfgemaakt boek (samengesteld door Hebban)

 • 90 pgn
 • Thriller verhalenbundel
 • Ebook
 • Hebban kado

54bc504f86c13cab1cf7c04d0aa473ff.jpg

Week 24

129. Het Schuilhuis – Rachel van Charante

Een ebook voor de Hebban recensie. Ik had het al voorbij zien komen als leesclubboek, maar daar niet aan meegedaan. Toen gereserveerd bij de bieb waar ik nr 14 in de wachtrij was. Maar nu dus gelezen voor een recensie. Ik had het niet verwacht, maar in een middag en avond was het uit! Een meeslepend verhaal en twee tijdlijnen, dat trekt me altijd vlot door een boek. De historische verhaallijn was het mooiste over een jonge vrouw tijdens de Tweede Wereldoorlog die een Engelse piloot laat onderduiken, de verhaallijn in het heden was een beetje vergezocht. Maar lekker leesvoer 3 (3.5) sterren.

Challenge 2021: Een boek van een beginnner

 • 321 pgn
 • Historische roman
 • Ebook
 • Hebban recensie

130. Nieuwe vrienden – Louise Candlisch

Ik vul wel vaker enthousiast een reactie in als men lezers zoekt op FB voor een recensie, maar dat gaat even zo vaak aan mijn neus voorbij. Nu werd ik uitgekozen om Nieuwe vrienden te lezen, een psychologische thriller. Na een week kwam er al een reactie of het al uit was… tuut tuut die wilden snel. Ik was toen op de helft. Gister toch maar uitgelezen. Het heeft een hele lange aanloop, wat ook de reden was dat ik niet zo opschoot. Daarna (ruim over de helft) kwamen er een paar interessante twist. Het is een knap geconstrueerd verhaal, maar door het trage tempo en enige voorspelbaarheid bleef ik toch hangen op 3 sterren.

Challenge 2021: Onbekend boek

 • 356 pgn
 • Thriller
 • Ebook
 • Recensie exemplaar

131. De Hennakunstenares – Alka Joshi

Een boek dat alleen al voor de cover de moeite waard is. Het is een verhaal dat speelt in India, Jaipur 1956. Een jonge vrouw, ontsnapt uit een geweldadig huwelijk heeft zich in Jaipur onmisbaar gemaakt door haar unieke talent voor henna versieringen. Maar het is balanseren op het slappe koord. Een fout en ze ligt er uit. Als haar zusje op de stoep staat, een zusje waarvan ze niet wist dat ze die had, veranderd alles en gaat er ook een hoop mis.
Het is een boek welke ik kreeg via een Instagram leesclub van de  uitgeverij Cargo. Ze posten regelmatig filmpjes van de schrijfster en we kunnen haar daar vragen stellen. Ik vond het een mooie meeslepende roman, vol geuren en kleuren en vooral veel eten van India. 4 sterren (het past in het rijtje van Het meisje in de witte kimono, De boekhandelaar van Teheran en Onder de sterren van Bagdad).

Challenge 2021: Lees een boek uit het oosten

 • 352 pgn
 • Roman
 • Boek
 • Insta leesclub

132. Een liefde in de lente – Katie Fforde

Ik hou wel van de boeken van Katie Fforde, vooral haar recente boeken zijn fijn om te lezen. Je weet wat je krijgt en ook deze keer ben ik niet teleurgesteld. Het gaat over een familie. Moeder Gilly runt een B&B, zoon Martin wil dat ze het verkoopt, zodat hij geld kan krijgen voor een groter huis en dochter Helena is weefster, maar heeft wat problemen met de huisversting van haar weefgetouw. Het verhaal volgt het leven van Gilly en Helena, die beide wel toe zijn aan wat liefde, maar wat niet zonder de nodige problemen verloopt. Een bont gezelschap aan personages zorgen voor genoeg verhaallijnen om lekker geboeid te blijven lezen tot het (natuurlijk goed aflopende) einde. Met plezier gelezen 4 sterren

Challenge 2021: Lees een zonnig boek

 • 368 pgn (volgens Hebban, ik las er op de reader 288)
 • Roman
 • Ebook
 • Lezersrecensie exemplaar
a4af7109e2d8989f4c5739fc60392bcc.jpg

En daarmee sloot ik week 24 af. Niet mijn beste week, maar die laat ik achter me en ik kijk weer vooruit. Dat uitzicht is ook niet zo best, want de regen klettert tegen het raam. Ik zit te wachten tot ik boodschappen kan gaan doen, maar het lijkt nog niet af te nemen.

Op mijn leesstapel liggen Roadtrip, Vang me op en Zomerloof. Verder ga ik beginnen in De overlevenden en Het geheim dat we delen. er liggen nog twee boeken van de bieb, die ga ik maar verlengen, want ik ben er nog niet aan toe gekomen.

Verder geen grote plannen voor de komende weken. Ik wens jullie veel mooie boeken en tot over twee weken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post