Er was eens… Uncategorized Dag 2016, hallo 2017

Dag 2016, hallo 2017

Lijstjes, lijstjes, lijstjes, de ene na de andere komt voorbij. Top 5, of top 10, gelezen bladzijdes, indeling op auteur, op land van herkomst, gelezen in leesclubs of een maandoverzicht, werkelijk alles is mogelijk.

Hoe kan ik dan nog een origineel blogje maken over mijn leesjaar 2016?

2016 en Hebban

Dat 2016 een speciaal jaar was, mag duidelijk zijn. De ontdekking van Hebban en de vele Hebbanolics hebben mijn leven een stuk rijker gemaakt. Dacht ik lang dat ik nog de enige veel-lezer was, blijk ik echt niet alleen op de wereld te zijn en kan ik nu mijn liefde voor boeken en lezen on-line delen.

Boekenblog

Het starten van een eigen boekenblog was iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden, maar wat Hebban voor mij mogelijk maakte. Zo ontstond mijn boekenblog “Er was eens..” Inmiddels zijn er bijna 80 blogjes geschreven en geplaatst!
Bij de boekenblog kreeg ik ook nog de mogelijkheid om boeken te lezen en over te bloggen als “Boekenblogklus”. Bijzondere boeken die ik niet zo snel zou kiezen, maar toch vaak zeer de moeite waard bleken. Zo hebben Een leven op rolletjes en Koninklijk Complot veel indruk op me gemaakt.

Het regelmatig schrijven van mijn blog krijgt nog een leuk staartje in 2017, maar dat kom ik tzt op terug.

Statistieken?

Alles wat ik dit jaar heb gelezen, heb ik al beschreven in mijn blogs. Verder heb ik geen statistieken bijgehouden. Mijn e-reader heeft dat wel gedaan, maar dat geeft een vertekent beeld omdat
a: Het ding begin dit jaar moest worden gereset en alle inhoud verdween,
en b: ik dit jaar weer veel meer ‘echte’ boeken ben gaan lezen.

Maar omdat het over statistieken gaat, toch maar een statistiekje van mijn ereader.

 

a8d4eff7c7e3b5700a3a3f742946b0bc.jpg

Leesclubs

Ook heb ik dit jaar erg genoten van de leesclubs op Hebban, 9 x ingeloot voor een leesclub, 7 x een Buzz boek en 6 x aan een leesclub meegedaan met eigen exemplaar.
Het lezen via een leesclub geeft vaak een hele andere kijk op en boek en is nog gezellig ook.
Mijn leesclubs 2016

– het mooste leesclubboek:                      Voor wie ik heb liefgehad

– de meest bijzondere leesclub:                Het achtste leven (voor Brilka)

– het mooiste uitgevoerde Buzz boek:       Het boek over alles

Boeken

2016 Was voor mij vooral het jaar dat ik veel heb gelezen.

Nieuwe schrijvers ontdekt, nieuwe boeken gelezen, oude boeken gelezen, ‘echte’ boeken gelezen, ebooks gelezen, literatuur, thriller, roman, fantasy, YA, genoten, gegruweld, gehuild, gelachen, gezucht, veel gekocht, ook wat gekregen, gebladerd, geswiped, gemarkeerd, gerecenseerd en gereisd.

Reizen

En met ‘gereisd” sla ik gelijk een bruggetje naar 2017. De Landen Challenge. Op reis in het boek, ontdekken van andere werelddelen, nieuwe hoofdpersonen, nieuwe avonturen. Mjn koffer staat klaar, mijn tickets in mijn hand, trein, bus, vliegtuig?

Nee ik reis per BOEK.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post