Er was eens… Review Review: Kwijt

Review: Kwijt

Deel 6 Kathleen Verlinden Serie

Een nieuw deel in de serie van psychologe Kathleen heet “Kwijt” en ik mocht een epub lezen van uitgeverij Lannoo, samen met nog 99 andere lezers.

667921c979c308e095e7be8a7dd4b0dd.jpg

Anja Feliers (1971) is een Vlaamse schrijfster schrijft al lang. In 2004 debuteerde ze met een jeugdboek “Donkere kamers” en in 2010 debuteerde ze met haar eerste thriller “Verleid me”.

Verleid me heb ik gelezen en was daar zeer van onder de indruk, en toch heb ik verder geen boeken van haar gelezen, hoewel ze regelmatig op internet voorbij kwamen.

Nu ik toch de kans kreeg om weer een boek van haar te lezen heb ik die gelijk aangepakt.

Korte samenvatting/flaptekst
Het spannende vervolg in de reeks rond psychologe Kathleen Verlinden Ondanks het vroege verlies van haar moeder heeft Sylvie het helemaal gemaakt: niet alleen is ze nog altijd een succesvol model, ze is ook host van een populaire talkshow op de radio. Tot een anoniem telefoontje van een luisteraar al het verdriet van de dood van haar moeder weer naar boven haalt. Vooral als blijkt dat niets is wat het lijkt te zijn. Psychologe Kathleen Verlinden probeert Sylvie zo goed mogelijk bij te staan, maar blijft ondertussen zelf nauwelijks overeind door de moeilijke keuzes waar ze voor staat. 

De Cover
De voorkant past in de Kathleen-serie. Donkere achtergrond en een foto van een vrouw in blauw/zwart tinten. Als het in de winkel ligt, zal direct duidelijk zijn dat het om een “feliers” gaat. Het nodigt zeker uit om op te pakken en de flaptekst te lezen.

Serie?
Ook als je als lezer nog niet eerder iets hebt gelezen van Anja Feliers uit haar Kathleen serie, is dit deel zeker afzonderlijk goed te lezen. Als snel blijkt dat er rondom Kathleen een verleden is, die kennelijk in andere boeken is uitgewerkt, maar het is in dit boek zo gebracht dat dat ook duidelijk is. Ik heb de voorgaande delen niet gemist.

32de1e97fd8492ca810bbd41fb99d005.jpg

Mijn Recensie
Sylvie is moeder van de blinde Josje (7jr) en werkt bij een radiozender. Haar moeder heeft 24 jaar geleden zelfmoord gepleegd (verdrinking), hoewel haar lichaam nooit is gevonden. Sylvie haar zus Xanne kunnen het verleden niet laten rusten en Xanne bezoekt een helderziende met opzienbare resultaten. Als er tijdens een radio-uitzending van Sylvie ook nog een telefoontje binnenkomt met informatie over hun moeder die niemand kan weten, slaat de twijfel toe en is dat het begin van een ongelooflijk verhaal waarin niemand meer veilig is.

Naast het verhaal van Sylvie, Xanne en Josje, is er de verhaallijn van Kathleen. Sylvie en Josje worden haar cliënten. Kathleen voelt dat er iets niet goed is en probeert te helpen, maar ondertussen heeft ze haar eigen privé leven waar het allesbehalve op rolletjes verloopt.

De hoofdstukken zijn kort, en worden verteld vanuit verschillende hoofdpersonen, waarbij duidelijk is aangegeven wie er aan het woord is. De spanning wordt langzaam opgebouwd. De blinde Josje ‘voelt’ dat er ’s nachts mensen in huis zijn, Sylvie en Xanne die op zoek zijn naar de waarheid over hun moeder, en opa die al jarenlang stille telefoontjes ontvangt. Doordat er vrij veel personen betrokken zijn, is het als lezer heel moeilijk in te schatten waar het gevaar vandaan gaat komen, wie is te vertrouwen? En dan blijkt het gevaar uit heel onverwachte hoek te komen en is de waarheid onwerkelijk. Tot het einde is het boeiend en de ontknoping spannend.
Het boek nodigt zeker uit om ook de andere delen uit deze serie te gaan lezen.

Mijn mening
Het boek leest makkelijk, mede door de korte hoofdstukken en de vaart die in het verhaal zit. De afwisseling tussen de verschillende hoofdpersonen versterkt dat nog een keer, hoewel het me af en toe liet vergeten dat een hoofdstuk eindigde met een “cliffhanger”, die toch niet bleef hangen. Dat was er een “Oja, dat was er ook nog-gevoel”. 
Het boek is spannend, maar niet nagelbijtend spannend. De opbouw is goed, kleine stukjes informatie worden vrijgegeven waardoor het verhaal goed ontwikkelt tot een spannend einde, waar niet iedereen het overleefd.
Met plezier gelezen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post