Er was eens… Boekenbloggerklus,Review Review Rode handen – Danielle Pasma

Review Rode handen – Danielle Pasma

Een boekenblog op Hebban hebben, betekent ook dat je als lezer actief moet zijn met bloggen. Dat is nog niet zo eenvoudig, want waar moet je het de hele tijd over hebben? Het moet wel leuk zijn voor de lezers. 

Hebban bedacht daarvoor een “klus”. Een lijst met ca 20 boeken die op Hebban staan, die wel wat aandacht mogen krijgen. Als boekenblogger mocht ik er 1 uitkiezen. Dat ging nog niet zo eenvoudig, want de linkjes naar de boeken werkten niet direct. Dan maar stuk voor stuk de titels opzoeken, samenvatting lezen en een keuze maken.

Voor mij sprong “Rode handen” van Danielle Pasmaeruit. Een fantasyroman uit 2015.

Samenvatting:
Ambers leven verandert volledig wanneer zich herinneringen aan een vorig leven als middeleeuwse huurling ontvouwen. Het blijft echter niet bij herinneringen alleen…
Haar ruige alter ego met zijn leven van vuur, vrijheid, vechten en vrouwen komt weer volledig terug en gooit alles overhoop. Wisselend van haar huidige onzekere zelf naar de wilde en ongeremde Tamás, wordt Amber heen en weer geslingerd tussen heden en verleden. De huurling zit niet alleen in haar gedachten, zelfs haar lichaam krijgt zijn oude gevoelens weer terug. Amber raakt compleet in verwarring wanneer ze ontdekt dat haar vroegere zelf niet van plan is te vertrekken en zij het leven van zowel man als vrouw in één lichaam moet zien te leiden. Dan blijkt dat nog meer mensen uit Tamás’ bestaan zijn teruggekeerd en levenslange rode draden worden zichtbaar… 


De cover
Allereerst was de cover al heel bijzonder, een gezicht bestaande uit half man, half vrouw. Mooie kleur en indringende ogen. Wat voor geheimen zouden er te vinden zijn achter die 2 ogen?

Het boek
Op dinsdag lag het pakketje in de brievenbus.
Wat me direct opviel was de grootte van het boek (17x24cm). Daardoor ook veel tekst op 1 pagina.
Bril op, kopje thee bij de hand en op de bank gestart met lezen.

Dat viel niet gelijk mee. Het begin is moeizaam. We leren Amber kennen en haar familie en vrienden, maar het gaat ook over homeopathie,meditatie, regressietherapie en nog wat dingen die wel onder de noemer “zweverig” te vangen zijn. Had ik me dan toch vergist? Was dit toch een boek “Dat ik eigenlijk niet wilde lezen?”.
Maar nee, zodra de personen Tas en Kev hun verhaal gaan vertellen, en de verhaallijnen tussen heden en verleden los van elkaar verteld worden en toch onvermijdelijk met elkaar zijn verbonden, is het boek boeiend en intrigerend.

Het verhaal
Amber is getrouwd met Jos en heeft een zoontje Tijl. Ze heeft een homeopatische praktijk, leuke vriendin, een moeizame relatie met haar broer en ouders, waarvan moeder niet helemaal in orde is.
Dan komen er een heftige herinneringen binnen aan een vorig leven als man. Tamás is een man met sterk temperament en libido, getekend door het leven. Hij neemt langzaam Amber over, wat voor de mensen in haar omgeving een enorme schok is, tot er meer mensen herinneringen krijgen, en een oude vete uit 1260 moet worden uitgevochten.

Het zorgt voor een boeiend verhaal, waar verhaallijnen tussen heden en verleden naadloos in elkaar over gaan. Het verhaal van Tas en zijn vriend Kev is als een avonturenroman, met klinkende zwaarden, bloed, zweet en tranen, vriendschap en jaloezie. Een tocht van Hongarije naar Schotland, om op ’t puntje van de stoel te zitten tijdens de gebeurtenissen tijdens het leven van Tas, welke onlosmakelijk verbonden zijn met Amber in dit leven.

Zeer bijzondere roman, die neigt naar Fantasy, maar is geïnspireerd op ware gebeurtenissen.

Daniëlle Pasma (1969) volgt een boeiend levenspad.
Na een bestaan als dierenarts, werd ze klassiek homeopaat voor mensen, en nu geeft ze al jaren trainingen op het gebied van spirituele natuurbeleving in het prachtige, Noord Hollandse Bergen. Schrijven is van kinds af aan haar passie.

Rode handen is haar eerste roman.
Daniëlle werkt momenteel aan deel twee van de Rode trilogie, het vervolg op Rode handen: Rode draden.

Ze heeft een uitgebreide FB pagina en een eigen youtube kanaal waar ze filmpjes post over haar reis (reizen) naar Hongarije, waar ze onderzoek doet naar het Hongarije van 750 jaar terug, de tijd van Tas en Kev.
https://www.facebook.com/Rodehanden.Writingwarriors/?fref=nf
Dus voor wie meer wil weten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post