Er was eens… Review Review: Read and buried

Review: Read and buried

Ineens lijk ik de smaak van het lezen van Engelstalige boeken te pakken te hebben . Na de ontdekking van NetGally en het lezen van Finding Miranda en When Polly met Olly, heb ik inmiddels het derde Engelse ebook uitgelezen.

68e4dda3538a4eb20c1445f1e58540cc.jpg

Waarom ik eerder zo opkeek tegen het lezen in het Engels is me nu niet meer zo duidelijk. Het gaat me nu bijna net zo makkelijk af als het lezen van boeken in het Nederlands, maar het zijn nu ook weer niet de meest ingewikkelde boeken die ik kies. Het boek dat ik nu koos is Read and Buried van Eva Gates, een cozy crime.

Cozy crime

Een boek dat cozy crime kan worden genoemd, is een boek waarin een moord plaatsvindt, maar wat allemaal nogal gemoedelijk verloopt. Er is niet heel veel bloed en het tempo waarin het wordt opgelost is nogal langzaam. Op Hebban is er al een keer een artikel over geplaatst en Helma en ik deden al eens een buddyread met The swimmingpool. Dat waren oudere boeken. Op Netgalley zijn recente cozy crime boeken te vinden, en met Read and buried had ik een hele leuke te pakken. 

The lighthouse mystery murder serie

Eenmaal aan het lezen van Read and buried viel me op dat er werd verwezen naar eerdere gebeurtenissen, wat me deed vermoeden dat het een serie was en dat dit niet het eerste deel was. Voor het lezen van dit boek maakte het niets uit, want het verhaal is compleet, maar de grote hoeveelheid personages pasten niet eens op één boekenlegger.

Ik ging eens op zoek op internet en ontdekte dat de serie inmiddels uit zes delen bestaat!

Zes boeken met een boekenthema en nog onontdekt! En dan blijkt de schrijfster Eva Gates (pseudoniem van Vicky Delaney) nog meer series schrijft, oa de Sherlock Holmes Bookshop mysteries (5 delen). Voor een boeken over boeken liefhebber een geweldige ontdekking!.

Read and Buried

De setting van de serie is geweldig. Het speelt zich namelijk grotendeels af in een bibliotheek op de onderste verdieping van een vuurtoren! Lucy Richardson woont samen met haar slimme kat Charles op de derde verdieping en werkt beneden in de bibliotheek. Bij renovatie aan de vuurtoren ontdekken de werkers een ‘schat;, een metalen kistje met daarin een dagboekje dat de weerberichten beschrijft aan het einde van de Amerikaanse burgeroorlog. In het dagboekje zit ook een eenvoudig getekende landkaart en een losse bladzijde met gecodeerde tekst. De vondst trekt nogal wat mensen en iedereen denkt het beste voor de gevonden spullen te kunnen zorgen (en wil de tekst decoderen), maar het blijft in de bibliotheek achter slot en grendel. Toch worden de losse bladzijde en de landkaart gestolen en er wordt een lijk gevonden en dan zijn er ineens heel veel mogelijke daders. Lucy helpt de politie mee om de dader te vinden en komt daarbij zelf in gevaar.

Het is een echt detective verhaal met veel mogelijke daders en gedurende het verhaal leer je de personages goed kennen. Dat het een deel is in een serie is wel te merken, want er wordt wel uitgegaan van kennis over de personages, maar het is goed te volgen. Het is opnieuw een boek dat zeer goed is te lezen in het Engels en het heeft humor, liefde en een tikkie spanning. Het tempo ligt niet al te hoog en het gaat ook nog over boeken! Het enige gekke was het aantal pagina’s in het ebook: 211. Maar iedere keer als ik het blad ‘omsloeg’ bleef het pagina nummer staan, pas bij de volgende keer omslaan sprong die een verder. Het werkelijke boek zal dus meer pagina’s hebben. De andere uit de serie zitten allemaal rond de 320.

Ik heb het met plezier gelezen en als ik nog eens een deel van deze serie tegen kom, dan ga ik die ook zeker lezen. Met de vrolijke cover is het ook een leuke serie voor in de kast (maar daar staat al genoeg, dus dat gaat over.)

68e4dda3538a4eb20c1445f1e58540cc.jpg

Ook mijn derde ebook via NetGalley is een succes. Nog eentje en mijn -lees vier Engelstalige boeken challenge- is voor 2019 afgerond!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post